Φεντόρ Τσάλοφ: Καμιά φορά, το γήπεδο δεν λέει όλη την αλήθεια…

Ο Ρώσος επιθετικός τιμά καθημερινά τον πατέρα και την μητέρα του, παρότι στην ζωή του κλήθηκε να πάρει δύσκολες αποφάσεις.
Πηγή: forzaonline.gr
Φεντόρ Τσάλοφ: Καμιά φορά, το γήπεδο δεν λέει όλη την αλήθεια…
Photo Credits: @PAOK TV

Πήρε πτυχίο στα ρομποτικά συστήματα αεροπορικών οπλικών συστημάτων, στον ελεύθερο χρόνο κάνει διασκευές και μεταφράσεις θεατρικών έργων, μάλιστα συμμετέχει ως ερασιτέχνης ηθοποιός. Δύσκολος, περίεργος, μυστήριος άνθρωπος. Μεγάλωσε τρεις αθλητές, αλλά παρότι ο γιος του είναι ο κορυφαίος φορ της γενιάς του, βαριέται να πηγαίνει γήπεδο. Προτιμά το χόκεϊ!

Η πρώτη του έγνοια ήταν να μάθουν και τα τρία πιάνο. Το θεωρεί πηγή κάθε γνώσης. Ο Φεντόρ εκίνησε με φλάουτο, συνέχισε με πιάνο, όταν όμως κλήθηκε να επιλέξει, αφοσιώθηκε στο ποδόσφαιρο.

Το άλλο του κόλλημα ήταν να μάθουν όλοι καλά αγγλικά. Δικαιώθηκε.

Ήταν πάντα μαστίγιο και καρότο. Τα μπράβο ήταν ελάχιστα. Μόνο προκλήσεις για να φτάσουν στα όρια τους. Λέει πως κατάλαβε πως ο Φεντόρ θα γίνει επαγγελματίας από τα 8 του, αλλά δεν του το είπε ποτέ για να μην «ψηλώσει». Τον πείραζε συνεχώς για την αγάπη του για τα γλυκά και τα  McDonald’s: «με τέτοια που τρως, σιγά μην γίνεις ποδοσφαιριστής».

Πως αντέδρασε, όταν ο γιος του σκόραρε απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στο «Μπερναμπέου». Όπως πάντα. Με την εκλεπτυσμένη ειρωνεία του: «Τι είδους Ρεάλ είναι αυτή αν μπορεί να της βάζει γκολ ο γιος μου; Μάλλον θα έπαιξε χάλια. Όχι, εντάξει. Χάρηκα. Απλώς, όταν συναντηθήκαμε του είπα ότι αυτό το γκολ θα το ‘βαζα και εγώ!».

Ατζέντης του Φεντόρ είναι μητέρα του, η Ναταλία, λέγεται πως είναι πιο σκληρή από οποιοδήποτε ατζέντη. Τον αποκαλεί πολύ ήρεμο, σχεδόν χοντρόπετσο, δεν τον ενδιαφέρουν οι κακές κριτικές ή τα άσχημα σχόλια.

Θα ήθελε να τον δει να παίζει μόνιμα στην Ευρώπη; «Ο Φέντια μας λέει πολύ λίγα για την ζωή και ακόμα λιγότερα για την Ευρώπη. Ίσως φοβάται μην μας τρομάξει και ίσως έχει δίκιο».

Τι θα του ευχόταν για το μέλλον; «Τα παιδιά μας να μας επισκέπτονται πιο συχνά. Ζούσαμε όλοι μαζί και εδώ και λίγα χρόνια μετακόμισαν. Τα παιδιά μεγαλώνουν γρήγορα. Φεύγουν από εμάς».

Πίσω από τα λόγια του Νικολάι Τσάλοφ, μπορεί να διαβάσει κανείς τον γιο του. Πως μεγάλωσε, τι είδους χαρακτήρας είναι, τι υπόβαθρο έχει, πως σκέφτεται. Γιατί άργησε να παίξει στην Ευρώπη, γιατί δίσταζε να φύγει, αν και το ήθελε τόσο. Καμιά φορά, το γήπεδο δεν λέει όλη την αλήθεια…

ΈΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

Τον Γενάρη του 2022 παντρεύτηκε την επί χρόνια καλή του, Βαλέρια στο Ντουμπάι. Ξαφνικά. Μόνοι τους. Όταν γύρισε από τον εξάμηνο δανεισμό του στην Βασιλεία, δήλωσε πως «τώρα καταλαβαίνω γιατί όλοι θέλουν να παίξουν στο εξωτερικό». Γύρισε όλη την Ελβετία, από τις Άλπεις μέχρι χωριά που έβλεπε σε βίντεο στο Youtube. Ζούσε το όνειρο του σαν μικρό παιδί. Σοκαρίστηκε που ένα μπουκάλι γάλα έκανε 4 ευρώ, από την αργή οδήγηση των Ελβετών κι από το πόσο επιθετικό ήταν το ποδόσφαιρο στην χώρα. Ευχαρίστως, θα έμενε κι άλλο, αλλά η ΤΣΣΚΑ Μόσχας του έβαλε φρένο.

Διαβάστε ακόμη...