Ματς-πρόκριση με τη Γαλλία για την Εθνική Κ17 και τους έξι του PAOK Academy
SHARE:

Αυτή τη στιγμή η Εθνική μας ισοβαθμεί με τη Δανία στη δεύτερη θέση με τρεις βαθμούς, έναντι έξι της πρώτης Γαλλίας. Στο πρώτο παιχνίδι με τη Δανία οι διεθνείς μας ηττήθηκαν 3-1, με τον Σούβλατζη, μετά από ασίστ του Κρομμύδα να σκοράρει. Οι Κρομμύδας και Μπέρδος ήταν στο αρχικό σχήμα, ενώ ως αλλαγή αγωνίστηκαν και οι Σούβλατζης, Καλπάκης, Κυριαζίδης. Στη σημαντική νίκη επί της Φινλανδίας δε, (στις 21.03) με 3-1, ο Μπέρδος έβγαλε δύο ασίστ, ο ίδιος, ο Κρομμύδας και ο Καλπάκης βρέθηκαν στην αρχική 11άδα, ενώ αγωνίστηκαν και οι άλλοι τρεις διεθνείς μας, οι Μόκρης, Κυριαζίδης και Σούβλατζης.
Να υπενθυμίσουμε ότι οι Κρομμύδας, Σούβλατζης, Κυριαζίδης υπέγραψαν ήδη τα πρώτα τους επαγγελματικά συμβόλαια με τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Μπέρδος ανανέωσε έως το 2027. Να τονίσουμε δε, ότι πρόκειται για τη γενιά των 2008, μόνο που ο Σούβλατζης και Καλπάκης είναι έναν χρόνο μικρότεροι (2009).
Οι επικεφαλής των επτά ομίλων αυτής της προκριματικής φάσης (Elite Round) θα περάσουν στα τελικά μαζί με τη διοργανώτρια Αλβανία, καθώς το EURO U17 θα διεξαχθεί στην Αλβανία από τις 19.05 έως την 01.06.2025. Οι επτά τελευταίοι των ομίλων υποβιβάζονται στη League B για τον πρώτο προκριματικό γύρο του EURO U19 2026-27, που είναι η ίδια ηλικιακή κατηγορία. Υπό προϋποθέσεις δε, οι δεύτεροι των ομίλων θα συμμετάσχουν στο Μουντιάλ U17, που θα γίνει στο Κατάρ τον προσεχή Νοέμβριο με την συμμετοχή 48 ομάδων. Από την Ευρώπη θα προκριθούν 11 ομάδες.