Οι υποχρεώσεις των ασπρόμαυρων διεθνών

Διάλειμμα εθνικών πρωταθλημάτων, λόγω διεθνών υποχρεώσεων, όχι για όλους ωστόσο, καθώς αρκετοί ποδοσφαριστές του ΠΑΟΚ συνεχίζουν με παιχνίδια είτε για τα προκριματικά του Nations League, είτε του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.
Οι υποχρεώσεις των ασπρόμαυρων διεθνών
Photo Credits: @PAOKFC

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας και η Εθνική Ελλάδας ταξιδεύουν στην Αγγλία για να παίξουν στο Webley (Αγγλία – Ελλάδα 21:45) στις 10.10, ενώ στις 13.10 ακολουθεί ο αγώνας με την Ιρλανδία στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (Ιρλανδία -Ελλάδα 21:45).

Ο  Κίριλ Ντεσπόντοφ έχει επίσης δύο παιχνίδια με την Εθνική Βουλγαρίας για το Nations League, αυτό με το Λουξεμβούργο στις 12.10 και το εκτός έδρας με την Β. Ιρλανδία στις 15.10.

Στην Εθνική Κροατίας κλήθηκε εκ νέου ο Ντομινίκ Κοτάρσκι για τα δύο ματς με την Σκωτία στις 12.10 και την Πολωνία στις 15.10.

Ασπρόμαυρες παρουσίες και στα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Ο  Ομάρ Κόλεϊ κλήθηκε στην Εθνική Γκάμπιας, οποία θα αντιμετωπίσει δύο φορές την Μαδαγασκάρη στις 11 και στις 14 Οκτωβρίου. Η Εθνική Γουινέας του  Μαντί Καμαρά θα αγωνιστεί κόντρα στην Αιθιοπία δύο φορές, στις 11 και 15 Οκτωβρίου, ενώ η Εθνική Τανζανίας του Αλί Σαμάτα θα αντιμετωπίσει την Δημοκρατία του Κονγκό στις 10.10.

Εξάλλου, ο Φεντόρ Τσάλοφ ενσωματώνεται στην Εθνική Ρωσίας για φιλικά παιχνίδια και προπονήσεις από τις 7 έως τις 15.10.

Στην Εθνική Ελπίδων, για το φιλικό παιχνίδι με τη Σλοβακία (11.10) και τον αγώνα των προκριματικών του EURO με την Κροατία (15.10 στις 18:00), κλήθηκαν ο Κωνσταντίνος Μπαλωμένος και ο Λευτέρης Τασιούρας.

Στην Εθνική Νέων Κ19 κλήθηκαν οκτώ ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ για το τουρνουά που θα γίνει στην Κροατία από τις 7 ως τις 15 Οκτωβρίου. Πρόκειται για τους Στάθη Μπελερή, Γιώργο Κούπενο, Δημήτρη Μπαταούλα, Γιώργο Κοσίδη, Μάριο Καλαϊτσίδη, Γρηγόρη Πολιτάκη, Δημήτρη Χατσίδη και Ανέστη Μύθου. Η Εθνική θα δώσει τρία παιχνίδια, με την Δημοκρατία της Ιρλανδίας στις 09.10, με το Μεξικό στις 12.10 και με την Κροατία στις 15.10.

Σε φιλικό τουρνουά θα συμμετέχει και η Εθνική Παίδων Κ17, η οποία θα ταξιδέψει στη Φινλανδία από τις 7 έως τις 12.10, για δύο παιχνίδια με την Φινλανδία στις 9 και 11 Οκτωβρίου. Από τον ομοσπονδιακό τεχνικό κλήθηκαν οι Τραϊανός Μόκρης, Μιχάλης Παπαδόπουλος, Γιώργος Κρομμύδας και Κωνσταντίνος Σούβλατζης. Να σημειωθεί ότι είχε κληθεί και ο Δημήτρης Μπέρδος, ο οποίος όμως τραυματίστηκε (ευτυχώς όχι σοβαρά).

Αρκετές «ασπρόμαυρες» κλήσεις και για την Εθνική Παίδων Κ15, που συμμετείχε στο Development Tournament της Σερβίας (28.09-05.10) και η οποία μάλιστα με τρεις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις ισοβάθμησε στην πρώτη θέση με την Σκωτία. Πρόκειται για τους Χριστόφορο Βάτσο, Θωμά Νικηφόρο, Αθανάσιο Φλώρο, Παναγιώτη Δουραλή, Λούκας Βεριντιάνο, Σταύρο Κογκαλίδη και Άρμπι Λούσκα. Δυστυχώς, ωστόσο, ο Θωμάς Νικηφόρος υπέστη σοβαρό τραυματισμό, χειρουργήθηκε και πλέον αναρρώνει. Να σημειωθεί ότι είχε κληθεί και ο Γιώργος Τεντολούρης, ο οποίος όμως, τραυματίστηκε (ευτυχώς όχι σοβαρά).

Επίσης, ο Ευάγγελος Γκιόκα θα αγωνιστεί με την Εθνική Αλβανίας Κ17 στα προκριματικά του EURO από τις 6 έως τις 16.10, όπως και ο Μαξιμίλιαν Σνάουτσνερ με την Εθνική Πολωνίας Κ19, ο οποίος θα απουσιάζει επίσης από τις 6 έως τις 16 Οκτωβρίου.

Διαβάστε ακόμη...