ΠΑΟΚ - FCSB: Τα λένε συχνά στην... Ολλανδία

Ο ΠΑΟΚ σήμερα (03/10) τίθεται αντιμέτωπος με ομάδα από την Ρουμανία έπειτα από 19 χρόνια, ενώ με την FCSB τα λένε συχνά στην Ολλανδία
Πηγή: sdna.gr
ΠΑΟΚ - FCSB: Τα λένε συχνά στην... Ολλανδία

Η FCSB θα γίνει η τρίτη διαφορετική ρουμάνικη ομάδα, που θα αντιμετωπίσουν οι ασπρόμαυροι. Ο ΠΑΟΚ φιλοξένησε πριν δεκαετίες και συγκεκριμένα το 1970 την Ντιναμό Βουκουρεστίου, επικρατώντας με 1-0 στο πλαίσιο του επαναληπτικού αγώνα του α’ γύρου, του (τότε) Κυπέλλου Εκθέσεων.

Ο Δικέφαλος όμως, έχει αντιμετωπίσει και την Ραπίντ Βουκουρεστίου στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας την σεζόν 2005-2006 για τον όμιλο του Κυπέλλου UEFA, γνωρίζοντας την ήττα και τον αποκλεισμό με 1-0. Έτσι, η FCSB θα γίνει η τρίτη διαφορετική ομάδα από την Ρουμανία, που θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ και πρώτη μετά από 19 χρόνια.

Η FCSB και ο ΠΑΟΚ έχουν μονομαχήσει τρεις φορές, όλες σε φιλικά προπονητικού χαρακτήρα με τον σημερινό (03/10) αγώνα στην Τούμπα να είναι ο πρώτος επίσημος μεταξύ τους. Ο πρώτος αγώνας έλαβε χώρα το καλοκαίρι του 2016 στην Ολλανδία, στον οποίο οι Ρουμάνοι κέρδισαν με 4-3. Έναν Δικέφαλο -τότε- πολύ διαφορετικό, καθώς στον πάγκο καθόταν ο Βλάνταν Ίβιτς, ενώ είχαν σκοράρει οι Κουλούρης και Γκάρι Ροντρίγκες για τον ΠΑΟΚ.

Ξανά στην Ολλανδία, την σεζόν 2018-2019, όταν ο Δικέφαλος με προπονητή Ραζβάν Λουτσέσκου, κέρδισε με γκολ των Βιειρίνια και Ελ Καντουρί, στην αρχή μίας χρονιάς, της οποίας το φινάλε βρήκε τους Θεσσαλονικείς αγκαλιά με το πρωτάθλημα. Τελευταίος αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων το 2023 και πάλι στην αγαπημένη τους Ολλανδία με προπονητή τον Ραζβάν Λουτσέσκου, αγώνας που έληξε ισόπαλος 1-1 με το γκολ των ασπρόμαυρων να το πετυχαίνει ο Γκορντεζιάνι.

Διαβάστε ακόμη...