Με Πέλκα φορ! (vid)

Σαν σήμερα το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Τσέλσι, για το Europa League.
Πηγή: paok24.com
Με Πέλκα φορ! (vid)

Συμπληρώθηκαν επτά χρόνια από τις αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με την Τσέλσι, για τους ομίλους του Europa League, σε μια σεζόν που ο Δικέφαλος του Βορρά είχε ως απόλυτη προτεραιότητα την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Και μπορεί να το κατάφερε αήττητος, ολοκληρώνοντας μάλιστα τη χρονιά με νταμπλ, μετά και την κατάκτηση του Κυπέλλου, όμως στην Ευρώπη είχε μια πολύ κακή πορεία. Ο ΠΑΟΚ τερμάτισε 4ος, πίσω από Τσέλσι, Μπάτε Μπορίσοφ και ΜΟΛ Βίντι, έχοντας μόλις μια νίκη με τους Λευκορώσους, στην έδρας τους.

Όλα τα υπόλοιπα ήταν ήττες, συμπεριλαμβανομένου και το ΠΑΟΚ – Τσέλσι 0-1, που έγινε σαν σήμερα στην Τούμπα. Ενδεικτικό, για όσους δε θυμούνται, παράδειγμα γιατί ο Ράζβαν Λουτσέσκου είχε σε απόλυτη προτεραιότητα το πρωτάθλημα; Το γεγονός πως ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Δημήτρη Πέλκα στην κορυφή της επίθεσης, στα πλαίσια διαχείρισης του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, που ήρθε από τον πάγκο.

Οι Λονδρέζοι επικράτησαν τελικά με 1-0, χάρη στο γκολ του Γουίλιαν, που σήμερα ανήκει στον Ολυμπιακό, μόλις στο 7ο λεπτό του παιχνιδιού. Δεν έχασε ο ΠΑΟΚ επειδή ξεκίνησε ο Πέλκας ως φορ. Είναι ένα παράδειγμα της κατεύθυνσης που πήραν οι «ασπρόμαυροι». Άλλωστε, η Τσέλσι εκείνη τη χρονιά έφτασε μέχρι το τέλος της διοργάνωσης, κατακτώντας την με 4-1 επί της Άρσεναλ στον τελικό.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Χατσερίντι, Τόσκα, Βέρνμπλουμ, Μαουρίσιο, Σάχοβ (69′ Πρίγιοβιτς), Λέο Ζαμπά (82′ Μπίσεσβαρ), Πέλκας (62′ Ουάρντα), Ελ Καντουρί.

ΤΣΕΛΣΙ (Μαουρίτσιο Σάρι): Κέπα, Τζαπακόστα, Ρίντιγκερ, Κρίστενσεν, Μάρκος Αλόνσο (66′ Αθπιλικουέτα), Ζορζίνιο (65′ Φάμπρεγκας), Kαντέ, Μπάρκλεϊ, Πέδρο, Ουίλιαν, Μοράτα (80′ Ζιρού).

Διαβάστε ακόμη...