Κλάους Αθανασιάδης, αποκάλυψη τώρα!
SHARE:
Τι λέει για τον ΠΑΟΚ, τους στόχους του, τον Άγγελο Αναστασιάδη, τον Ολυμπιακό, τον Μάνταλο που του στέρησε τον τελικό, τα σκάνδαλα του ελληνικού ποδοσφαίρου, πως προέκυψε ο ...τοξοβόλος και βέβαια δεν μπορούσαμε να αποφύγουμε την κουβέντα με τα τατουάζ.
Είναι ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, αυτός που άντεξε στην πίεση που προκαλεί ο ίδιος ο σύλλογος, αυτός που την εξέλαβε ως Θείο δώρο έτσι ώστε να εξελιχθεί και να φτάσει στην σημερινή του εικόνα.
Είναι ο παίκτης που δεν δίνει δικαιώματα, δεν μουρμουρίζει. Βάζει τον εαυτό του σε δεύτερη μοίρα, δεν έχει θέμα να θυσιαστεί για την ομάδα του. Αν πρέπει να φύγει από τον φυσικό του χώρο θα το κάνει χωρίς να μιλήσει γιατί έτσι πρέπει.
Από τα 8 του χρόνια φοράει τη φανέλα με τον δικέφαλο στο στήθος. Φέτος έχει ξεκινήσει τη σεζόν σεληνιασμένος. Σε δέκα αγώνες πρωταθλήματος έχει οκτώ γκολ, σε οκτώ αγώνες στην Ευρώπη έχει επτά. Ξεπέρασε ήδη τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη στην ιστορία του ΠΑΟΚ έχοντας φτάσει τα 17 γκολ με τη φανέλα του Δικεφάλου.
Συνολικά με τον ΠΑΟΚ έχει αγωνιστεί σε 202 αγώνες έχοντας 83 γκολ και 27 ασίστ. Σε περισσότερα από τα μισά παιχνίδια που έπαιξε είχε συμμετοχή σε γκολ, ενώ η ομάδα του εμπιστεύτηκε θέση βασικού πριν από 3,5 χρόνια, όταν και τα κοντέρ έσπασαν.
Πλέον, έχοντας πετύχει αυτά τα 83 γκολ με τον ΠΑΟΚ κυνηγά την πρωτιά του Σταύρου Σαράφη ο οποίος με 139 γκολ είναι πρώτος σκόρερ της ιστορίας του συλλόγου. Νούμερο που μπορεί να πιάσει εύκολα αν συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς.
Ο λόγος βέβαια για τον Στέφανο Αθανασιάδη, τον φυσικό ηγέτη του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ που σήμερα, παρότι το μπάτζετ μειώθηκε δραματικά το περασμένο καλοκαίρι, φιγουράρει στη πρώτη θέση του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα.
Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ καλωσορίζει το SportsDNA και ανοίγει την καρδιά του σε αυτό.
Έφτασες τις 201 συμμετοχές με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.
Ποια είναι τα παιχνίδια που θυμάσαι περισσότερο από αυτά;
«Σίγουρα θυμάμαι το πρώτο παιχνίδι που σκόραρα απέναντι στη Λάρισα στο Αλκαζάρ. Πέτυχα δύο γκολ, το ένα μάλιστα πολύ όμορφο και δεν μπορούσα να ησυχάσω από τη χαρά μου. Το άλλο, είναι σίγουρα αυτό απέναντι στη Τότεναμ στην Αγγλία. Ήταν απέναντι σε έναν πολύ μεγάλο αντίπαλο, παιζόταν η πρόκριση, σκόραρα σε ένα ιδανικό ξεκίνημα της ομάδας και αυτό μπροστά στην κερκίδα που ήταν οι οπαδοί μας. Ήταν μεγάλη η χαρά μου για εκείνο το παιχνίδι».
Κανένα με τον Ολυμπιακό δεν θυμάσαι; Που να το έχεις ψηλά στην καρδιά σου;
«Δεν έχω κανένα σαν αυτά τα δύο. Αν πρέπει να ξεχωρίσω ένα ήταν ο περυσινός ημιτελικός. Άμα είχαμε καταφέρει να κατακτήσουμε και το κύπελλο στη συνέχεια θα ήταν σίγουρα ψηλά, όμως γενικά προσπαθώ να ξεχάσω εκείνη την περίοδο».
