ΠΑΟΚ - Μάλμε: Αυτό είναι το προφίλ της πρωταθλήτριας Σουηδίας

Δείτε το προφίλ της πρωταθλήτριας Σουηδίας, Μάλμε, την οποία θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.
Πηγή: sport24.gr
ΠΑΟΚ - Μάλμε: Αυτό είναι το προφίλ της πρωταθλήτριας Σουηδίας

Ο ΠΑΟΚ έκανε το πρώτο βήμα προς τον μεγάλο του στόχο, την πρόκριση στο League Stage του Champions League. Επικράτησε 1-0 της Μπόρατς και με συνολικό σκορ 4-2 πήρε το "εισιτήριο" για τον 3ο προκριματικό γύρο.

Στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει την Μάλμε. Η πρώτη αναμέτρηση με την Μάλμε είναι στις 6-7 Αυγούστου στη Σουηδία, ενώ η ρεβάνς στην Τούμπα θα πραγματοποιηθεί στις 13 του ίδιου μήνα.

Η Μάλμε κατέκτησε την περσινή σεζόν το πρωτάθλημα Σουηδίας. Αυτή την στιγμή είναι ήδη φορμαρισμένη, καθώς έχει παίξει 17 παιχνίδια στην Allsvenskan.

Μάλιστα, βρίσκεται στην πρώτη θέση με 38 πόντους στο +4 από την Τζουγκάρντεν, με 12 νίκες, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες. Στον 2ο προκριματικό του Champions League αντιμετώπισε την Κλάκσβικ από τα Νησιά Φερόε.

Ουσιαστικά έκανε την δουλειά από το πρώτο ματς, καθώς επικράτησε 4-1 στη Σουηδία. Στη ρεβάνς, ηταν σαφώς πιο χαλαρή και ηττήθηκε 3-2.

Προπονητής της Μάλμε είναι ο Χέντρικ Ρίντστρομ, ο οποίος βρίσκεται στο τιμόνι των Σουηδών από τον Δεκέμβριο του 2022, ενώ έχει βρεθεί σε Κάλμαρ και Σίριους.

Η Μάλμε διαθέτει τους δύο κορυφαίους σκόρερ του πρωταθλήματος, τον Κίσε Τελάν με 12 και τον Έτικ Μπότχαϊμ με εννέα. Ο παίκτης με την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία είναι ο 22χρονος μέσος, Σεμπαστιάν Νανάσι των 8.000.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη...