Ο Λόβρεν έδειξε με το «καλημέρα» γιατί τον απέκτησε ο ΠΑΟΚ

Η πρώτη εμφάνιση του Ντέγιαν Λόβρεν με τη φανέλα του ΠΑΟΚ ήρθε βάσει προγράμματος. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε «κυκλώσει» την αναμέτρηση της 7ης αγωνιστικής με αντίπαλο το Λεβαδειακό ως την αναμέτρηση στην οποία ο Κροάτης θα έπαιρνε τη θέση του Τόμας Κεντζιόρα στο κέντρο της άμυνας και θα έκανε το ντεμπούτο του.
Πηγή: forzaonline.gr
Ο Λόβρεν έδειξε με το «καλημέρα» γιατί τον απέκτησε ο ΠΑΟΚ
Photo Credits: @PAOKFC

Ο Λόβρεν πήρε θέση στο αρχικό σχήμα του ΠΑΟΚ σε έναν αγώνα που θα είχε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, από αυτά που θα υπάρχουν σε αρκετά από τα παιχνίδια πρωταθλήματος μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας. Η αμυντική γραμμή των «ασπρόμαυρων» σε αυτή την αναμέτρηση θα ήταν ψηλά, και ο θερμικός χάρτης του Ντέγιαν Λόβρεν δείχνει πως η πλειοψηφία των επαφών του του με τη μπάλα ήταν στο διάστημα ανάμεσα στη μεγάλη περιοχή και τη μεσαία γραμμή, με τον ΠΑΟΚ να έχει την κατοχή και τον έλεγχο του αγώνα και του ρυθμούς, και τον Λεβαδειακό να προσπαθεί με προωθητικά γεμίσματα να φέρει τη μπάλα στην πλάτη την «ασπρόμαυρης» άμυνας.

Μια από τις χαρακτηριστικές φάσεις της αναμέτρησης στη Λιβαδειά ήταν και αυτή στην οποία ο Λόβρεν πήρε κίτρινη κάρτα, αν και όχι μόνο δε θα έπρεπε να τη δει αλλά ούτε καν να δοθεί φάουλ. Ο Κροάτης είδε αντίπαλό του να προσπαθεί να βγει στην κόντρα και άμεσα πρόλαβε και έπεσε να κάνει το τάκλιν και να κόψει τη μπάλα. Η αμεσότητα της αντίδρασής του δείχνει και τον βαθμό των αντανακλαστικών του. Στην αγωνιστική εικόνα του Ντέγιαν Λόβρεν θα πρέπει να μπει και η υποσημείωση πως ο Κροάτης αγωνίστηκε για πρώτη φορά μετά από εννιά μήνες. Ο Λόβρεν αρχίζει να ψάχνει τα πατήματα και τον αγωνιστικό ρυθμό, με την εικόνα του στην αναμέτρηση που έγινε στο Δημοτικό στάδιο της Λιβαδειάς να δείχνει πως πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να παίξει με την εμπειρία του και να αρχίσει να δίνει στην ομάδα του όλα όσα μπορεί.

Ο Λόβρεν είναι ένας κεντρικός αμυντικός που μπορεί να «χτίσει» από την πίσω γραμμή, επιχειρώντας εννιά μακρινές μπαλιές, έχοντας 69% ποσοστό επιτυχίας. Κατέγραψε επίσης 7 μονομαχίες στον αέρα, έχοντας 88% ποσοστό επιτυχίας. Παρτενέρ του ήταν ο Ομάρ Κόλεϊ, επίσης νεοφερμένος. Αμφότεροι έμπειροι, δεν δυσκολεύτηκαν να έχουν καλό βαθμό επικοινωνίας και να μοιραστούν τα καθήκοντά τους.

Η εικόνα του Ντέγιαν Λόβρεν στην Λιβαδειά ήταν άκρως ικανοποιητική με βάση τα δεδομένα που τέθηκαν όταν αποφασίστηκε η απόκτησή του. Ο ΠΑΟΚ επέλεξε τον 35χρονο Κροάτη ως μια κίνηση που θα του δώσει βάθος πάγκου, με έναν ποδοσφαιριστή εγνωσμένης αξίας, ο οποίος αρχικά θα μπορεί να δώσει λύσεις μόνο στις εγχώριες διοργανώσεις καθώς δεν δηλώθηκε στην ευρωπαϊκή λίστα. Ο Λόβρεν, από τα πρώτα λεπτά, «κατέθεσε» στον αγωνιστικό χώρο την εμπειρία του και άρχισε να «δείχνει» σε όλους το βιογραφικό του. Και όλα αυτά κάτω από το πρίσμα της πρώτης εμφάνισης, εννιά μήνες μετά το τελευταίο του επίσημο παιχνίδι, κάτι που σίγουρα θα πρέπει να προσμετρηθεί. Ο 35χρονος Κροάτης, που έχει φάει με το κουτάλι τα γήπεδα και μάλιστα σε επίπεδο πρέμιερ λιγκ και μιας εθνικής ομάδας η οποία στα χρόνια στα οποία αγωνιζόταν σε αυτή πρωταγωνιστούσε, βρέθηκε στον ΠΑΟΚ για να δώσει βάθος και εμπειρία και αυτό έδειξε από τα πρώτα κιόλας λεπτά.

Διαβάστε ακόμη...