Τζόναθαν Γκόμεζ: Από το φαρ-ουέστ στην Τούμπα

Ο νέος αριστερός μπακ του ΠΑΟΚ ήθελε να πάντα να παίρνει στην ζωή στα χέρια του, επιλέγοντας σχεδόν πάντα το πιο δύσκολο μονοπάτι.
Πηγή: forzaonline.gr
Τζόναθαν Γκόμεζ: Από το φαρ-ουέστ στην Τούμπα
Photo Credits: @PAOKFC

Δεν ήταν η επιλογή που περιμένεις από έναν 16χρονο, ειδικά όταν το ίδιο μονοπάτι έχει φέρει τον μεγάλο του αδερφό στην Πόρτο. Εκείνος είχε την δική του οπτική. Ναι, ήταν γέννημα θρέμμα του Τέξας, μεγάλωσε στις ακαδημίες του Ντάλας, όμως είχε διαφορετικό πλάνο καριέρας.

Γι’ αυτό και επέλεξε να φύγει 1400 χιλιόμετρα από το πατρικό και να επιλέξει να παίξει επαγγελματικά στο Λούιβιλ, (δεύτερη κατηγορία) και όχι να περιμένει υπομονετικά μέχρι να έρθει η ώρα του για το λαμπερό MLS.

Εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε. Έκανε τόσο θόρυβο που προσκλήθηκε για προπονήσεις από Πόρτο, Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, Φράιμπουργκ, Βέρντερ Βρέμης και Μίντιλαντ. Η Μάντσεστερ Σίτι είχε έρθει σε επαφή με την οικογένεια του, η Μπορούσια Ντόρτμουντ τον έκανε εντατικό scouting και η Αϊντχόφεν είχε στείλει άνθρωπο μόνο για εκείνον στο Παγκόσμιο Κ-17, όπου αγωνίστηκε με τις ΗΠΑ.

Ο Τζόναθαν Γκόμες είχε πολύ συγκεκριμένο πλάνο καριέρας. Στα 18 να φύγει σε μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα και το 2026 να είναι ο βασικός αριστερός μπακ της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα γίνει στα μέρη του. Το μόνο ερώτημα ήταν: ποιας εθνικής;

Μεγαλωμένος στο Τέξας από Μεξικανούς γονείς είχε δικαίωμα να παίξει τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στο Μεξικό είναι από τους ελάχιστους παίκτες που έχουν φορέσει τις φανέλες δύο διαφορετικών χωρών, έστω και σε φιλικά ματς. Ακόμα το ψάχνει.

Με το που έκλεισε τα 18, επέλεξε την Ρεάλ Σοσιεδάδ και την 1η Ιανουαρίου του 2022 πήρε τον δρόμο για το Σαν Σεμπαστιάν. Γοητεύτηκε από την αύρα του Τσάμπι Αλόνσο, ο οποίος έγινε ο πρώτος του προπονητής στην Sanse, την ομάδα νέων των Βάσκων: «Να θυμάσαι ότι όταν τα πράγματα πάνε καλά, δεν είσαι Θεός, αλλά ούτε άχρηστος όταν έρθουν αναποδιές», ήταν η πρώτη και η βασική του συμβουλή, υπενθυμίζοντας ότι πρέπει να έχει πάντα πνευματική ισορροπία.

Από αυτόν, όσο και από τον Νταβίδ Σίλβα έμαθε να προσέχει και την παραμικρή λεπτομέρεια: «αντιμετώπιζαν τις προπονήσεις με μεγαλύτερη σοβαρότητα από ότι τα ματς, έκαναν απίστευτα πράγματα, να μοιάζουν εύκολα».

Πέρσι έβγαλε την σεζόν δανεικός στην Μιραντές και στην σκληρή Σεγούντα Ντιβιζιόν, όπου έπαιξε στα 38 από τα 42 παιχνίδια πρωταθλήματος με απολογισμό ένα γκολ και τέσσερις ασίστ.

Είχε πέραση στην Ισπανία, μα ένιωσε ότι πρέπει να κάνει ακόμα ένα ηλεκτροσόκ στην καριέρα του. Αν θέλει να παίξει στο Μουντιάλ του 2026, πρέπει να βιαστεί. Κι ο ΠΑΟΚ ίσως είναι το μεγάλο άλμα στην καριέρα του…

Διαβάστε ακόμη...