Η Μάλμε έχει τον δικό της… Έρικσεν!

Ο εμβληματικός μεσοεπιθετικός της Μάλμε, Άντερς Κρίστιανσεν ζει με βηματοδότη, μετά από μία περιπέτεια που θύμισε εκείνη του Κρίστιαν Έρικσεν.
Πηγή: sdna.gr
Η Μάλμε έχει τον δικό της… Έρικσεν!
Photo Credits: @mff.se

Ήταν μαζί του, δίπλα του στο Euro 2021. Έζησε από πολύ κοντά, πιο κοντά δεν γίνεται, την παραλίγο τραγωδία. Βίωσε σε απόσταση αναπνοής της δραματικές προσπάθειες ανάνηψης του Κρίστιαν Έρικσεν και ήταν δίπλα του σε όλη την μάχη της αποκατάστασης.

Που να το φανταζόταν ότι περίπου δύο χρόνια θα βίωνε μία ανάλογη περιπέτεια, που πλέον τον φέρνει ακριβώς στην ίδια μοίρα με τον διάσημο συμπατριώτη του.

Μέχρι εκείνη την προπόνηση στα τέλη του περασμένου Μαΐου, όταν ο αρχηγός της Μάλμε ένιωσε τα πάντα να γυρίζουν. Μία ξαφνική αδιαθεσία, μία ζάλη και ξαφνικά όλα έσβησαν.

Ευτυχώς, είχε προλάβει τα χειρότερα. Ο Άντερς Κρίστιανσεν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι έχει θέμα με την καρδιά του: «Ήμουν σίγουρος ότι το ποδόσφαιρο είχε τελειώσει για μένα», δήλωσε σε μία συνέντευξη, όμως τελικά το πρόβλημα αποδείχθηκε ότι είχε λύση.

Με μία επέμβαση εμφύτευσε μέσα του έναν βηματοδότη, ο οποίος ρυθμίζει τους χτύπους της καρδιάς του, όταν εμφανίζει αρρυθμίες. 

Πριν κάνει την επέμβαση, φρόντισε να μάθει κάθε λεπτομέρεια από τον άνθρωπο που εδώ και τρία χρόνια, έχει την ίδια μηχανική υποστήριξη στο σώμα του, τον Κρίστιαν Έρικσεν: «Του είπα ότι αυτό που προέχει είναι η υγεία και η ασφάλεια του. Δεν το νιώθεις ότι έχεις κάτι τέτοιο μέσα στο κορμί σου. Η μόνη διαφορά είναι ότι στα αεροδρόμια δεν περνάς από τα μηχανήματα ελέγχου και πως απαγορεύονται οι βουτιές στην θάλασσα», δήλωσε ο αρχηγός της Εθνικής Δανίας.

Ο αρχηγός της Μάλμε έχασε όλη την περσινή χρονιά και έμεινε για 11 μήνες εκτός κάθε αγωνιστικής δράσης, μέχρι να βεβαιωθεί και ο ίδιος ότι το σώμα του (αλλά και το μυαλό του) έχει ξεπεράσει κάθε κίνδυνο.

Στον επαναληπτικό της περασμένης Τρίτης με την Κλάκσβικ, οι πάντες πάγωσαν όταν λίγο πριν το τέλος του ημίχρονου, ο AC όπως τον αποκαλούν όλοι, γονάτισε στην μεσαία γραμμή με εμφανές πρόβλημα να βρει αναπνοές. Το ιατρικό τιμ της Μάλμε γκάζωσε για να του δώσει τις πρώτες βοήθειες, όμως ευτυχώς δεν ήταν τίποτα το ανησυχητικό, μία μικρή δύσπνοια.

Ο Κρίστιανσεν, στα 34 του πλέον, είναι ένας επιτελικός μέσος που φροντίζει να πηγαίνουν όλα σωστά, στις δύσκολες στιγμές, παίζει όταν η Μάλμε χρειάζεται ηρεμία, μυαλό, σύνεση. 

Κάθε του συμμετοχή με την φανέλα των πρωταθλητών Σουηδίας κάνει την εξέδρα να παίρνει φωτιά, ο Δανός μέσος θα είναι ο game changer της Μάλμε, αν κάτι στραβώσει στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ…

Διαβάστε ακόμη...