Προετοιμασία με... προπόνηση στη σάουνα για τη Μάλμε ενόψει ΠΑΟΚ!

Με προπονήσεις στη σάουνα προετοιμάστηκε η Μάλμε για τις υψηλές καιρικές συνθήκες που θα συναντούσε στην Θεσσαλονίκη στη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ.
Πηγή: sdna.gr
Προετοιμασία με... προπόνηση στη σάουνα για τη Μάλμε ενόψει ΠΑΟΚ!

Από την πρώτη στιγμή που έφτασαν στην Ελλάδα, οι Σουηδοί υπέστησαν ένα μικρό... σοκ από την υψηλή θερμοκρασία που συνάντησαν και άμεσα εξέδωσαν οδηγίες για τους 100 περίπου φίλους της ομάδας που θα ταξιδέψουν στην Θεσσαλονίκη. Μεταξύ άλλων ζήτησαν από εκείνους να πίνουν άφθονο νερό καθώς επικρατεί αφόρητη ζέστη, όπως χαρακτηριστικά σημείωναν.

Και η Μάλμε όμως έχει προετοιμαστεί καταλλήλως, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της χώρας, για τις συνθήκες που θα συναντήσει, έχοντας κάνει προπονήσεις στη σάουνα!

Όπως τονίζουν οι Σουηδοί: «Η Μάλμε συναντά τον ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη, εκεί όπου η θερμοκρασία είναι γύρω στους 40 βαθμούς την ημέρα και 33 βαθμούς το βράδυ».

Σε δηλώσεις του, ο τεχνικός της Μάλεμ, Χέντρικ Ρίντστρεμ παραδέχθηκε ότι η ζέστη θα επηρεάσει την ένταση του παιχνιδιού: «Δεν σκεφτόμαστε πολύ τη ζέστη, γιατί στο τέλος θα εξελιχθεί σε πρόβλημα. Φυσικά και θα παίξει ρόλο η ζέστη. Δεν μπορεί να είσαι στο 100% όλη την ώρα. Και οι δύο ομάδες θα ρίξουν ένταση σε διαφορετικά σημεία του αγώνα. Περιμένω από τον ΠΑΟΚ να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες στο σπίτι του. Προσωπικά, προτιμώ αυτόν τον καιρό από αυτόν που έχουμε στο σπίτι μερικές φορές».

Η μεγάλη αποκάλυψη ωστόσο ήρθε δια στόματος του προπονητή φυσικής κατάστασης της σουηδικής ομάδας: «Στο Eleda Stadion έχουμε σάουνα που χρησιμοποιούμε κατά την προπόνηση. Η έκθεση στη σάουνα είναι καλή τόσο για την προσαρμογή στη ζέστη σε τέτοιους αγώνες, όσο και την αποκατάσταση γενικότερα. Έχουμε τακτική έκθεση στη ζέστη. Παροτρύναμε τους παίκτες τις τελευταίες εβδομάδες να χρησιμοποιήσουν τη σάουνα γιατί γνωρίζαμε πόση ζέστη και υγρασία θα συναντήσουμε εδώ... 

Βασικά, το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε καλή προπονητική κουλτούρα. Οι παίκτες είναι άριστοι επαγγελματίες και γνωρίζουν τι πρέπει να πίνουν, να τρώνε και πώς να συνέλθουν».

Σε ερώτηση για το αν επιτρέπεται στους παίκτες να βγουν βόλτα στην πόλη της Θεσσαλονίκης; «Ναι, αλλά όχι περισσότερο από 15-20 λεπτά το πολύ. Πρέπει να έχουν απαραίτητο νερό μαζί τους και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να γίνεται με χαλαρό ρυθμό. Έχουμε ένα μέγιστο χρόνο που μπορούν να εκτεθούν στη ζέστη έξω».

Όσο για το αν η ζέστη είναι πλεονέκτημα για τον ΠΑΟΚ; »Μπορεί να το δουν ως πλεονέκτημα. Δεν βλέπουμε τη ζέστη ως κάτι αρνητικό. Είμαστε προετοιμασμένοι. Θα έχουμε κρύο νερό, πάγο, αθλητικό ποτά με ηλεκτρολύτες και υδατάνθρακες (γλυκόζη)».

Διαβάστε ακόμη...