Πόσες ομάδες θα έχει η επόμενη Basket League;

Με πόσες ομάδες θα γίνει το επόμενο πρωτάθλημα της Basket League; Τα δεδομένα έχουν ως εξής: Η λίγκα αποφάσισε πως την σεζόν 2024-25 θα συμμετάσχουν 13 ομάδες. Ο Απόλλων Πάτρας έπεσε στην Α2 και ανέβηκαν Πανιώνιος και Μίλωνας.
Πηγή: forzaonline.gr
Πόσες ομάδες θα έχει η επόμενη Basket League;

Για τον Πανιώνιο δεν υφίσταται θέμα. Και θέλουν και μπορούν να παίξουν στη μεγάλη κατηγορία καθώς φαίνεται να διαθέτουν επαρκέστατη οικονομική χρηματοδότηση.

Με τον Μίλωνα (την άλλη ομάδα της Νέας Σμύρνης) η κατάσταση είναι περίπλοκη. Ο χρηματοδότης της ανέβασε post στο facebook. «Πάμε να αυξήσουμε το μετοχικό κεφάλαιο, να ιδρύσουμε ΚΑΕ 240 μετοχών των 1.000 ευρώ η κάθε μια. Συνταχθείτε μαζί μου. Αποδείξτε ότι ο Μίλωνας έχει κόσμο που μπορεί να διαθέσει 1000 ευρώ από το υστέρημά του….», έγραψε μεταξύ άλλων. Η κατάσταση είναι κάπως…μπερδεμένη, ενώ το γήπεδο που έχει η ομάδα δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να παίξει στην Α1. Θα προλάβει να το φτιάξει;  Αυτή την ανησυχία έχουν και στον ΕΣΑΚΕ. Κάπου εδώ μπαίνει στην εξίσωση ο Ηρακλής. «Θέλουμε wild card» διαμήνυσαν σε όλους τους τόνους οι κυανόλευκοι.

Υπάρχουν όμως ομάδες της Basket League που διαφωνούν: «Αν δεν ανέβει ο Μίλωνας ας κάνουμε πρωτάθλημα με 12 ομάδες. Σύμφωνα με μελέτη που κάναμε η ελληνική λίγκα αντέχει μόλις 12 ομάδες», λένε. Η όλη ιστορία έχει πολύ παρασκήνιο καθώς ο Ηρακλής έβαλε και θα βάλει ό,τι μέσα διαθέτει για να πετύχει τον στόχο του.

Διαβάστε ακόμη...