Καντσελιέρι: «Περίεργος να δω πως θα ανταποκριθούμε»

Δηλώσεις στο πλαίσιο της σημερινής media day της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, παραχώρησε ο Μάσιμο Καντσελιέρι, στον απόηχο του αποκλεισμού του Δικεφάλου από το BCL και λίγα 24ωρα πριν το σαββατιάτικο παιχνίδι με το Περιστέρι στην Αθήνα, για την πρεμιέρα της Basket League.
Καντσελιέρι: «Περίεργος να δω πως θα ανταποκριθούμε»
Photo Credits: @PAOK BC

Αρχικά, ο Ιταλός προπονητής είπε:

«Βρισκόμαστε σε μία μεγάλη διαδικασία που ξεκίνησε στις αρχές Αυγούστου, η οποία δεν έχει τελειώσει ακόμα. Είμαστε μια διαφορετική ομάδα, μια καλύτερη ομάδα σε σχέση με την αρχή, αντιμετωπίζουμε ακόμα βέβαια κάποια ζητήματα.

Όμως, πιστεύω γενικά είμαστε σε καλό σημείο. Είμαι περίεργος όπως και εσείς να δω πως θα ανταποκριθεί η ομάδα έχοντας παιχνίδια κάθε τρεις ημέρες, στο Europe Cup της FIBA και στο πρωτάθλημα. Το πως θα διαχειριστούμε τις δυνάμεις μας, αγωνιστικές και πνευματικές, το κατά πόσο θα είμαστε έξυπνοι και το κατά πόσο θα είμαστε συγκεντρωμένοι, είναι μια μεγάλη πρόκληση γι΄ αυτήν την ομάδα.

Πρέπει να μάθουμε πως να προσαρμοζόμαστε μέσα στο παιχνίδι, ή διαφορετικά, αν χρειαστεί μια ημέρα, θα αλλάξω τα πράγματα. Για την ώρα πρέπει να τεστάρω αυτή την ομάδα και να προσπαθήσω να βγάλω το καλύτερο από αυτή».

Για τα σκαμπανεβάσματα της ομάδας:

«Αν δεν είχαμε σκαμπανεβάσματα, δεν θα ήμασταν η ομάδα που είμαστε τώρα. Είναι φυσιολογικό. Δεν ήμασταν η καλύτερη ομάδα εκεί, αλλά παίξαμε καλά, εκτός από το τελευταίο κομμάτι του δεύτερου παιχνιδιού. Πιστεύω ότι θα υπάρχουν κι άλλα σκαμπανεβάσματα, αλλά θα ξεπεράσουμε με την εμπειρία μας. Δεν έχουμε διαβάσει ακόμα πολλά βιβλία μπάσκετ μέχρι στιγμής, πρέπει να διαβάσουμε κι άλλα ή να διαβάσουμε Σαίξπηρ ή κόμικς».

Για το παιχνίδι του Σαββάτου στο Περιστέρι:

«Είδα το Περιστέρι στο Super Cup, είναι μια συμπαγής ομάδα. Η εμπειρία είναι αυτή που κάνει τη διαφορά και φυσικά το ταλέντο των παικτών».

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ στο Europe Cup:

«Δεν έχω παίξει ξανά σε αυτή τη διοργάνωση. Πρέπει να δω πού θα παίξουμε και με ποιους θα παίξουμε. Είναι κάτι διαφορετικό για όλους μας. Στο ξεκίνημα, θα χρειαστεί να τεστάρουμε τους εαυτούς μας. Δεν ξέρω αν είμαστε οι καλύτεροι ή οι χειρότεροι της διοργάνωσης. Πρέπει να προσαρμοστούμε με τα νέα δεδομένα. Δεν έχω παίξει κόντρα σε αυτές τις ομάδες, μόνο απέναντι στην Οστάνδη. Πρέπει να δούμε πρώτα το ματς με Περιστέρι και μετά να δούμε αν μπορούμε να πετύχουμε στο Europe Cup».

Για το αν θεωρεί ότι το ρόστερ μπορεί να ανταποκριθεί σε δύο διοργανώσεις:

«Αν φύγουμε από την Ελλάδα για να πάμε στην Ιταλία, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορα μεταφορικά μέσα για να φτάσουμε εκεί, με αυτοκίνητο, λεωφορείο, με τρένο ή με αεροπλάνο, αλλά θα φτάσουμε. Αυτό που εννοώ είναι ότι αν δεν είμαστε αποτελεσματικοί, θα βρούμε τρόπο να είμαστε. Δεν φοβάμαι. Θέλω να παίξουμε, θα ζητήσω από τους παίκτες μου να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν μέχρι το τέλος της σεζόν. Είναι η ευκαιρία μας να πάμε εκεί και να δείξουμε την ταυτότητα της ομάδας μας».

 

Πηγή: paok24.com

Διαβάστε ακόμη...