Aποστολόπουλος: «Στην Ακαδημία οι παίκτες έχουν όλες τις ανέσεις»

Εχοντας αναδειχτεί από τις υποδομές του ΠΑΟΚ, ο Αλέξανδρος Αποστολόπουλος έφθασε στην πρώτη ομάδα (συμπαίκτης με Βιεϊρίνια τη σεζόν 20011-12), έκλεισε την καριέρα του στον ΠΑΟΚ Β και φέτος ήταν η πρώτη του σεζόν έξω από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, όντας γενικός αρχηγός της πρωταθλήτριας Κ-15.
Πηγή: forzaonline.gr
Aποστολόπουλος: «Στην Ακαδημία οι παίκτες έχουν όλες τις ανέσεις»

Μπορεί να γίνει σύγκριση της ακαδημίας με την κατάσταση, που υπήρχε δεκαπέντε και πλέον χρόνια, όταν ήταν παίκτης στις υποδομές του ΠΑΟΚ;

«Σαφώς όχι» απαντά αμέσως, μιλώντας στη FORZA, και συνεχίζει: «Επιστρέφοντας στον ΠΑΟΚ πριν τρία χρόνια για να παίξω στη δεύτερη ομάδα, αυτό που συνάντησα ήταν τελείως διαφορετικό, σε σχέση με τη δική μου εποχή ως παίκτης της ακαδημίας. Σε κάθε επίπεδο, στο πώς φέρονται στα παιδιά, στο προπονητικό επιτελείο που διαθέτει κάθε τμήμα. Παραδείγματος χάρη η Κ-15, αν υπολογίσουμε γιατρούς, φυσιοθεραπευτές, φροντιστές θα φθάσει σε προσωπικό τα δέκα άτομα, ενώ στα δικά μου χρόνια υπήρχε ο προπονητής κι ο προπονητής τερματοφυλάκων, δεν υπήρχε κάποιος άλλος. Είναι κι οι ξενώνες, το επταώροφο κτίριο στη Β. Ολγας, όπου εκεί προσφέρονται τα πάντα από τον κ. Σαββίδη στους παίκτες, από γυμναστήριο και φυσιοθεραπευτήριο μέχρι και φροντιστήρια. Τώρα, λοιπόν, όλη αυτή η διαδικασία έχει γίνει πολύ πιο επαγγελματική. Σ΄ αυτό έχουν συμβάλει όλοι οι υπεύθυνοι, που βρίσκονται όλα αυτά τα χρόνια στον ΠΑΟΚ, ο κ. Πουρλιοτόπουλος κι ο κ. Γεωργιάδης, όπως κι οι προπονητές, που δουλεύουν καθημερινά με τους παίκτες. Και το κερασάκι στην τούρτα θα είναι το αθλητικό κέντρο, που θα κατασκευαστεί στους Ταγαράδες. Η αλήθεια είναι ότι η Θεσσαλονίκη… πονάει με τα γήπεδα, που έχει και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις με τις προπονήσεις. Να φανταστείτε ότι πριν το φάιναλ φορ κάναμε για λίγες προπονήσεις στη Μεσήμβρια, όπου τα γήπεδα είναι εξαιρετικά. Μόνο που έκαναν προπόνηση σε τέτοιο χόρτο, τα παιδιά είχαν άλλη αυτοπεποίθηση, καλύτερη διάθεση».

Η Κ-15 του ΠΑΟΚ συμμετείχε και στο πρωτάθλημα Κ-17 της ΕΠΣΜ, προς όφελος της εξέλιξης των παικτών. «Ακόμη και σ’ αυτή τη διοργάνωση, έβγαλαν προσωπικότητα, παρά το γεγονός ότι σ’ αυτές τις ηλικίες η διαφορά των δύο ετών είναι σημαντική» υπογραμμίζει.

«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΧΑΣΙΜΟ»

Τι να περιμένουμε από αυτή τη φουρνιά παικτών της Κ-15 στο κοντινό μέλλον; Η απάντηση από τον Αποστολόπουλο: «Ουσιαστικά από αυτήν την ηλικία, που βρίσκονται τώρα, θα πρέπει να βγάλουν προσωπικότητα και σωστή νοοτροπία. Με άλλα λόγια, δεν θα πρέπει να περιμένουν να γίνουν δεκαεφτά και δεκαοχτώ χρονών για να αλλάξουν κάτι, γιατί τότε θα είναι αργά. Πρέπει, λοιπόν, από τώρα να δουλεύουν σωστά και επαγγελματικά για να τους είναι πιο εύκολο, όταν έρθει η ώρα, να κάνουν το επόμενο βήμα. Ας πάρουμε τα παραδείγματα-για να μην πάμε στο εξωτερικό-της δικής μας ομάδας: ο Τζίμας έγινε μέλος της πρώτης ομάδας στα δεκαεφτά του χρόνια, ο Κωνσταντέλιας το ίδιο, παλιότερα ο Κούτσιας κι ο Τζόλης. Πλέον, οι περισσότεροι δεν περιμένουν να γίνουν 20 και 21 χρόνων για να πάνε στην πρώτη ομάδα. Συνεπώς, για τους παίκτες της Κ-15, αυτά τα δύο-τρία χρόνια, που έχουν μπροστά τους, θα πρέπει να δουλέψουν, να κάνουν θυσίες και να αφήσουν στην άκρη τα εξωαγωνιστικά, μια και δεν είναι μακριά ο χρόνος για το επόμενο βήμα. Μην ξεχνάμε, βέβαια, ότι στο ποδόσφαιρο παίζουν ρόλο κι άλλα πράγματα, όπως είναι η τύχη κι οι συγκυρίες».

«ΕΥΚΟΛΗ Η ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ»

Πώς βίωσε ο ίδιος την αλλαγή, από παίκτης σε ρόλο γενικού αρχηγού μιας ομάδας; «Η προσαρμογή ήταν πιο εύκολη από ό,τι περίμενα, μια και πέρσι, έχοντας υποστεί ρήξη χιαστών, δεν αγωνίστηκα με τον ΠΑΟΚ Β. Αφού τελείωσα την ποδοσφαιρική μου καριέρα, ήθελα να παραμείνω ενεργός και να μην είμαι εκτός γηπέδου. Ηθελα να έχω επαφή με τα αποδυτήρια, με τους παίκτες, με τους υπεύθυνους της ομάδας, είναι δηλαδή μια δουλειά, που μου αρέσει. Βέβαια, κι εγώ μαθαίνω πράγματα, εξελίσσομαι, η δουλειά μου έχει ευθύνες, διαφορετικές, βέβαια, από εκείνες, που είχα ως παίκτης».

Εχοντας βιώσει την εμπειρία του ΠΑΟΚ Β, πόσο χρήσιμο ‘εργαλείο’ είναι η δεύτερη ομάδα;

«Είναι μια τεράστια βοήθεια για τους νεαρούς παίκτες. Αν δεν υπήρχε ο ΠΑΟΚ Β, πολλοί παίκτες δεν θα είχαν την ευκαιρία ακόμη και να προπονούνται με την πρώτη ομάδα, όταν αυτή θα τους χρειάζονταν. Στον ΠΑΟΚ Β αποκτούν παραστάσεις και εμπειρίες, μην ξεχνάμε ότι από εκεί αναδείχτηκε ο Κουλιεράκης, παίζοντας μια σεζόν στη Σούπερ Λιγκ 2, όπου, βέβαια, οι συνθήκες είναι δύσκολες και στη συνέχεια αξιοποίησε την ευκαιρία, που του δόθηκε στην πρώτη ομάδα».

Διαβάστε ακόμη...