Εκείνο το παιχνίδι πως το έζησες; Πολλοί μίλησαν για ζούγκλα, για ακραίες συνθήκες. Εσύ πως το θυμάσαι;
«Σε αυτά τα παιχνίδια, είτε παίζουμε στην έδρα μας είτε εκτός, είναι ντέρμπι και ο κόσμος είναι πολύ φανατισμένος. Δεν έχει να κάνει με την Τούμπα ή εκείνο το απόγευμα. Πάντα έτσι είναι τα ντέρμπι. Το κοινό, την μάζα δεν είναι εύκολο να την βάλεις σε καλούπι σε μία τέτοια βραδιά. Αν εκείνο το βράδυ παίζαμε επαναληπτικό στο Καραϊσκάκη κάπως έτσι θα ήταν η ατμόσφαιρα ας μη κοροϊδευόμαστε. Εμείς ως παίκτες ούτε θα κρίνουμε ποτέ τον κόσμο, ούτε θα αναζητήσουμε δικαιολογίες στην ατμόσφαιρα αν κάτι δεν πάει καλά. Πρέπει να μπαίνουμε να παίζουμε και να αποδεικνύουμε το πόσο θέλουμε τη νίκη».
Ήρθε μία δύσκολη στιγμή για σένα εκείνη την βραδιά. Ήταν η κίτρινη κάρτα του Μάνταλου που σου στέρησε την παρουσία σου στον τελικό. Τι θα ήθελες να πεις στον διαιτητή;
«Τώρα, ακόμη και με κρύο αίμα, δεν θα ήθελα να πω τίποτα στον διαιτητή. Μπορεί να είναι η πιο άδικη κίτρινη που έχω δεχτεί στην καριέρα μου. Στο 95΄δεν έκανα κάτι και έχασα έναν τελικό. Μπορεί να μην ξαναπαίξω σε έναν τελικό. Δεν είμαι απαισιόδοξος, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει στο ποδόσφαιρο. Και εκείνη η κάρτα μου στέρησε έναν χωρίς λόγο».
Πως έζησες τον τελικό; Τι έκανες;
«Ήμουν θολωμένος, δεν έβγαινα από το σπίτι. Παραμονές του αγώνα πήρα τηλέφωνο τον προπονητή μου, τον Γιώργο Γεωργιάδη και ζήτησα να κατέβω στην Αθήνα και να είμαι με την ομάδα. Θυμάμαι το βράδυ εκείνο δεν κοιμήθηκα από την υπερένταση. Ήταν δύσκολη στιγμή είναι η αλήθεια».
Σκέφτηκες ποτέ πως αν έπαιζες θα ήταν άλλο το αποτέλεσμα;
«Δε νομίζω, δεν το σκέφτηκα ποτέ έτσι. Ο ΠΑΟΚ είχε καλούς παίκτες και δεν ήμουν τόσο απαραίτητος για να πάρουμε αυτό το παιχνίδι».
Σήμερα ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος. Αν θυμηθείς τι συζητούσαμε στην προετοιμασία το καλοκαίρι, σε καμία των περιπτώσεων δεν θα μπορούσαμε να πιστέψουμε κάτι τέτοιο. Τι συνέβη και υπάρχει αυτή η εικόνα στη βαθμολογία;
«Ό,τι έλεγα το καλοκαίρι, πιστεύω και τώρα. Δεν αλλάζει αυτό. Είμαστε μία νέα ομάδα, με καινούργια πρόσωπα, με νέα παιδιά, είναι δύσκολο να βάλουμε τον πήχη ψηλά. Θα συνεχίσουμε στους ίδιους τόνους, ταπεινά, ο προπονητής παλεύει να μας περάσει αυτή τη νοοτροπία. Κατάφερε και τους μικρούς σε ηλικία αλλά και τους νέους που ήρθαν, να τους περάσει γρήγορα τη σωστή νοοτροπία και αυτά που ζητάει μέσα στο γήπεδο».
Ουσιαστικά αυτό που φάνηκε μέχρι στιγμής, είναι πως το επιθετικό πνεύμα που σας μετέφερε ο προπονητής σας, ήταν αυτό που αρχικά έδωσε την ώθηση να φτάσετε στη πρωτιά. Τελευταία πάντως δείχνετε κουρασμένοι. Σε τι φάση είναι η ομάδα;
«Είναι πολύ φυσιολογικό αυτό. Έχει αυξηθεί ο όγκος των αγώνων, τα γήπεδα είναι βαριά λόγω καιρικών συνθηκών. Όποιον και να ρωτήσεις θα σου πει πως είναι φυσιολογικό. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς με τη σειρά μας, είναι να προετοιμαζόμαστε σωστά, να ξεκουραζόμαστε σωστά και θα έρθει η στιγμή που θα φρεσκαριστούμε».
