Τα νοήματα πίσω από όσα δήλωσε ο Ραζβάν Λουτσέσκου

Η ενόχληση του Ραζβάν Λουτσέσκου που έφερε την έκρηξη του, η εκ του ασφαλούς αναφορά του σε μια ενδεχόμενη αποχώρηση του, "αν δεν τον θέλουν στον ΠΑΟΚ" και η πίστωση χρόνου που ζητά για την ομάδα του.
Πηγή: sport24.gr
Τα νοήματα πίσω από όσα δήλωσε ο Ραζβάν Λουτσέσκου
Photo Credits: @PAOKFC

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε πάντοτε τη μοναδική ικανότητα να προκαλεί συζητήσεις, αντιδράσεις και αναζήτηση κρυφών νοημάτων πίσω από τα λεγόμενα του. Και για μια ακόμη φορά δηλώσεις του βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μετά από όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου στη Λιβαδειά.

"Είμαι εδώ αυτή τη νύχτα, δεν έχω κανένα πρόβλημα να πάω στη Θεσσαλονίκη και να πάρω τις βαλίτσες μου για το Βουκουρέστι την επόμενη ημέρα. Αν όλοι οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν αυτή την διαδικασία που εξήγησα. Όλοι θα πρέπει να καταλάβουν την διαδικασία της δουλειάς που κάνουμε.

Είμαι σε ειρήνη με το τι έχω κάνει στον ΠΑΟΚ, έχω δείξει τι μπορώ να κάνω, αν δεν είναι κάποιος ευχαριστημένος, εγώ είμαι εδώ μπορώ να φύγω πίσω στο Βουκουρέστι χωρίς κανένα πρόβλημα", είπε ο Λουτσέσκου όταν κλήθηκε να απαντήσει για το αν η νίκη της ομάδας του επί του Λεβαδειακού, που ήρθε μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες ήταν κομβική.

Φεύγει ο Λουτσέσκου από τον ΠΑΟΚ; Έχει προβλήματα με τη διοίκηση, τον Ιβάν Σαββίδη, τον Γιώργο Σαββίδη και την Μαρία Γκοντσάρεβα; Τα έλεγε σωστά ο Ιβάν Καρπόφ όταν μιλούσε για αποχώρηση του Ρουμάνου από τον ΠΑΟΚ και συμφωνία με τον Βλάνταν Ίβιτς;

Αυτά και άλλα πολλά είναι τα ερωτηματικά που έχουν προκύψει από τις χθεσινές δηλώσεις του 55χρονου τεχνικού που έχουν σκεπάσει κάθε άλλο ζήτημα μπορεί να έχει προκύψει από την πορεία του Δικεφάλου στα προηγούμενα παιχνίδια. Η δήλωση περί αποχώρησης του, έγινε μάλλον εκ του ασφαλούς αφού τέτοιο ζήτημα δεν έχει τεθεί και σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητείται, τουλάχιστον από την πλευρά της διοίκησης η δουλειά του.

Πως λοιπόν προέκυψε η έκρηξη του Ρουμάνου τεχνικού;

Πρώτα από όλα είναι δεδομένο για όσους τον γνωρίζουν όλα αυτά τα χρόνια ότι ο Λουτσέσκου απεχθάνεται τις… αρνητικές ερωτήσεις, ιδιαίτερα μετά από νίκες, μικρές ή μεγάλες που πετυχαίνει η ομάδα του. Και το γεγονός ότι του ζητήθηκε να σχολιάσει την επιβολή προστίμου στην ομάδα του από τη διοίκηση τον ενόχλησε. Κάτι που δεν έκρυψε ζητώντας να αλλάξει η ερώτηση.

Επίσης είναι δεδομένο ότι ο προπονητής του ΠΑΟΚ εδώ και καιρό μιλά για την διαδικασία ριζικής αναδόμησης του ρόστερ των πρωταθλητών. Μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο και αυτόν ζητά ο Λουτσέσκου. Από ποιους; "Από τους δικούς μας ανθρώπους", όπως είπε χαρακτηριστικά στο flash interview, από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ που άσκησαν έντονη κριτική στον ίδιο και την ομάδα του μετά από τα άσχημα αποτελέσματα στα προηγούμενα παιχνίδια.

Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι στη διαδικασία αυτή αναφέρθηκε και την περασμένη Τετάρτη στη συνέντευξη πριν από τον αγώνα με την Στεάουα Βουκουρεστίου. Μίλησε μάλιστα για την ανασυγκρότηση που επιχειρεί στην ομάδα του για πολύ ώρα και χωρίς να του γίνει κάποια ερώτηση για το συγκεκριμένο θέμα.

Βεβαίως και ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει παράπονα από την στρατηγική που ακολουθήθηκε την περίοδο των μεταγραφών. Οι εισηγήσεις του για λίγες αλλαγές δεν υλοποιήθηκαν, διαφωνίες στις επιλογές παικτών υπήρξαν και πάλι ο ΠΑΟΚ κινήθηκε στους δικούς του χρόνους για την ολοκλήρωση του ρόστερ. Αυτή η διαφορά φιλοσοφίας στις μεταγραφές δεν είναι τωρινό φαινόμενο αλλά επαναλαμβάνεται σχεδόν κάθε καλοκαίρι.

Είναι ενοχλημένος ο προπονητής του ΠΑΟΚ για την επιβολή προστίμου στην ομάδα του. Προφανώς και είναι…Άλλωστε ο ίδιος στην ανάλυση του που κάνει για τις τρεις ήττες που υπέστη η ομάδα του υπερασπίζεται την προσπάθεια των παικτών του τονίζοντας τις ευκαιρίες που χάθηκαν, τα δοκάρια που… έσπασαν και τα απίθανα γκολ που δέχτηκε η ομάδα του από δικά της λάθη.

Γεγονός που δείχνει ότι δεν συμφωνεί με την επιβολή προστίμου. Από την άλλη ωστόσο και η διοίκηση παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι το πρόστιμο επιβλήθηκε σε μια προσπάθεια αφύπνισης και κυρίως για να καταλάβουν οι καινούργιοι ποδοσφαιριστές ότι οι συνεχόμενες ήττες δεν μπορεί να έρχονται χωρίς συνέπειες σε μια ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό.

Όσα για τις σχέσεις του με τον Ιβάν Σαββίδη και την οικογένεια του, οι εικόνες από την πρόσφατη συνάντηση τους μιλούν από μόνες τους. Ότι υπάρχουν διαφωνίες, μερικές φορές έντονες και συζητήσεις που διαρκούν πολύ μεταξύ τους είναι κάτι που ο ίδιος ο Λουτσέσκου το έχει παραδεχθεί δημόσια. Μετά από τόσα χρόνια ωστόσο φαίνεται ότι η σχέση τους έχει ξεπεράσει τα στενά επαγγελματικά όρια.

"Ο Ιβάν Σαββίδης με έχει κάνει καλύτερο προπονητή", έχει πει δημόσια ο Ρουμάνος τεχνικός που έχει μάθει να διαχειρίζεται τη σχέση του με τον ισχυρό άνδρα του Δικεφάλου. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι χθες στη δηλώσεις του στη Λιβαδειά ζητούσε να μην μπαίνει πίεση στην ομάδα του και την περασμένη Τετάρτη έλεγε αστειευόμενος ότι όσα είπε ο πρόεδρος του Δικεφάλου στην ομιλία του προς τους παίκτες για τον καλύτερο ΠΑΟΚ της δικής του εποχής ειπώθηκαν για να μπει ο ίδιος σε επιπλέον πίεση.

Αν υπάρχει κάτι βαθύτερο, αν έχει αλλάξει κάτι στις σχέσεις του Ραζβάν Λουτσέσκου με τον Ιβάν Σαββίδη τον τελευταίο μήνα, αυτό είναι κάτι που μόνο αυτοί μπορούν να το ξέρουν. Το σίγουρο είναι ότι κατά καιρούς έχουν περάσει από πολλά κύματα και αυτό μέχρι τώρα τουλάχιστον τις είχε ισχυροποιήσει.

Διαβάστε ακόμη...