Κρατάει την νίκη, η πρόκριση στην Βοσνία

Απρόσμενες δυσκολίες αντιμετώπισε ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Μπόρατς Μπάνια Λούκα με το τελικό 3-2 να του δίνει την νίκη, όχι όμως και την πρόκριση.
Κρατάει την νίκη, η πρόκριση στην Βοσνία
Photo Credits: @PAOKFC

Τρεις κεφαλιές και τρία γκολ έδωσαν την νίκη στον ΠΑΟΚ στον πρώτο αγώνα του 2ου προκριματικού γύρου του Champions League κόντρα στην Μπόρατς Μπάνια Λούκα στην Τούμπα, που όμως δέχτηκε και δύο μάλλον εύκολα γκολ από δικά του λάθη. Ένας ΠΑΟΚ που σε πολλές φάσεις είχε απέναντί του τον κακό του εαυτό, μπόρεσε και πήρε την νίκη απέναντι σε μια ομάδα που μπήκε με ξεκάθαρο αμυντικό προσανατολισμό, αλλά κατάφερε όμως να εκμεταλλευτεί τις στιγμές της.

Ο ΠΑΟΚ ήταν απόψε το μεγάλο φαβορί του αγώνα και μπήκε κυρίαρχος στο παιχνίδι έχοντας την κατοχή, βρήκε όμως μπροστά του μια σφιχτοδεμένη Μπόρατς, η οποία δικαίωσε τον Λουτσέσκου δείχνοντας πως ως πρωταθλήτρια ξέρει να κερδίζει σε δύσκολα ματς. Κατάφεραν όμως οι Θεσσαλονικείς να πάρουν το πολύ σημαντικό τρίποντο και να φύγουν για την πρόκριση στην Βοσνία.

Στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ ανέλαβε από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων, πήρε τη μπάλα στα πόδια του και προσπάθησε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο 17′. Ο Ντεσπόντοφ εκτέλεσε κόρνερ κι ο Κουλιεράκης με εξαιρετική κεφαλιά πέτυχε το πρώτο γκολ της σεζόν.

Δύο λεπτά μετά σημειώθηκε μία φάση που σπάνια βλέπουμε στα γήπεδα. Ο Κοτάρσκι βγήκε και πρόλαβε τη μπάλα, μπλόκαρε, αλλά ο  επερχόμενος Κουλιεράκης έπεσε πάνω του και βρήκε τη μπάλα με το χέρι, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να δώσει πέναλτι, αφού είδε και το βίντεο. Ο Ερέρα ήταν εύστοχος στο 22′ κι έκανε το 1-1.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε να μπερδεύεται από το γκολ, αλλά γρήγορα βρήκε και πάλι τον καλό του εαυτό και μάλιστα κατάφερε να προηγηθεί και πάλι. Στο 39′ ο Οζντόεφ έπιασε δυνατό σουτ, ο τερματοφύλακας των Βόσνιων έδιωξε, αλλά ο Κουλιεράκης στην επαναφορά έκανε το 2-1.

Στο 44′ ο Οζντόεφ έχασε απίθανη ευκαιρία, καθώς άργησε να τελειώσει τη φάση κι ο Καρολίνα τον πρόλαβε, για να έρθει ο Κουλάσιν στο 45+3′ να κάνει το 2-2, μετά από ομαδική προσπάθεια της Μπόρατς.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ιδανικά για τον Δικέφαλο. Στο 51′ ο Εκόνγκ με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Ντεσπόντοφ έκανε το 3-2, βάζοντας και πάλι τον ΠΑΟΚ σε ρόλο οδηγού.

Οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου διαχειρίστηκαν καλά την αναμέτρηση κι έχασαν δύο καλές ευκαιρίες με τον Τάισον και τον Σαμάτα, με το σκορ να μην αλλάζει μέχρι το φινάλε του αγώνα.

Το τελικό 3-2 δίνει προβάδισμα πρόκρισης στον Δικέφαλο, με τις δύο ομάδες να λύνουν τις διαφορές τους σε επτά μέρες στη Βοσνία.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Μπάμπα, Κουλιεράκης, Εκόνγκ, Σάστρε, Σβαμπ (85΄ Τσιγγάρας), Οζντόεφ (68΄ Καμαρά), Τάισον, Μουργκ (60΄ Κωνσταντέλιας), Ντεσπόντοφ, (68΄ Α. Ζίβκοβιτς) Μπράντον (68΄ Σαμάτα).

Μπόρατς Μπάνια Λούκα: Σισκόφσκι, Ερέρα, Καρολίνα, Μέγερς, Κβρζιτς (72΄ Χρέλια), Σκόρουπς (85΄ Βράνιες), Γκράχοβατς, Βούκοβιτς (89΄Τσάβιτς), Σάβιτς, Κουλάσιν, Λούκιτς (89΄ Χάσοβιτς).

Διαβάστε ακόμη...