Πέρασες διάφορες φάσεις στον ΠΑΟΚ. Αυτή που αρχικά πίεζε ο κόσμος να παίξεις γιατί έτσι πρέπει να γίνεται με τα παιδιά των ακαδημιών, μετά ήσουν αυτός που κάνει τατουάζ και δεν παίζεις μπάλα, μετά ξανά έγινες ο ηγέτης, έφτασες σε σημείο να διαπραγματεύεσαι την ανανέωση του συμβολαίου σου παρουσία οπαδών. Πως έχεις φιλοσοφήσει αυτή τη διαδρομή;
«Είμαι από μωρό στον ΠΑΟΚ, γνωρίζω τη λογική, τις απαιτήσεις και τις αντιδράσεις του κόσμου. Ότι κι αν πέρασα, δεν διαμαρτυρήθηκα ποτέ, δεν έκανα τίποτα, κλείστηκα στον εαυτό μου και δεν έβαλα άλλους στο παιχνίδι αυτό. Πάντα ήμουν της άποψης πως μόνο ο ποδοσφαιριστής μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα της καριέρας του. Είτε προς το καλύτερο, είτε προς το χειρότερο. Την περίοδο που έζησα τα λαϊκά δικαστήρια και επιθέσεις εις βάρος μου, είχα απλά την οικογένεια δίπλα μου, τον χρόνο να σκεφτώ και να αντιμετωπίσω την άρνηση που υπήρχε. Εκτιμώ πως μόνος μου ουσιαστικά άλλαξα το κλίμα γύρω από μένα».
Υπέγραψες νέο συμβόλαιο. Ήταν μία διαπραγμάτευση που τελικά έκανες μόνος...
«Είχα πει εξ αρχής στον κύριο Βρύζα πως η συζήτηση θα γίνει με τους δυο μας. Δεν ήθελα να έχω μάνατζερ στις επαφές μου με τον ΠΑΟΚ. Το θεωρώ γελοίο, είμαι από 8 χρονών στην ομάδα. Απλά την τελευταία μέρα εμφανίστηκε για τα συμβόλαια, κάτι που είναι φυσιολογικό».
Το τελευταίο χρονικό διάστημα το ελληνικό ποδόσφαιρο δέχεται πλήγματα. Εισαγγελείς ασκούν ποινικές διώξεις για εγκληματικές οργανώσεις, για στημένα παιχνίδια, εμπλεκόμενοι είναι άνθρωποι της ΕΠΟ, αθλητικοί δικαστές, διαιτητές. Εσύ ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής πως αντιμετωπίζεις αυτή την κατάσταση;
«Θα ήταν ψέματα να πω πως δεν επηρεαζόμαστε, πως δεν τα συζητάμε μεταξύ μας. Όσο άρρωστο και να ακούγεται αυτό που θα πω, κανένας μας δεν έπεσε από τα σύννεφα. Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής τα γνωρίζει όλα αυτά. Ο ρόλος μας ουσιαστικά εκτός από το να παίξουμε ποδόσφαιρο, είναι να εξηγούμε στους ξένους τι ακριβώς συμβαίνει για να μην εκτίθενται οι ίδιοι άρα και η ομάδα».
Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ήταν αυτό του Γκαρσία την πρώτη του σεζόν;
«Ακριβώς, έτσι την πάτησε ο Πάμπλο την πρώτη σεζόν, όμως μετά κατάλαβε τι γίνεται και προσαρμόστηκε».
Αυτό που γίνεται δε σε ξενερώνει; Δεν σε πιάνουν τάσεις φυγής από την Ελλάδα;
«Πλέον είμαι 26 χρονών τα έχω ζήσει και έχω βρει τον τρόπο να τα διαχειρίζομαι. Όχι πως έχω βγάλει από το μυαλό μου το ενδεχόμενο να παίξω στο εξωτερικό, όμως όχι για τα όσα γίνονται εδώ, αλλά γιατί πάντα θα έχω την περιέργεια να αγωνιστώ στο εξωτερικό. Είναι κάτι που για έναν ποδοσφαιριστή Έλληνα, έχει το ενδιαφέρον του».
