O Τζίμας κι οι άλλοι: Τι κάνουν οι δανεικοί του ΠΑΟΚ;

Ο Στέφανος Τζίμας μετράει λίγο καιρό στη Νυρεμβέργη, ήδη όμως έχει αρχίσει να ακούει τους φιλάθλους της γερμανικής ομάδας να φωνάζουν το όνομά του και να τον επιβραβεύουν για τις εκεί εμφανίσεις του.
Πηγή: forzaonline.gr
O Τζίμας κι οι άλλοι: Τι κάνουν οι δανεικοί του ΠΑΟΚ;
Photo Credits: @PAOKFC

Ο 18χρονος επιθετικός επιδιώκει να επωφεληθεί όσο το δυνατό περισσότερο από το δανεισμό του στη γερμανική ομάδα και το επόμενο καλοκαίρι να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ, αναλαμβάνοντας πλέον ρόλο πρωταγωνιστή στη γραμμή κρούσης του Δικεφάλου.

Με τη Νυρεμβέργη (11η στη βαθμολογία) ο Τζίμας έχει πέντε συμμετοχές, και από αυτές η μία (στο πιο πρόσφατο παιχνίδι κόντρα στην Πρόισεν Μίνστερ) στο αρχικό σχήμα ενδεκάδας. Ο μέχρι τώρα απολογισμός του 18χρονου διεθνή με την εθνική ελπίδων επιθετικού είναι δύο γκολ και μία ασίστ. Οι επιδόσεις του Τζίμα (έχει συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ μέχρι το 2028) θα μπορούσε να ήταν ακόμη πιο «πλούσιες» αν δεν είχε υποχρεωθεί να λείψει από δύο παιχνίδια εξαιτίας της αποβολής του στον αγώνα κόντρα στην Ουλμ.

Όπως είναι γνωστό, στη σχετική συμφωνία ΠΑΟΚ-Νυρεμβέργης του περασμένου καλοκαιριού έχει προβλεφθεί ρήτρα (όχι υποχρεωτική) δεκαοχτώ συν δύο εκατομμυρίων ευρώ σε μπόνους για το 85% των δικαιωμάτων του νεαρού ποδοσφαιριστή. Ο Τζίμας είχε κάνει ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ στον αγώνα κυπέλλου της 10ης Ιανουαρίου 2023 κόντρα στην Καλαμάτα (2-0). Εκτοτε έπαιξε σε άλλα 29 ματς, πετυχαίνοντας πέντε γκολ. Πέρσι έπαιρνε παιχνίδια μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου, αλλά μετά την επιστροφή του Σαμάτα από το κύπελλο Αφρικής δεν υπήρχε χώρος… Στη Νυρεμβέργη αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του Μίροσλαβ Κλόζε (πιστεύει πολύ στις δυνατότητες του Τζίμα) για τον οποίο οι συστάσεις-ως ποδοσφαιριστής-είναι περιττές.

Τεχνικός διευθυντής στη Νυρεμβέργη είναι ο Ολαφ Ρέμπε (πρώην του ΠΑΟΚ), ωστόσο ο Τζίμας βρίσκεται περισσότερο υπό την «προστασία» του Γιώτη Χατζηαλεξίου, αθλητικού διευθυντή της γερμανικής ομάδας. Με πολλά χρόνια παρουσίας στο ποδόσφαιρο της εκεί χώρας, ο Χατζηαλεξίου συμβουλεύει συνεχώς τον Τζίμα, έτσι ώστε ο νεαρός επιθετικός να προσαρμοστεί απόλυτα στις νέες συνθήκες για την καριέρα του, να εξελιχθεί και να αποκομίσει τα μέγιστα δυνατά οφέλη από την παρουσία του στη Νυρεμβέργη.

ΣΕ «ΡΗΧΑ ΝΕΡΑ» ΣΤΗ ΦΑΡΕΝΣΕ

Εκτός από τον Τζίμα, ο ΠΑΟΚ έχει κι άλλους δανεικούς παίκτες την τρέχουσα σεζόν.

