Αυτή είναι η FCSB

Μερικά σημαντικά στοιχεία για να καταλάβουμε την ομάδα που αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ.
Πηγή: paok24.com
Αυτή είναι η FCSB

Ημέρα αγώνα για τον ΠΑΟΚ που αντιμετωπίζει τη FCSB στην Τούμπα (22:00), στο παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής του League Phase στο Europa League. Το PAOK24 συγκεντρώνει και σας παρουσιάζει κάποια βασικά στοιχεία της αντιπάλου του Δικεφάλου, ούτως ώστε να υπάρξει μια καλύτερη εικόνα για τον ρουμάνικο σύλλογο.

Όσο εντυπωσιακά ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Europa League, με τη νίκη 4-1 κόντρα στην RFS, άλλο τόσο απογοητευτικό είναι το ξεκίνημα της στις εγχώριες διοργανώσεις. Η FCSB βρίσκεται στην 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα στη Ρουμανία, με 13 βαθμούς, έχοντας 3 νίκες, 4 ισοπαλίες και 3 ήττες, μετά τις 10 πρώτες αγωνιστικές.

Πρόκειται για μια ομάδα που έχει στο ρόστερ της μόλις 8 ξένους ποδοσφαιριστές. Κοστολογείται -περίπου- στα 37 εκατομμύρια ευρώ, ως προς της χρηματιστηριακή της αξία και έχει ως προπονητή τον πρώην ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, Ηλία Χαραλάμπους. Πιο ακριβός, αλλά και επιδραστικός, της ποδοσφαιριστής είναι ο Ντάριους Ολάρου, ο οποίος κοστίζει 7 εκατομμύρια ευρώ και φέτος έχει 10 γκολ και 3 ασίστ, σε 15 εμφανίσεις με την ομάδα.

Οι πρωταθλητές Ρουμανίας αποτελούν μια ιστορική ομάδα της χώρας, αλλά και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, καθώς πέρα από τα 24 πρωταθλήματα που μετρούν, έχουν κατακτήσει το Champions League, τo 1986. Μεγαλύτερη φετινή νίκη είναι το 1-7 απέναντι στην Βίρτους του Σαν Μαρίνο, στα προκριματικά του Champions League, εκεί όπου η Στεάουα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της από τον πρώτο προκριματικό γύρο.

Απέκλεισε την Βίρτους και την Μακάμπι Τελ Αβίβ, για να βρει «στοπ» στην Σπάρτα Πράγας και στη συνέχεια να περάσει από το εμπόδιο της ΛΑΣΚ Λίντσερ για να βρεθεί στο League Phase του Europa League.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, από το 2016 και μετά, η Στεάουα Βουκουρεστίου εμφανίζεται με το όνομα FCSB, κάτι που αναγκάστηκε να κάνει χάνοντας δικαστική διαμάχη με τον στρατό για το όνομα Στεάουα. Η ομάδα του Τζίτζι Μπεκάλι, ενός εκκεντρικού προέδρου που βρίσκεται στο τιμόνι από το 2003, θα έπρεπε να καταβάλλει 40 εκατομμύρια ευρώ στον στρατό για να διατηρήσει το όνομα της ή να το αλλάξει. Με το ποσό να είναι τεράστιο, προχώρησε στην αλλαγή της ονομασίας.

Διαβάστε ακόμη...