Τζόλης: Αυτό είναι το deal της μεταγραφής του στην Μπριζ

Η Μπριζ έδωσε 6 εκατ. ευρώ στη Φορτούνα και απέκτησε τον Χρήστο Τζόλη, ο οποίος απέρριψε διαδοχικά Ζάλτσμπουργκ, Φενερμπαχτσέ, Φράιμπουργκ και Μάιντς, αναμένεται όντως την Τρίτη (2/7) στο Βέλγιο για να υπογράψει το τετραετές συμβόλαιό του με τους Φλαμανδούς και άμεσα να ενσωματωθεί στις προπονήσεις της νέας του ομάδας.
Πηγή: sport24.gr
Τζόλης: Αυτό είναι το deal της μεταγραφής του στην Μπριζ

Μπριζ λοιπόν. Εκεί κατέληξε η παρέλαση των μνηστήρων για τον Χρήστο Τζόλη. Τα πάντα έχουν συμφωνηθεί. Οι Φλαμανδοί έδωσαν 6 εκατ. ευρώ στη Φορτούνα Ντίσελντορφ – η οποία είχε κάνει χρήση του buy out του Έλληνα επιθετικού, ύψους 3,5 εκατ. ευρώ και τον αγόρασε από τη Νόριτς μετά τον δανεισμό του – και περιμένουν αύριο, Τρίτη (2/7) στο Βέλγιο το νέο τους απόκτημα για τα τυπικά της ολοκλήρωσης της μεταγραφής.

Ο πρώτος σκόρερ της Zweite Bundesliga θα υπογράψει τετραετές συμβόλαιο εξασφαλίζοντας διπλασιασμό αποδοχών. Δεν προβλέπεται ρήτρα αποδέσμευσης, η Φορτούνα δεν κρατάει κάποιο ποσοστό μεταπώλησης. Η Μπριζ ήταν εξ αρχής η πρώτη του επιλογή. Δεν ήταν άλλωστε και άγνωστη.

Τον Ιανουάριο του ’21, είχε γίνει σοβαρή τότε προσπάθεια εκ μέρους του βελγικού συλλόγου να αποκτηθεί από τον ΠΑΟΚ. Δεν προχώρησε, αφού παρότι οι Φλαμανδοί έφτασαν ψηλά, ο "δικέφαλος" ζητούσε περισσότερα. Την άνοιξη του ’23, πριν συμφωνηθεί ο δανεισμός στη Φορτούνα από τα "καναρίνια", επίσης υπήρξαν επαφές.

Η τρίτη φορά αποδείχτηκε και η… ευτυχής. Οι συζητήσεις των δύο πλευρών έχουν ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες. Ο ανταγωνισμός απαιτητικότατος και δελεαστικότατος. Η Φενερμπαχτσέ έδινε ένα τσουβάλι ευρώ, η Ζάλτσμπουργκ έκανε πρόταση (πριν μπει δυναμικά στη διεκδίκηση του Κωνσταντέλια), η Φράιμπουργκ και η Μάιντς ήταν αυτές που το πήγαν πιο μακριά από τις ενδιαφερόμενες ομάδες από την Bundesliga.

Η Μπριζ όμως πάντα είχε τον πρώτο λόγο. Ο πρωταγωνιστικός ρόλος της στο Βέλγιο, η προοπτική συμμετοχής στη League Phase του Champions League και η έτσι κι αλλιώς συνεπής ευρωπαϊκή παρουσία, καθώς επίσης και η άμεση διασύνδεση που έχει με κορυφαίες αγορές και πρωταθλήματα, αποτέλεσαν τους λόγους που από την πρώτη στιγμή αποτέλεσε προτεραιότητα για τον 22χρονο διεθνή, ο οποίος θα ενσωματωθεί άμεσα (την Πέμπτη) στις προπονήσεις της νέας του ομάδας.

Διαβάστε ακόμη...