Ο Μπάρτλεϊ για τον σκληροτράχηλο ΠΑΟΚ, τον απαιτητικό Καντσελιέρι και τη δική του ευθύνη

Αποτελεί το πιο γνωστό όνομα από τους Αμερικανούς του ΠΑΟΚ. Η μεταγραφή του, δεδομένου πως ήταν ο πρώτος σκόρερ στην Lega A της Ιταλίας το 2023, προκάλεσε έκπληξη. Ο Φρανκ Μπάρτλεϊ δείχνει αφοσιωμένος στη δουλειά και κρατάει χαμηλούς τόνους.
Ο Μπάρτλεϊ για τον σκληροτράχηλο ΠΑΟΚ, τον απαιτητικό Καντσελιέρι και τη δική του ευθύνη
Photo Credits: @PAOK BC

Μιλώντας στο SDNA ο 30χρονος Αμερικανός γκαρντ ανέλυσε όσα έχει δει και ζήσει σε αυτούς τους δύο μήνες που βρίσκεται στον ΠΑΟΚ και στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύει την πόλη, το κλίμα της και το περιβάλλον με τους ανθρώπους που έχει συναντήσει, απολαμβάνει την παραμονή του, όπως ανέφερε στην αρχή της κουβέντας μας, όντας χαλαρός, χαμογελαστός και ευδιάθετος.

Όταν όμως η συζήτηση πέρασε στο αγωνιστικό κομμάτι ο Μπάρτλεϊ, άλλαξε ύφος και ο τόνος του έγινε σοβαρός και προσεκτικός. Χαρακτηρίζει ως πρόκληση τη μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ, μιλάει για το στυλ του Μάσιμο Καντσελιέρι και το πόσο πιέζει τους παίκτες για να βγάλουν τον καλύτερο εαυτό τους, σχολιάζει τον ρόλο και την ευθύνη που νιώθει πως έχει μέσα στην ομάδα, αλλά και για τη συμμετοχή στο FIBA Europe Cup.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μπάρτλεϊ:

Για την προσαρμογή του στον ΠΑΟΚ και τα νέα δεδομένα της καριέρας του:

«Προφανώς και χρειάζεται ένα διάστημα προσαρμογής. Μιλάμε για διαφορετική χώρα και το να είμαι ο μεγαλύτερος σε ηλικία μέσα στην ομάδα είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα. Ο προπονητής μας πιέζει κάθε μέρα. Έχουμε γίνει πολύ καλύτεροι από τις πρώτες προπονήσεις, δίνουμε κάθε μέρα το 100%. Φαίνεται μια σημαντική εξέλιξη σε αυτό το διάστημα των δύο μηνών που είμαστε μαζί. Ακόμα κι αν δεν πήραμε τις νίκες που θέλαμε, βλέπουμε κάποια μικρά πράγματα που δουλεύουμε στις προπονήσεις και ελπίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, για να πάρουμε τη νίκη». 

Για όσα του ζητάει ο προπονητής και αν υπάρχει για τον ίδιο ο ρόλος του ηγέτη:

«Προσπαθεί να με βοηθήσει να κάνω το επόμενο βήμα στην καριέρα μου μέσω του ΠΑΟΚ. Ξέρω πολύ καλά την ιστορία του συλλόγου. Με βοηθάει για να προσπαθώ να είμαι ηγέτης, όχι μόνο σκοράροντας, αλλά και από την άμυνα, να είμαι ομιλητικός με τους συμπαίκτες μου. Να είμαι αυτός ο τύπος στον οποίο όλοι μπορούν να βασιστούν επάνω του. Τα πηγαίνω πολύ καλά σε αυτόν το ρόλο ως τώρα και ελπίζω να μπορέσω να συνεχίσω έτσι σε όλη τη διάρκεια της σεζόν».

Για το δικό του κίνητρο με τη μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ:

«Το σκέφτομαι ως μία αναβάθμιση για μένα, ως μια νέα πρόκληση. Πέρσι, στη Μπρίντιζι δεν είχα και την καλύτερη μου χρονιά, αλλά είναι κάτι που συμβαίνει. Βάζω πάντα υψηλά στάνταρ για τον εαυτό μου. Ο προπονητής μου είχε πει ότι με παρακολουθούσε τα προηγούμενα χρόνια και ήρθαμε εδώ μαζί, με την ελπίδα ότι και οι δύο θα κάνουμε το επόμενο βήμα στην καριέρα μας. Με πιέζει κάθε μέρα, όπως το κάνει με όλους εδώ. Έχουμε μια πολύ καλή σχέση και βρίσκομαι σε ένα σημείο που ακόμα μαθαίνω για το πως να παίζω στο υψηλό επίπεδο. Ακούω αυτά που μου λέει και προσπαθώ να γίνω καλύτερος». 