Πήγατε πήρατε διπλό στο Καραϊσκάκη. Φάνηκε εκεί πως η προετοιμασία σας δεν ήταν τόσο τακτική, στρατηγική, αλλά ψυχολογική. Δεν αντιδρούσατε στα σφυρίγματα, δεν χάσατε την αυτοσυγκέντρωσή σας. Πως το αντιμετωπίσατε;
«Αυτό που γνωρίζαμε εμείς, είναι πως η ατμόσφαιρα εκεί θα ήταν ανάλογη με αυτή που υπήρχε στη Τούμπα στον περυσινό ημιτελικό. Μιλήσαμε στους ξένους, τους εξηγήσαμε πως πρέπει να συμπεριφερθούν και ναι, ήταν θέμα ψυχολογία. Δεν ήταν θέμα τόσο της τακτικής συμπεριφοράς. Ήταν τόσο θέμα ψυχολογικής προετοιμασίας που ο προπονητής μας φρόντισε για αυτό. Δεν θέλαμε να αντιδράσουμε ότι κι αν συνέβη. Παλαιότερα μπορεί να ήμασταν ακόμη εκεί και να πλακωνόμασταν μεταξύ μας».
Γενικά ο Αναστασιάδης σας έχει επιβάλει να μην ασχολείστε με τους διαιτητές. Τελικά είναι καλύτερα έτσι;
«Εννοείται πως είναι. Δεν εκνευρίζεσαι, όσο μπορείς να το καταφέρεις αυτό, δεν χάνεις τη συγκέντρωσή σου, δεν ασχολείσαι με πράγματα που δεν πρέπει και δεν έχεις να κερδίσεις τίποτα. Προσωπικά σε εμένα έχει φανεί αυτή η διαφορά. Πέρυσι τελείωσα τη σεζόν με 15 κάρτες, ενώ φέτος στο πρωτάθλημα δεν έχω καμία, ενώ όλη κι όλη έχω δεχτεί μία κάρτα στην Ευρώπη, στο παιχνίδι με τη Γκινγκάμπ που ήταν μάλιστα φάουλ, όχι διαμαρτυρία ή κάτι άλλο».
Πως το κάνεις αυτό; Τι έγινε και δεν δέχεσαι κάρτες;
«Δεν πάω στους διαιτητές. Μία φορά έδειξα διάθεση να πάω και μου όρμησέ ο προπονητής. Πλέον δεν πλησιάζω, γιατί κατάλαβα πως χάνεις τζάμπα παιχνίδια και δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός λόγος για αυτό. Εννοείται πως θα υπάρξουν και στιγμές που ως άνθρωπος αντιδράς, αλλά κάνω προσπάθεια να αποφύγω τους διαξιφισμούς και τις εντάσεις, είτε με αντιπάλους, είτε με διαιτητές».
Αρκετά μεγάλη κουβέντα γίνεται προς το πρόσωπό σου για το γεγονός πως είσαι βελτιωμένος με τη μπάλα στα πόδια. Τι ακριβώς συμβαίνει και πως το αντιλαμβάνεσαι εσύ;
«Θα μπορούσα να πω το κλισέ πως δουλεύω πολύ στη προπόνηση και τα γνωστά, όμως αν το πω αυτό θα σημαίνει πως δεν δούλευα παλιότερα. Είναι κάπως αστείο κλισέ αυτό. Ουσιαστικά, αυτό που συμβαίνει φέτος είναι πως συνήθως δεν παίζω φορ κορυφής αλλά ή περιφερειακός ή ακραίος, ενώ έχει τύχει να παίξω και κεντρικός χαφ. Αυτό σημαίνει πως οι επαφές μου με την μπάλα είναι περισσότερες και πως μέσα από αυτή την διαδικασία βελτιώνομαι σε αυτόν τον τομέα. Δεν είναι κάτι άλλο, παρά θέμα συνήθειας».
Πως αντιδράς στο γεγονός των πολλών αλλαγών θέσεων; Βλέπεις στο μέλλον να παίζεις και στόπερ;
«Βεβαίως. Όταν θα παίζω στο χωριό μου. Η αλήθεια είναι πως όταν ξεκίνησα στα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ, 8 – 9 χρονών, αρχικά έπαιζα στόπερ και αμυντικό χαφ. Μετά με είδα ο κ. Μαλιούφας και με έκανε σέντερ φορ. Στο θέμα μας τώρα, άμα μουρμουρίσεις επειδή ο προπονητής σε βάζει σε μία θέση που δεν είναι πάνω στα χαρακτηριστικά σου, πρώτα απ όλα κάνεις κακό στην ομάδα. Μετά από λίγο μπορεί να γυρίσει κάποιος άλλος να μουρμουρίσει για τα δικά του θέματα και πάει λέγοντας. Δεν είναι έτσι η κατάσταση. Εγώ κάνω ότι μου λέει ο προπονητής και επειδή είμαι αρχηγός και στην ομάδα εδώ και 18χρόνια, δεν έχω κανένα δικαίωμα να δημιουργώ προβλήματα».
