Ο ΠΑΟΚ κόντρα σε Τσέχους

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τη Βικτόρια Πλζεν (24/10, 19:45), για την τρίτη αγωνιστική του League Phase στο Europa League, ενώ στο επόμενο διάστημα θα παίξει και με τη Σλάβια Πράγας. Πόσες φορές και τι αποτελέσματα είχε ο Δικέφαλος κόντρα σε Τσέχους κατά το παρελθόν;
Πηγή: paok24.com
Ο ΠΑΟΚ κόντρα σε Τσέχους
Photo Credits: @PAOKFC

Η Πλζεν θα είναι η τέταρτη διαφορετική ομάδα που θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ από την Τσεχία, με τις προηγούμενες τρεις να είναι εντός 21ου αιώνα. Η ιστορία ξεκινάει τη σεζόν 2001/2002. Ο ΠΑΟΚ κοντραρίστηκε με την Πριμπράμ, για τον δεύτερο γύρο του UEFA -τότε- και προκρίθηκε στην επόμενη φάση εμφατικά. Στην Τούμπα επικράτησε με το εντυπωσιακό 6-1 και το 2-2 του επαναληπτικού απλά σφράγισε την πρόκριση. Στο εντός έδρας παιχνίδι σκόραραν από δυο φορές οι Γιασεμή και Οκκάς, με τους Παντελή Κωνσταντινίδη και Λουτσιάνο Ντε Σόουζα να πετυχαίνουν τα υπόλοιπα τέρματα. Στον επαναληπτικό ήταν και πάλι ο Γιασεμή που άνοιξε το σκορ, με τον Ντε Σόουζα να διαμορφώνει το τελικό 2-2.

Έναν χρόνο και έναν γύρο πιο μετά, στην ίδια διοργάνωση, ο ΠΑΟΚ βρήκε στο διάβα του τη Σλάβια Πράγας. Αυτή τη φορά αποκλείστηκε, με βαρύ μάλιστα τρόπο, αφού το 1-0 της Τούμπας ανατράπηκε σε 4-0 στην Τσεχία. Ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει χάρη στο γκολ του Γιώργου Γεωργιάδη στη Θεσσαλονίκη, αλλά ο επαναληπτικός είχε εφιαλτική εξέλιξη.

Πέρασαν αρκετά χρόνια και φτάσαμε στη σεζόν 2016/17, για να βρει ο Δικέφαλος, στον όμιλο του στο Europa League, την Σλόβαν Λίμπερετς. Δυο νίκες, εντός και εκτός έδρας, ο απολογισμός. Στο πρώτο παιχνίδι, στην Τσεχία, η Σλόβαν προηγήθηκε στο 1′, πριν ο Στέφανος Αθανασιάδης σκοράρει δις και ανατρέψει την κατάσταση για τον ΠΑΟΚ, διαμορφώνοντας το τελικό 1-2. Στο παιχνίδι της Τούμπας τα πράγματα ήταν πιο απλά, με τους Γκάρι Ροντρίγκες και Δημήτρη Πέλκα να χαρίζουν τη νίκη με 2-0, στους «ασπρόμαυρους».

Διαβάστε ακόμη...