Για το πολύ διαφορετικό στυλ παιχνιδιού του Καντσελιέρι και την ελληνική λίγκα:

«Ο προπονητής έχει πολλές απαιτήσεις από όλους, από τη στιγμή που ερχόμαστε στο γήπεδο, μέχρι την ώρα που φεύγουμε. Οπότε το πνευματικό κομμάτι είναι δύσκολο. Είναι απαιτητικό και αθλητικά, γιατί πιέζουμε σε όλο το γήπεδο, παίζουμε γρήγορα. Είναι πολλά, αλλά πιστεύω ότι μετά από δύο μήνες που είμαι εδώ, σταδιακά προσαρμοζόμαστε, μαθαίνουμε να παίζουμε με τον τρόπο που θέλει. Ελπίζουμε ότι θα δουλέψει αυτό. Δεν είχα συνεργαστεί μαζί του ξανά στο παρελθόν, είναι κάτι καινούργιο για όλους μας». 

Για αυτό που έλειψε από την ομάδα για να προκριθεί στους ομίλους του BCL και το στόχο στο FIBA Europe Cup:

«Νομίζω ότι πρέπει να γίνουμε καλύτεροι, όταν έρχεται η ώρα για να κλείσουμε τα παιχνίδια. Μπορεί να έχουμε ένα καλό προβάδισμα, αλλά πρέπει να μάθουμε να το εκμεταλλευόμαστε και να το κρατάμε. Είχαμε σκαμπανεβάσματα κι εγώ δεν έβαλα τα σουτ μου σε κάποιες σημαντικές κατοχές και αναλαμβάνω την ευθύνη γι’ αυτό. Έπρεπε να κάνουμε καλύτερα πολλά πράγματα. Ανυπομονούμε για το FEC, εγώ προσωπικά είμαι ενθουσιασμένος για την ευρωπαϊκή μας συμμετοχή και ελπίζω ότι το ίδιο νιώθει όλη η ομάδα. Είναι μια νέα πρόκληση, μια νέα διοργάνωση, θέλουμε να κερδίσουμε όσο περισσότερα παιχνίδια γίνεται και να προχωρήσουμε στα πλέι οφ. Έχουμε υψηλούς στόχους και πιστεύω ότι είμαστε στο σωστό δρόμο αυτήν τη στιγμή».

Για το τι θα τον κάνει χαρούμενο μετά το τέλος της σεζόν με τον ΠΑΟΚ:

«Νομίζω το να παλέψουμε παντού. Είναι κάτι διαφορετικό για όλους στην ομάδα. Προερχόμαστε από διαφορετικά επίπεδα, εγώ έρχομαι από ένα διαφορετικό επίπεδο για να δουλέψω υπό τις οδηγίες του συγκεκριμένου προπονητή. Πιστεύω ότι αν τα καταφέρουμε σε αυτό το στυλ, τότε μπορούμε να πετύχουμε σε όλα. Είμαι στην έβδομη σεζόν μου στην Ευρώπη και δεν έχω βρεθεί ποτέ σε μια κατάσταση, με ένα τόσο απαιτητικό προπονητή για όλα. Αν μπορούμε να το διαχειριστούμε πνευματικά, πιστεύω ότι θα είμαστε καλά όπου αλλού κι αν βρεθούμε στο μέλλον». 

Για το δέσιμο που έχει δημιουργηθεί εντός της ομάδας:

«Η ομάδα μας περνάει πολύ χρόνο μαζί. Η δουλειά μας είναι να ανταποκριθούμε, ο προπονητής καταλαβαίνει. Θέλουμε να βγαίνουμε στο γήπεδο και να παίζουμε όσο πιο σκληρά γίνεται. Θέλουμε να κερδίζουμε και καταλαβαίνουμε τη λογική του, πως θέλει να μας πιέσει και να μας δώσει κίνητρο. Αν ξεπεράσουμε αυτό το σημείο και καταλάβουμε αυτό που θέλει να μας διδάξει, πιστεύω ότι θα είναι καλύτερα για όλους μας». 

Για τα συνεχόμενα παιχνίδια που ακολουθούν και αν θα βοηθήσουν στη συνοχή της ομάδας:

«Πιστεύω ότι θα είμαστε καλά. Παίζοντας ανά 3-4 ημέρες πρέπει να έχουμε ''κοντή'' μνήμη. Αυτό μας επιτρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να ξέρουμε ότι πρέπει πάντα να είμαστε έτοιμοι για το επόμενο παιχνίδι».

 

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε ακόμη...