Σε τι φάση της ζωής σου είσαι; Η υπογραφή του νέου συμβολαίου σου τι αντίκτυπο είχε;
«Θεωρώ πως έχω μεγαλώσει. Ξέρω πλέον τι θέλω στη ζωή μου. Το συμβόλαιο με βοήθησε να ηρεμήσω γιατί το καλοκαίρι είχα πολλά στο μυαλό μου. Δεν ήξερα που πατάω και που βρίσκομαι. Ήθελα να τελειώσει αυτή η υπόθεση όπως και έγινε».
Υπήρξαν στιγμές της καριέρας σου στον ΠΑΟΚ που είπες πως άλλοι κονομάνε και εγώ παίζω για την ψυχή της μάνας μου;
«Το σκεφτόμουν μέσα μου πολλές φορές. Όμως δεν είμαι αυτός που θα κρίνει τι παίρνει ο καθένας. Μακάρι να παίρνουν όλα όσα περισσότερα μπορούν. Όμως ναι, το είχα σκεφτεί».
Φοβήθηκες με την υπογραφή του νέου συμβολαίου σου, μη στραβώσουν τα παιχνίδια και σου βγει η ρετσινιά πως κάθισες σε αυτό;
«Ναι το φοβήθηκα, γιατί συνήθως έτσι γίνεται. Θα άρχιζαν να λέμε πως έκανε συμβόλαιο και τα παράτησε και τα γνωστά. Κλασική ελληνική φιλοσοφία είναι αυτό. Ευτυχώς ξεκίνησα καλά τη σεζόν και δεν ακούστηκε. Όχι πως το αποκλείω να συμβεί στο μέλλον. Λίγο να ντεφορμαριστώ, λίγο να μη με θέλει, δεν είναι κάτι απίθανο να συμβεί. Είναι αυτή η λογική καφενείου που συνοδεύει το ποδόσφαιρο».
Τι έγινε; Σε κορόιδεψε ο Μακ και σου πήρε τα πέναλτι; Συνήθως εσύ τα χτυπούσες;
«Όχι, απλά μου ζήτησε να το εκτελέσει σε έναν αγώνα της Τούμπας και του το έδωσα. Εγώ πάντα πιάνω τη μπάλα για να το εκτελέσω, αλλά άμα έρθει κάποιο παιδί να μου το ζητήσει το δίνω. Δεν έχω τέτοια προβλήματα».
Ποιος είναι ο στόχος σου στα γκολ φέτος; Το ρεκόρ σου είναι 23.
«Δεν βάζω στόχους».
Όταν έκανες τα 23 είχες βάλει στόχο τα 20.
«Τώρα μεγάλωσα και ωρίμασα, δεν βάζω στόχους».
Έχεις κάνει ήδη ένα ρεκόρ;
«Στα τατουάζ»;
Και στα τατουάζ. Ένα ακόμη που είσαι πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη, ενώ έχεις μπροστά σου την πρωτιά των σκόρερ στην ιστορία του ΠΑΟΚ, εκεί όπου ο Σταύρος Σαράφης είναι πρώτος. Τα σκέφτεσαι καθόλου αυτά;
«Αν έρθουν καλώς. Ναι με φτιάχνει η ιδέα, αλλά δεν το έχω στο μυαλό μου. Δεν κυνηγάω ρεκόρ, θέλω να γράφει το κοντέρ».
Όταν σκοράρεις στο παιχνίδι έχεις πιάσει τον εαυτό σου να μη πιέζεται να πετύχει δεύτερο γκολ; Σα να έχεις κάνει τη δουλειά σου;
«Παλαιότερα ναι. Τώρα όχι. Ανακουφιζόμουν που πέτυχα το γκολ και ίσως αυτό με χαλάρωνε υποσυνείδητα. Τώρα όμως όχι. Τώρα βγάζω.. βέλη».