Ο Φιλίπε Σοάρες αποκτήθηκε από τη Μορεϊρένσε πριν από περίπου τρία χρόνια (Ιανουάριος του 2022), ωστόσο δεν κατάφερε να «πιάσει» στον ΠΑΟΚ. Ο 25χρονος Πορτογάλος κεντρικός χαφ επέστρεψε τον περασμένο χειμώνα στην πατρίδα του για να αγωνιστεί ως δανεικός στη Φαμαλικάο, ενώ η τρέχουσα σεζόν τον βρίσκει να φοράει της Φαρένσε, η οποία είναι 18η και τελευταία στο πρωτάθλημα της Πορτογαλίας. Ο Σοάρες, που έχει συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ μέχρι τον Ιούνιο του 2026, μετράει πέντε συμμετοχές (κι απ’ αυτές οι δύο ως αλλαγή) με τη Φαρένσε.

«ΡΕΖΕΡΒΑ» ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑΛ ΚΟΡΝΤΟΜΠΑ

Μία από τις μεταγραφές του καλοκαιριού του 2022 ήταν κι εκείνη του Νικολάς Κουαλιάτα (είχε υπογράψει τετραετέες συμβόλαιο) από τη Μοντεβιδέο Γουόντερερς.

Ο Ουρουγουανός μεσοεπιθετικός δεν κατάφερε να «στεριώσει» στον ΠΑΟΚ και πλέον αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Αργεντινής με τη Σεντράλ Κόρντομπα. Αυτός είναι ο δεύτερος δανεισμός για τον Κουαλιάτα, μια κι είχε προηγηθεί η σύντομη θητεία του στην Κουϊαμπά, ομάδα της Βραζιλίας. Με τη Σεντράλ Κόρντομπα (20η στη βαθμολογία των 28 ομάδων στο πρωτάθλημα Αργεντινής) έχει παίξει σε μόλις πέντε αγώνες, χωρίς να έχει βρεθεί ούτε σ’ έναν απ’ αυτούς στην αρχική ενδεκάδα.

«ΑΦΑΝΤΟΣ» Ο ΡΙΚΑΡΝΤΟ

Μόλις μια συμμετοχή μετράει μέχρι τώρα ο Αντρέ Ρικάρντο με την Τσάβες (13η στο πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας Πορτογαλίας). O 24χρονος Πορτογάλος χαφ, που είχε αποκτηθεί το καλοκαίρι του 2022 από τη Φαμαλικάο, θα… απασχολήσει τον ΠΑΟΚ και το ερχόμενο καλοκαίρι, μια και οι δύο πλευρές έχουν συμβόλαιο συνεργασίας σε ισχύ μέχρι τον Ιούνιο του 2026

ΣΤΗ ΝΑΪΜΕΓΚΕΝ

Ο Λεύτερης Λύρατζης βιώνει για πρώτη φορά την εμπειρία ν’ αγωνίζεται στο εξωτερικό. Ο 24χρονος μπακ φορά τη φανέλα της Ναϊμέγκεν (βρίσκεται στην 16η θέση του πρωταθλήματος Ολλανδίας)

Μέχρι τώρα μετράει δύο ολιγόλεπτες συμμετοχές στα παιχνίδια της Ναϊμέγκεν. Με την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ το επόμενο καλοκαίρι, ο Λύρατζης θα μετράει ακόμη ένα χρόνο συμβολαίου με το Δικέφαλο

*Ο ΠΑΟΚ έχει και δύο δανεικούς παίκτες σε ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2. Ο 23χρονος Χρήστος Ταλιχμανίδης είναι ο βασικός τερματοφύλακας του Μακεδονικού, ενώ ο 20χρονος Αλβανός αριστερός μπακ Ερμής Σελιμάι έκανε ντεμπούτο με τη Νίκη Βόλου στο εκτός έδρας παιχνίδι της προπερασμένης αγωνιστικής εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα.

Διαβάστε ακόμη...