«Ο Μπαταούλας έχει όλα τα φόντα για να πρωταγωνιστήσει»

Από τα νέα πρόσωπα στη φετινή ομάδα της Κ-19 του ΠΑΟΚ είναι ο Δημήτρης Μπαταούλας, διεθνής κεντρικός αμυντικός με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα των νέων.
Πηγή: forzaonline.gr
«Ο Μπαταούλας έχει όλα τα φόντα για να πρωταγωνιστήσει»
Photo Credits: @paokfc.gr website

Γεννημένος στις 14 Μαρτίου 2007, άρχισε να μαθαίνει ποδόσφαιρο στην Ακαδημία του Ατρόμητου Πτολεμαΐδας από την ηλικία μόλις των τεσσάρων ετών (ο πατέρας του υπήρξε αθλητής του μπάσκετ). Στον ΠΑΟΚ εντάχθηκε το καλοκαίρι του 2019, όταν ήταν πλέον δώδεκα ετών (μέχρι την οριστική εγκατάστασή του στη Θεσσαλονίκη είχε κάνει πολλές φορές το δρομολόγιο από και προς την Πτολεμαΐδα). Ωστόσο ήδη από το 2016 είχε ακολουθήσει τμήματα των υποδομών του ΠΑΟΚ σε τουρνουά του εξωτερικού και με τις συμμετοχές τους έπεισε τους ανθρώπους του Δικεφάλου να επενδύσουν στο ταλέντο του.

Πρωταθλητής πέρσι με την Κ-17 (παλαιότερα είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα ΕΠΣΜ με την Κ-12) με 22 συμμετοχές και δύο γκολ, ο δεξιοπόδαρος στόπερ ύψους 1,91 μ. έχει καθιερωθεί στη βασική ενδεκάδα της Κ-19 -έχει συμπεριληφθεί στο αρχικό σχήμα των τεσσάρων αγώνων-έχοντας, μάλιστα, πετύχει και δύο γκολ (με τους Κοσίδη και Μύθου, συμπαίκτες του στην Κ-19, έχει διαγράψει κοινή πορεία όλα τα τελευταία χρόνια στην «ασπρόμαυρη» ακαδημία).

Ας σημειωθεί ότι ο Μπαταούλας έχει συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ μέχρι τον Ιούνιο του 2026.

Ο Kώστας Μαργιορίδης υπήρξε προπονητής του στην Ακαδημία του Ατρόμητου Πτολεμαΐδας. «Ο Δημήτρης ξεχώριζε από μικρός για τη δύναμη που είχε, όπως και για το ύψος του. Το αποτέλεσμα ήταν να τον βάζουμε να παίζει με παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας για να έχει μεγαλύτερη εξέλιξη» σημειώνει στη FORZA, προσθέτοντας: «Ηταν ένα παιδί, που δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα στον αγωνιστικό, ήταν πολύ καλός χαρακτήρας, δούλευε πολύ. Κι όταν έβλεπε ότι τα πάει καλά, δούλευε ακόμη περισσότερο. Η όλη του εξέλιξη ήταν φυσικό επακόλουθο. Αγωνίζονταν και ως χαφ, αλλά από μικρός η θέση του ήταν ως κεντρικός αμυντικός. Από τη στιγμή, που οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ άρχισαν να τον παρακολουθούν, κινήθηκαν γρήγορα για την απόκτησή του για το λόγο ακριβώς ότι επρόκειτο για μια ξεχωριστή περίπτωση παίκτη, μην αφήνοντας περιθώρια σε άλλες ομάδες, που τυχόν θα ενδιαφέρονταν. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για πολλά πράγματα. Μπορεί να συμβούν καταστάσεις για έναν παίκτη από ημέρα σε ημέρα, είτε θετικές, είτε αρνητικές, όπως ένας τραυματισμός, που μπορεί να πάει πίσω έναν ποδοσφαιριστή. Οπωσδήποτε, όμως, ο Δημήτρης έχει όλα τα φόντα για να πρωταγωνιστήσει, όχι μόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και στο εξωτερικό».

Διαβάστε ακόμη...