Αυτό πως προέκυψε;
«Από μία σειρά που έβλεπα, το Άροου».
Τι άλλες επιλογές είχες και κατέληξες σε αυτόν τον πανηγυρισμό;
«Ο φίλος μου ο Γιάννης ο Μπάκος μου έδωσε την ιδέα. Οι άλλες που είχα ήταν πολύ κλασικές».
Πως είναι η σχέση σου με τον Άγγελο Αναστασιάδη;
«Πολύ καλή. Βγάζουμε άκρη. Υπάρχει συνεννόηση. Ότι θέλει να πει αυτός σε εμάς και εμείς σε αυτόν, το λέμε στα ίσια».
Το ότι είναι σκληρός και συνήθως αυτό που σκέφτεται στο λέει, δεν σε φτάνει σε σημείο να αντιδράσεις;
«Για εμένα είναι καλύτερο έτσι. Καλύτερα να έχεις κάποιον που αυτό που πιστεύει το λέει στα μούτρα σου, παρά να έχεις κάποιον που τα λέει πίσω από την πλάτη σου».
Είχες κανέναν τέτοιο;
«Έχω συνεργαστεί με πολλούς δεν... θυμάμαι».
Με τον Σάντος είχες θέμα;
«Ποτέ, ίσα – ίσα θεωρώ ανθρώπινο ένας προπονητής να μη γουστάρει έναν παίκτη. Αυτό μάλλον συνέβαινε με τον κ. Σάντος. Να μην τον γουστάρει ποδοσφαιρικά εννοώ».
Σε πόνεσε όμως που δεν πήγες Μουντιάλ.
«Όντως με ενόχλησε. Στενοχωρήθηκα πολύ. Καλή ήταν και η Μύκονος όμως. Έπνιξα τον καημό μου».
Τώρα παίζεις όμως στην εθνική. Δεν τα πάτε και καλά.
«Ξεκινήσαμε άσχημα, είναι στο χέρι μας να κάνουμε ένα σερί, δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο».
Έχεις καταλάβει πως σας κέρδισε ένα ξυλουργός, ένας δικηγόρος, ένας δάσκαλος και ένας ψαράς;
«Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο».
Γιατί συμβαίνουν αυτά όμως; Δεν ήσασταν συγκεντρωμένοι; Δεν είχατε καλό κλίμα;
«Σίγουρα μέτρησε το ότι υπήρχε ένας καινούργιος προπονητής, χωρίς να μας γνωρίσει, προσπάθησε να περάσει κάποια άλλα πράγματα και δεν τα κατάφερε στον λίγο χρόνο που μας είχε κοντά του».
Γυρνώντας στον ΠΑΟΚ. Τι μπορείτε να πετύχετε στον ΠΑΟΚ φέτος; Ο κόσμος πιέζει για μεταγραφές, πιστεύει στο πρωτάθλημα. Εσείς μπορείτε να ανταποκριθείτε σε αυτή την πίεση;
«Εμείς οι ποδοσφαιριστές, δεν ασχολούμαστε με το αν χρειάζεται ή όχι μεταγραφές η ομάδα. Δεν είναι σωστό. Μακάρι να έρθουν κάποια παιδιά που θα είναι καλοί παίκτες και εμείς με τη σειρά μας να προσπαθήσουμε να τους βάλουμε γρήγορα στο κλίμα της ομάδας. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι για να κρατήσουμε την απόσταση από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό και αν όλα πάνε καλά να πανηγυρίσουμε ένα πρωτάθλημα μετά από τριάντα χρόνια».
Φοράς την μπλούζα των tatooligans, του κοινού μας φίλου του Γιώργου του Μαυρίδη. Τον βλέπεις στη τηλεόραση;
«Αδερφός μου. Γελάω μαζί του, όποιος τον ξέρει γελάει περισσότερο».
Βλέπεις τι προσπάθεια κάνει να γεμίσει ΠΑΟΚτσήδες στη Νιγηρία, την Ουγκάντα και όπου αλλού τον στείλει η εκπομπή;
«Εδώ είχε βρει εκείνον τον ιερέα στην Αφρική και τον έβαζε να κάνει προσευχές για να πάρει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα. Είναι γνωστός στους οπαδούς μας. Αγαπάει την ομάδα, μιλάω συχνά μαζί του. Τώρα είναι εξαφανισμένος με τα γυρίσματα, τον έχουμε χάσει, έχω αφήσει κάτι τατουάζ στη μέση».