Ο Τσάλοφ και η απαραίτητη ηρεμία

Ο Φέντορ Τσάλοφ ήρθε στον ΠΑΟΚ προκειμένου να λύσει (μαζί με τον Ταρίκ Τισουντάλι) το θέμα στο σκοράρισμα αναφορικά με τη θέση του επιθετικού. Ωστόσο για την ώρα ο Ρώσος στράικερ δεν έχει καταφέρει να βρει δίχτυα και αυτό δείχνει να τον αγχώνει.
Πηγή: forzaonline.gr
Ο Τσάλοφ και η απαραίτητη ηρεμία
Photo Credits: @PAOKFC

Πρέπει να τονιστεί πως πρόκειται για έναν εξαίρετο ποδοσφαιριστή, που έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά και φυσικά η επαφή του με τα δίχτυα όσο αγωνιζόταν στη Ρωσία ήταν εξαίρετη. Άλλωστε τα νούμερα με την ΤΣΣΚΑ το αποδεικνύουν αυτό, καθώς με τη φανέλα της πρώην ομάδας του σκόραρε 89 τέρματα σε 263 παιχνίδια.

Είναι σαφές πως ο 26χρονος ποδοσφαιριστής έχει πάνω του πίεση για να σκοράρει. Άλλωστε, οι επιθετικοί τρέφονται από το γκολ. Τον ρόλο του έπαιξε και η φάση του χαμένου πέναλτι με τη Σάμροκ Ρόβερς, εκεί που όλη η Τούμπα ζητούσε να το εκτελέσει ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, αλλά η εκτέλεση δόθηκε στον Τσάλοφ. Ωστόσο, τελικά δεν κατάφερε να σκοράρει ούτε από το σημείο του πέναλτι, ούτε στην επαναφορά. Φυσικά, αυτό τον επηρέασε.

Η απάντηση στο θέμα Τσάλοφ ίσως βρίσκεται στον Μαγκομέντ Οζντόεφ και γενικότερα στους Ρώσους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται μακριά από την πατρίδα τους. Μπορεί η Ρωσία να βρίσκεται στην Ευρώπη όμως η νοοτροπία και γενικότερα η καθημερινή ρουτίνα είναι διαφορετική. O χαφ του ΠΑΟΚ για παράδειγμα πέρσι πέρασε μια ιδιαίτερα δύσκολη σεζόν που του άφησε μέχρι και ψυχολογικά θέματα όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος.

Έτσι, ο ΠΑΟΚ έχει περάσει ξανά παρόμοια κατάσταση και δείχνει να ξέρει πως να το διαχειριστεί.

Οι Ρώσοι ποδοσφαιριστές θέλουν τον χρόνο τους προκειμένου να καταφέρουν να ενσωματωθούν στην εκάστοτε ομάδα. Αυτό το επιβεβαιώνουν και οι δηλώσεις του Ράζβαν Λουτσέσκου μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό: Όσο για τον Τσάλοφ χρειάζεται μεγαλύτερο διάστημα. Παίζει σε μία διαφορετική λίγκα, χρειάζεται να έχει αυτοπεποίθηση μεγαλύτερη. Πρέπει να είναι περισσότερο ήρεμος. Είναι θέμα προσαρμογής του. Πρέπει να σκεφτούμε πως αγωνιζόταν και που αγωνίζονταν».

Πάντως, από πλευράς ΠΑΟΚ σημειώνεται πως δεν υπάρχει άγχος για τον ποδοσφαιριστή και πως θα βρει τον δρόμο του και την ηρεμία που χρειάζεται.

Διαβάστε ακόμη...