Στην καρδιά και την ψυχή του Αντρίγια Ζίβκοβιτς υπάρχει μόνο μαύρο και άσπρο!

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Ζίβκοβιτς είναι ΠΑΟΚ. Είναι έμβλημα. Είναι προσωποποίηση αθλητικής ηθικής. Είναι αυτός που ποτέ δεν πούλησε την ψυχή του. Κάποτε είπε όχι στον Ερυθρό Αστέρα, απλά γιατί «στην καρδιά και την ψυχή μου και για μένα υπάρχει μόνο άσπρο και μαύρο».
Πηγή: forzaonline.gr
Στην καρδιά και την ψυχή του Αντρίγια Ζίβκοβιτς υπάρχει μόνο μαύρο και άσπρο!
Photo Credits: @PAOKFC

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς είναι ηγέτης, που συγχρόνως δεν ντρέπεται να είναι και συμπαίκτης. Έτσι όπως τον βλέπουμε να παίζει όλα αυτά τα χρόνια στο χορτάρι της Τούμπα και με ήδη κατατεθειμένη τη δήλωσή του ότι «θέλω να παίζω στον ΠΑΟΚ μέχρι να πεθάνω», αναρωτιόμουν ό,τι θα σκεπτόταν ο καθένας: γιατί το κάνει αυτό; Για πλουτισμό; Για φήμη; Για επιτυχία; Για αναγνώριση; Μα, απ’ όλα είναι κιόλας γεμάτος.

Ο «Ζίλε» νοιώθει ευλογημένος που παίζει στον ΠΑΟΚ. Ήρθε κάπως απρόσμενα στη Θεσσαλονίκη πριν από τέσσερα χρόνια, αλλά εδώ βρήκε το λιμάνι του. Κι εδώ θέλει να μείνει για πάντα, γι’ αυτό φρόντισε να στήσει το σπιτικό του και να περάσει τα επόμενα χρόνια ως ΠΑΟΚτσής και Θεσσαλονικιός μαζί με την γλυκύτατη σύζυγό του, Ελισάβετ Οικονόμου και τα παιδιά τους.

Πριν από οκτώ – εννιά μήνες το πρέσινγκ της Κράσνονταρ ήταν αφόρητο προς τον ΠΑΟΚ για να αποκτήσουν τον Σέρβο εξτρέμ, έφτασαν να προσφέρουν επτά εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο ήταν ο ίδιος ο Αντρίγια που έβαλε ένα τέλος στα σενάρια αποχώρησής του παρότι η πρόταση έκανε λόγο για ετήσιο μισθό ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ.

Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν άξιζαν τον κόπο, ο Ζίβκοβιτς δεν ήθελε να φύγει από την Ελλάδα, οπότε παρέμεινε στέφθηκε πρωταθλητής και την περασμένη εβδομάδα μπήκε στο κλειστό κλαμπ των ποδοσφαιριστών του «Δικεφάλου» με 200 συμμετοχές.

Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός δεν έμεινε στην Τούμπα για τη ματαιοδοξία των ρεκόρ. Μέχρι τη λήξη του τρέχοντος συμβολαίου (καλοκαίρι 2027) θα έχει καταρρίψει ουκ ολίγα απ’ αυτά που «γράφει» στο βιογραφικό του ο Βιεϊρίνια. Θα έχει πανηγυρίσει κι άλλα τρόπαια μετά το πρωτάθλημα και το κύπελλο του 2021. Είμαστε σίγουροι ότι δεν είναι τίποτα από όλα αυτά. Είναι κάτι πολύ ανώτερο. Η ανάγκη να αναμειγνύεται εκεί όπου συσσωρεύονται κάθε χρόνο οι καλύτεροι του ελληνικού πρωταθλήματος. Η χαρά να συμμετέχει εκεί όπου σταθερά παράγεται η καλύτερη ποιότητα (μπάλας) στην Ελλάδα. Το ένστικτο να προκαλεί τον εαυτό του στην κορυφαία αρένα. Στο μεγαλύτερο πάλκο. Οσο του το επιτρέπουν ο χρόνος, το κορμί του, η φόρμα, ο αυτοσεβασμός. Αυτή η ανάγκη, αυτή η χαρά, αυτό το ένστικτο είναι «ο ΠΑΟΚ για τον Ζίβκοβιτς». Η μενταλιτέ της επιτυχίας του επαρκούς.

Ο 200ΑΡΗΣ ΖΙΛΕ

Στην Τούμπα ο «Ζίλε» αναγεννήθηκε, έστω κι αν υπήρξαν στιγμές και περίοδοι με πολλά πάνω και κάτω. Με διαστήματα που έμοιαζε να’ ναι στα… χαμένα. Όμως, το κεφάλαιο ΠΑΟΚ στην καριέρα του Σέρβου είχε, ήδη, γίνει ξεχωριστό. Και μόνο το γεγονός πως ο «Δικέφαλος» είναι η ομάδα στην οποία έχει μετρήσει τα περισσότερα παιχνίδια σε επίπεδο συλλόγων λέει πολλά.

Το 0-0 απέναντι στον Παναθηναϊκό ήταν ένα ματς σημαδιακό για τον 28χρονο μεσοεπιθετικό από το Νις. Ήταν το Νο.200 παιχνίδι με την «ασπρόμαυρη» φανέλα!

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΡΙ ΤΟΥ ΑΝΤΡΙΓΙΑ

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έχει καταγράψει ουκ ολίγα «ορόσημα» με την «ασπρόμαυρη» φανέλα. Αυτό που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι ότι κατέχει το ρεκόρ των συνεχόμενων αγώνων ξένου παίκτη στην ιστορία του ΠΑΟΚ.

Στις 30 Οκτωβρίου 2023 απέναντι στην ΑΕΚ αγωνίστηκε για 47ο σερί ματς και «έσπασε» το ρεκόρ που κρατούσε από το 1985 και είχε πετύχει ο συμπατριώτης του, Ράντε Πάπριτσα, με 46 συνεχόμενα παιχνίδια.

Από εκείνο το βράδυ στη Νέα Φιλαδέλφεια ο «Ζίλε» αγωνίστηκε σε ακόμα τρία σερί παιχνίδια με την «ασπρόμαυρη» φανέλα και κάπως έτσι έφτασε τις 50 σερί (διακόπηκε λόγω καρτών στο ΠΑΟΚ-Πανσερραϊκός 5-0) συμμετοχές!

Διαβάστε ακόμη...