Αυτή είναι η Βικτόρια Πλζεν

Ημέρα αγώνα για τον ΠΑΟΚ, που υποδέχεται στην Τούμπα τη Βικτόρια Πλζεν (24/10, 19:45), στα πλαίσια της τρίτης αγωνιστικής του League Phase στο Europa League. Το PAOK24 συγκεντρώνει και σας παρουσιάζει τα σημαντικότερα στοιχεία του τσέχικου συλλόγου.
Πηγή: paok24.com
Αυτή είναι η Βικτόρια Πλζεν

Η Πλζεν χρειάστηκε να περάσει δυο προκριματικού γύρους για να βρεθεί στο League Phase της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης της UEFA. Αυτό το πέτυχε καταγράφοντας τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια με την ουκρανική Κρίβμπας και την σκωτσέζικη Χαρτς. Στο πρωτάθλημα της είναι στην τρίτη θέση, έχοντας έως τώρα 7 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα. Βρίσκεται στο -7 από τη Σλάβια Πράγας, από την οποία έχει και τη μοναδική της ήττα, με 3-0, στο πρωτάθλημα.

Στο Europa League έχει δυο ισοπαλίες. Αρχικά έμεινε όρθια στην Φρανκφούρτη, απέναντι στην Άιντραχτ, εκεί όπου οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με το εντυπωσιακό 3-3! Την περασμένη αγωνιστική περιορίστηκε σε λευκή ισοπαλία, εντός έδρας, με τη Λουντογκόρετς.

Πρόκειται για ομάδα που κοστολογείται στα 41,2 εκατομμύρια ευρώ, ως χρηματιστηριακή αξία. Πολυτιμότερο περιουσιακό της στοιχείο είναι ο 24χρονος επιτελικός μέσος, Πάβελ Σουτλς, με την αξία του να εκτιμάται στα 8 εκατομμύρια ευρώ. Ο Σουλτς είναι και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, μαζί με τον επιθετικό, Πρινς Κουαμπενά Αντού, έχοντας αμφότεροι σκοράρει από 6 τέρματα. Από κοντά και ο δεξιός εξτρέμ, Έρικ Γίρκα, που μετρά 4.

Προπονητής της ομάδας είναι ο 73χρονος, Μίροσλαβ Κούμπεκ, ο οποίος βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας από το καλοκαίρι του 2023. Σε 73, μέχρι τώρα, παιχνίδια, ο Κούμπεκ μετρά 48 νίκες, 15 ισοπαλίες και 10 ήττες.

Διαβάστε ακόμη...