Συγκλονίζει η σύντροφος του Ιωνά: «Τον κατάλαβα από το σορτσάκι του ΠΑΟΚ…»

Συγκλονίζουν τα λόγια της 24χρονης Μαργαρίτας Χανοπούλου η οποία πριν από λίγες μέρες πόζαρε στον φωτογραφικό φακό στο πλευρό του 26χρονου συντρόφου της Ιωνά Καρούση ευτυχισμένη και πλέον καλείται συντετριμμένη να διαχειριστεί τον θάνατο του.
Πηγή: paok24.com
Συγκλονίζει η σύντροφος του Ιωνά: «Τον κατάλαβα από το σορτσάκι του ΠΑΟΚ…»

Τα λόγια της πλαισιώνουν μια σειρά από αναρτήσεις και καταθέσεις ψυχής δικών του ανθρώπων δύο 24ωρα μετά τη δολοφονία. «Σαν τηλεθεατές, ας πούμε του καναπέ, δεν μπορούμε να… δεν μας αγγίζουν τόσο, απλά τα βλέπουμε σαν νέα, γιατί έχουμε συνηθίσει να τα βλέπουμε σαν νέα. Όταν όμως μπαίνουμε στην αντίθετη όχθη, εκεί καταλαβαίνουμε ότι απλά χαλάνε σπίτια», λέει η 24χρονη. Όπως είπε μιλώντας στην εκπομπή Live News, σε μια φωτογραφία που κάνει τον γύρο του κόσμου, οι δράστες βρίσκονται πάνω από το άψυχο σώμα του Ιωνά. Τον έχουν εκτελέσει με τέσσερις σφαίρες και συνεχίζουν.

Η ίδια κατάλαβε, πως το θύμα ήταν ο αγαπημένος της, από τα ρούχα, όπως είπε στην εκπομπή. «Εκείνος είναι. Από τα ρούχα του το κατάλαβα, το σορτσάκι του γράφει ΠΑΟΚ» είπε. Η 24χρονη θυμάται την τελευταία φορά που μίλησε με τον Ιωνά και τον τρόπο που έμαθε τα δυσάρεστα. «Τρεισήμιση το μεσημέρι μιλήσαμε τελευταία φορά. Πήγε γι΄ αυτήν την εργασία. Έπρεπε να κάνει tour, ουσιαστικά να γυρίσει όλες τις στάσεις του τρόλεϊ και έπρεπε να βγάλει φωτογραφία την κάθε στάση μεμονωμένα. Έτυχε στη συγκεκριμένη στάση, εκείνα τα λεπτά να γίνει αυτό» περιγράφει.

Την ίδια ώρα και η ελληνική κοινότητα του Ισραήλ «πάγωσε» στο άκουσμα της θλιβερής είδησης. Η οικογένεια του Ιωνά ήταν γνωστή και αγαπητή στους περισσότερους. «Ήταν ένα από τα καλύτερα παιδιά», είπε ο πρόεδρος ελληνικής κοινότητας Ισραήλ. Σπαρακτική και η ανάρτηση της νονάς του. «Μούδιασε η ψυχή μου» γράφει για τον θάνατο του πνευματικού της παιδιού και προσθέτει: «Αντίο Ιωνά μου, αντίο γλυκέ βαφτισιμιέ μου, αντίο ξανθέ μου άγγελε, αντίο πιστό μου πλάσμα. Μούδιασε η ύπαρξή μου, άδειασε το μυαλό μου. Ποιος θα δώσει δύναμη και κουράγιο στους γονείς σου να συνεχίσουν; Ποιος θα τους εξηγήσει γιατί; Γιατί να φύγεις τόσο νωρίς; Γιατί να φύγεις τόσο άδικα;».

Ο Ιωνάς ήταν φοιτητής αρχιτεκτονικής και σε λίγους μήνες θα έπαιρνε το πτυχίο του. Φιλοδοξούσε να τελειώσει με τις σπουδές, να κάνει τη δική του οικογένεια και να πετύχει. Η σκέψη των στενών συγγενών του 26χρονου βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στους γονείς του. Τίποτα και κανείς δεν μπορεί να τους παρηγορήσει αυτές τις δύσκολες ώρες. Ο Γολγοθάς που καλείται να ανέβει ο διακεκριμένος γιατρός και η σύζυγός του, φαντάζει ατελείωτος. Οι ζωές τους, όπως λένε, διαλύθηκαν. Μαζί με το παιδί τους χάθηκαν -όπως επαναλαμβάνουν- τα πάντα. «Η τρέλα αυτού του πολέμου. Πρέπει να μάθει ο κόσμος, ότι πρέπει να σταματήσει αυτή η τρέλα και από τις δύο πλευρές είναι τρελοί. Ο ένας με το κοράνι ο άλλος με τη παλαιά διαθήκη. Πώς να έρθει η ειρήνη;», είπε ο πατέρας του θύματος.

Ο Γιάννης Καρούσης, θείος του 26χρονου, μιλώντας στην εκπομπή Live News, είπε: «Είναι τόσο άδικο αυτό που έχει γίνει. Το κλάμα δεν έχει σταματήσει. Να μην ξανασυμβεί ποτέ αυτό και κανείς γονιός να μη ντύσει νεκρό το παιδί του. Κουράγιο στον αδελφό μου και τη γυναίκα του».

Διαβάστε ακόμη...