Βικτόρια Πλζεν: Περίπλοκος μουσαφίρης για τον ΠΑΟΚ!

Ο 73χρονος προπονητής της Βικτόρια Πλζεν Μίροσλαβ Κούμπεκ έχει δημιουργήσει μία ανασταλτική μηχανή που ουσιαστικά είναι αήττητη επί 22 παιχνίδια στην Ευρώπη!
Πηγή: forzaonline.gr
Βικτόρια Πλζεν: Περίπλοκος μουσαφίρης για τον ΠΑΟΚ!

«Η καρδιά μου θα επανέλθει στους φυσιολογικούς της παλμούς, μόνο αν καπνίσω ένα τσιγαράκι, κάτι που κάνω συχνά μετά από ένα παιχνίδι. Αυτή τη φορά όμως δεν πρόλαβα να το κάνω», ήταν η πρώτη του δήλωση στους δημοσιογράφους μετά το τέλος ενός χιτσκοκικού παιχνιδιού που «έσπασε» καρδιές.

Στην πρεμιέρα της League phase του φετινού Europa League, η Πλζεν βρισκόταν πίσω στο σκορ με 3-1 στην Φρανκφούρτη και όλα έδειχναν χαμένα, όμως οι Τσέχοι βρήκαν τον τρόπο να αντιδράσουν. Δύο γκολ στο 86ο και το 92ο λεπτό υπέγραψαν το ηρωικό 3-3 στην έδρα της Αϊντραχτ και δοκίμασαν τις αντοχές της υγείας του Μίροσλαβ Κούμπεκ.

Δεν μιλάμε για κανένα παιδάκι. Ο προπονητής της Πλζεν είναι πατημένα 73 (!), όμως παραμένει ένας αιώνιος έφηβος. Από την ημέρα που επέστρεψε στην Βικτόρια το περασμένο καλοκαίρι, η Πλζεν μοιάζει με μία πολεμική μηχανή, που αρνείται να υποταχθεί και κοιτάζει στα μάτια κάθε αντίπαλο.

Πέρσι, έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του τσεχικού ποδοσφαίρου που κέρδισε και τα 6 παιχνίδια της σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης (απέναντι σε Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Αστάνα, Μπαλκάνι), φτάνοντας (όπως ο ΠΑΟΚ) ως τα προημιτελικά του Conference League, όπου αποκλείστηκε από την Φιορεντίνα!

Πως το πέτυχε αυτό; Χάρη στην ατσάλινη αμυντική της λειτουργία. Κράτησε το μηδέν πίσω σε 12 από τα 16 ευρωπαϊκά της παιχνίδια (!), λίγο έλειψε να φτάσει ως το τέλος, μόνο «ακυρώνοντας» τους αντιπάλους της.

Απέκλεισε την Σερβέτ στους «16» στα πέναλτι μετά από δύο «λευκές» ισοπαλίες και λίγο έλειψε να κάνει το ίδιο και με την Φιορεντίνα, όμως αυτή τη φορά το 0-0 στο πρώτο παιχνίδι δεν ήταν αρκετό. Μετά από ένα τέταρτο σερί 0-0, οι «βιόλα» βρήκαν γκολ πρόκρισης στην παράταση, απέναντι σε αυτή την ανασταλτική μηχανή.

«Δουλειά μου είναι να παίρνουμε αποτελέσματα, όχι να παίζουμε για να ψυχαγωγήσουμε τον κόσμο» είναι η μακιαβελική επωδός του Κούμπεκ, ο οποίος ακολουθεί και φέτος την ίδια συνταγή.

Με εξαίρεση αυτή την… ανωμαλία του 3-3 στην Φρανκφούρτη, οι Τσέχοι εξακολουθούν να μην δέχονται γκολ ούτε με αίτηση. Στα υπόλοιπα 5 φετινά ευρωπαϊκά παιχνίδια απέναντι σε Κρίβμπας, Χαρτς, Λουντογκόρετς, η τσεχική εστία παραβιάστηκε μόλις μία φορά και συνολικά η Πλζεν «τρέχει» ένα σερί 22 αήττητων ευρωπαϊκών παιχνιδιών, χωρίς να υπολογίζονται ματς που πήγαν σε παράταση.  Περίπλοκος μουσαφίρης για τον ΠΑΟΚ.

Διαβάστε ακόμη...