Λέφας: «Αυτά μου ζητάει ο Καντσελιέρι»

Ο Παναγιώτης Λέφας, μπορεί να έκλεισε μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο τα 17, αλλά είναι ήδη ένας Παγκόσμιος πρωταθλητής! Ο νεαρός γκαρντ του ΠΑΟΚ, ήταν από τους πρωταγωνιστές της σχολικής ομάδας του Ελληνικού Κολλεγίου, η οποία έφτασε στην κορυφή του κόσμου, πριν μερικούς μήνες στην Κίνα και από το φετινό καλοκαίρι, έχει «ανέβει» στους άνδρες του ΠΑΟΚ, με τα αγωνιστικά του στοιχεία να παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Λέφας: «Αυτά μου ζητάει ο Καντσελιέρι»
Photo Credits: @acpaok

Ο Λέφας μίλησε στο PAOK24 για την εμπειρία του ως τώρα, γι’αυτά που του λέει ο Μάσιμο Καντσελιέρι, αλλά και για το που βλέπει τον εαυτό του σε 10 χρόνια από τώρα, στοχεύοντας πολύ ψηλά!

Αρχικά ανέφερε για την νέα καθημερηνότητά του:

«Για ένα παιδί 17 ετών, σίγουρα είναι δύσκολο. Πρέπει να συνδυάσεις σχολείο με μπάσκετ, αλλά εγώ ήμουν τυχερός, γιατί την προηγούμενη χρονιά κέρδισα το Παγκόσμιο, οπότε πέρασα με «άνευ» και μπορώ να αφοσιωθώ περισσότερο στο μπάσκετ».

Όσο για το γεγονός ότι για πρώτη φορά δοκιμάζεται σε επίπεδο ανδρών και μάλιστα, σε μια πολύ απαιτητική προετοιμασία, με τον Μάσιμο Καντσελιέρι; 

«Είναι πρωτόγνωρο να κάνουμε διπλές προπονήσεις, σχεδόν κάθε μέρα μέχρι τώρα! Ελπίζω τώρα που θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, να αλλάξει αυτό και να κάνουμε μία… (σ.σ. γέλια). Είναι κάτι δύσκολο».

Ο Λέφας μίλησε και για τα στοιχεία που καλείται να βάλει στο παιχνίδι του, στην προσπάθεια να προσαρμοστεί πλέον σε ανδρικό επίπεδο:

«Είναι πολύ διαφορετικό το επίπεδο εδώ. Πολύ δυνατά κορμιά, είναι όλοι πιο ψηλοί. Πρέπει να παίξεις πιο πολύ με το μυαλό και να ξεκινάς από την άμυνα. Μετά η επίθεση, θα βγει!»

Ο νεαρός ξεκίνησε ακόμα και βασικός σε κάποια φιλικά προετοιμασίας. Τι ήταν αυτό που του ζητούσε ο Ιταλός προπονητής; 

«Να παίξω με αυτοπεποίθηση, να μη φοβάμαι και να παίζω πάντα επιθετικά. Όλα τα παιδιά, θα πρέπει να παίζουν χωρίς να φοβούνται και επιθετικά».

Ο ΠΑΟΚ έχει χρόνια να βγάλει ως πρωταγωνιστή κάποιον αθλητή που προέρχεται από τις ακαδημίες, με τον Λέφα να λέει:

«Είναι κάτι που βρίσκεται στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Το μόνο που σκέφτομαι, είναι να προσπαθήσω να κάνω τα πάντα για να βοηθήσω την ομάδα».

Τέλος, ο νεαρός, ρωτήθηκε και για το που… βλέπει τον εαυτό του σε 10 χρόνια:

«Αρχικά, αυτό που σκέφτομαι είναι να είμαι υγιής και να μην έχω τραυματισμούς. Θέλω να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται! Εννοείται πως θα ήθελα να παίξω στην Ευρωλίγκα, αλλά αυτό, εξαρτάται από πολλά πράγματα, από δουλειά κάθε μέρα και από διάφορες άλλες συγκυρίες».

 

Πηγή: paok24.com

Διαβάστε ακόμη...