Ακαδημία: Ο… άλλος δρόμος για τους «απόφοιτους»

Συνεχίστηκε η…παράδοση που έχουν χτίσει τα τμήματα του Δικεφάλου.
Πηγή: paok24.com
Ακαδημία: Ο… άλλος δρόμος για τους «απόφοιτους»

Η λήξη της περασμένης σεζόν βρήκε αρκετούς «απόφοιτους» της ακαδημίας του ΠΑΟΚ να αγωνίζονται σε πρωταθλήματα ανά την Ευρώπη, συνεχίζοντας έτσι τη σχετική… παράδοση, που έχουν δημιουργήσει τα τμήματα υποδομής του Δικεφάλου.

Πριν από ένα χρόνο, ο Σπύρος Αγγελίδης αποδέχτηκε την πρόταση της Βέρντερ Βρέμης και εντάχθηκε στο δυναμικό της Βέρντερ, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο συνεργασίας. Διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες, ο 19χρονος τερματοφύλακας κάθισε δεκαπέντε φορές κάτω από την εστία της ομάδας νέων της Βέρντερ. Οι συμμετοχές του θα ήταν ασφαλώς περισσότερες αν δεν είχε το σοβαρό τραυματισμό (κάταγμα στο χέρι) στα μέσα της σεζόν, που του στοίχισε την απουσία από την ενεργό δράση για χρονικό διάστημα περίπου τεσσάρων μηνών.

ΑΝΑΝΕΩΣΕ ΜΕ ΜΠΕΝΦΙΚΑ

Toν Ιανουάριο του 2022 είχε αποχωρήσει από την ακαδημία του ΠΑΟΚ ο Γκουστάβο Βαρέλα (φωτ.) με προορισμό τη Λισαβόνα και την ομάδα της Μπενφίκα. Ο 19χρονος φορ αγωνίστηκε πέρσι στη Β΄ κατηγορίας με τη δεύτερη ομάδα της Μπενφίκα (τρία γκολ σε 22 συμμετοχές) και τον περασμένο Μάρτιο επέκτεινε για άλλα τέσσερα χρόνια τη συνεργασία του με τη φημισμένη πορτογαλική ομάδα.

Από την προ δυόμισι χρόνων συμφωνία του τότε 17χρονου Γκουστάβο με την Μπενφίκα, είχε προκύψει ηθικό θέμα, εξαιτίας του οποίου ο Φερνάντο Βαρέλα είχε τεθεί ουσιαστικά εκτός ομάδας (έφθασε να προπονείται με τον ΠΑΟΚ Β΄). Τελικά, ο Λουτσέσκου είχε πείσει τον Ιβάν Σαββίδη για την ανάγκη επαναδραστηριοποίησης του έμπειρου Αφρικανού στόπερ, ο οποίος επέστρεψε ξανά σε δράση, αρχής γενομένης από το εκτός έδρας παιχνίδι της 20ης Μαρτίου 2022 με την ΑΕΚ (0-1). Ο Γκουστάβο, βέβαια, είχε γίνει… διάσημος πολύ νωρίτερα, στο εντός έδρας παιχνίδι της 12ης Φεβρουαρίου 2018 με τη Λάρισα, χάρη στη μεγάλη αγκαλιά που χάρισε στον πατέρα του αμέσως μετά το 2-0.

ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ

Tον περασμένο Φεβρουάριο ο Μηνάς Βασιλειάδης μετακόμισε στη Βαρσοβία μετά από 4,5 χρόνια θητείας στην ακαδημία του ΠΑΟΚ. Με συμμετοχές και στη δεύτερη ομάδα του Δικεφάλου, ο 19χρονος μεσοεπιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας ενάμισι χρόνου με τη Λέγκια. Στο δεύτερο μισό της σεζόν αγωνίστηκε με την ομάδα νέων της Λέγκια (τρία γκολ, δεκαοχτώ συμμετοχές).

ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΚΡΟΑΤΙΑ

Πριν δυόμισι χρόνια ο Αβεντίς Αβεντισιάν πήγε στην Ολλανδία, ερχόμενος σε συμφωνία με την Γκόου Αχέντ Ιγκλς. Το τέλος της περσινής σεζόν βρήκε τον 22χρονο διεθνή Αρμένιο αριστερό μπακ ν’ αγωνίζεται δανεικός στη Β΄ κατηγορία της Κροατίας με τη φανέλα της Γιάρουν. Πλέον, είναι ελεύθερος, μια και το συμβόλαιό του με την Γκόου Αχέντ Ιγκλς ολοκληρώθηκε.

Από την άλλη, στην Ελλάδα (Ολυμπιακός) έχει επιστρέψει από τον περασμένο χειμώνα ο 20χρονος Λαρισαίος τερματοφύλακας Νίκος Μπότης, ο οποίος είχε μεταγραφεί από την ακαδημία του ΠΑΟΚ (απόκτημα από τον Άγιαξ Λάρισας) στα τμήματα υποδομής της Ίντερ πριν από τέσσερα χρόνια.

Διαβάστε ακόμη...