Το πρώτο ταμείο του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη - Στα 11 εκατ. ευρώ τα έσοδά του (pic)

Ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του ένα must win παιχνίδι κόντρα στην Βικτόρια Πλζεν, με την ευρωπαϊκή πορεία του μέχρι στιγμής να αποτιμάται στα 11 περίπου εκατ. ευρώ.
Πηγή: sdna.gr
Το πρώτο ταμείο του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη - Στα 11 εκατ. ευρώ τα έσοδά του (pic)
Photo Credits: @PAOK FC

Το ματς με τους Τσέχους το βράδυ της Πέμπτης (24/10, 19.45) στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του League Phase του Europa League, είναι κρίσιμο για τους Θεσσαλονικείς προκειμένου να έχουν ρεαλιστικές ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ο ΠΑΟΚ ψάχνει τρίποντο - οξυγόνο, έχοντας απολογισμό τεσσάρων νικών (δύο με Μπόρατς και Σάμροκ), μια ισοπαλία (με την Μάλμε εκτός έδρας) και τρεις ήττες (δύο από Γαλατά, FCSB και μία από την Μάλμε εντός), την ώρα που τα κέρδη του αγγίζουν τα 11.000.000 ευρώ. Αυτό το ποσό προκύπτει από δημοσίευμα του «Football Meets Data» που παρουσίασε αναλυτικά όλα τα χρήματα που έχουν καρπωθεί μέχρι στιγμής οι ομάδες που συμμετέχουν στις τρεις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της UEFA.

Για την ακρίβεια, οι πρωταθλητές Ελλάδας βρίσκονται στην 59η θέση της κατάταξης συνολικά στην Ευρώπη με ποσό 10.526.000 ευρώ, χωρίς σε αυτό να συμπεριλαμβάνονται τα χρήματα από το market pool. Οι ερυθρόλευκοι έχουν αποκομίσει ως τώρα περίπου 12,6 εκατομμυρίων ευρώ (12.594.000). Λίγο χαμηλότερα βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει έσοδα που ξεπερνούν τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ (5.565.000).

Η διαφορά του Champions League με το Europa League πάντως, αποτυπώνεται ξεκάθαρα στο γεγονός οτι στο συνολικό απολογισμό, οι πρώτες 36 ομάδες ειναι αυτές από την κορυφαία τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση και έπειτα ακολουθούν οι ομάδες της δεύτερης διοργάνωσης.

Διαβάστε ακόμη...