Από το deadline του ΠΑΟΚ, στο «έρχομαι» του Καμαρά: Το παρασκήνιο της «καυτής» υπόθεσης

Η περίπτωση του Μαντί Καμαρά ήταν μία υπόθεση λεπτών ισορροπιών για τον ΠΑΟΚ, γνωρίζοντας εξ αρχής πως θα κινηθούν ακριβώς για τον 27χρονο χαφ από τη Γουινέα, αποσπώντας εν τέλει το πολυπόθητο «ναι».
Πηγή: sdna.gr
Από το deadline του ΠΑΟΚ, στο «έρχομαι» του Καμαρά: Το παρασκήνιο της «καυτής» υπόθεσης

Το σίριαλ του Μαντί Καμαρά είχε happy end για τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι κινήθηκαν πολύ μεθοδικά σε μία δύσκολη ομολογουμένως υπόθεση που τράβηξε αρκετές ημέρες. Εξ αρχής, ο ΠΑΟΚ προσέγγισε την πλευρά του ποδοσφαιριστή με μία πολύ καλή πρόταση, προσφέροντας ένα σούπερ πακέτο σε χρήματα και πριμ (σ.σ. ξεπερνά τα 4.5 εκατ. ευρώ) με ορίζοντα τριετίας. Προφανώς δεν περίμεναν πως θα έχουν άμεση απάντηση του ποδοσφαιριστή, ο οποίος είναι λογικό πως ήθελε λίγο χρόνο για να δει τι επιλογές έχει στα χέρια του...

Από την πρώτη στιγμή όμως, οι άνθρωποι του Δικεφάλου είχαν ξεκαθαρίσει πως δεν θα μπουν σε διαδικασία πλειστηριασμού δεδομένου πως έφταναν στα αυτιά τους διάφορες φήμες για «μπάσιμο» άλλων ομάδων, για προτάσεις με καλύτερα νούμερα και περισσότερα χρόνια από τα τρία που του έδινε ο ΠΑΟΚ.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ήδη στη Γαλλία, τα ΜΜΕ κάνουν λόγο για «μπάσιμο» της τελευταίας στιγμής από την Χετάφε για την απόκτησή του, τονίζοντας παράλληλα πως είναι ιδιαίτερα περιζήτητος και στην χώρα τους καθώς τρεις ομάδες έδειξαν ενδιαφέρον: «Μετά από μία μεγάλη εμπειρία στον Ολυμπιακό, ο Καμαρά έμεινε ελεύθερος, αφού αρνήθηκε να ανανεώσει το συμβόλαιό του. Ο διεθνής μέσος από την Γουινέα είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον των Λανς, Λιλ και Σεντ Ετιέν που τον είχαν στην λίστα τους στην προοπτική να προσθέσουν στο ρόστερ τους έναν γαλλόφωνο παίκτη που γνώριζε καλά το εγχώριο πρωτάθλημα».

Από την προηγούμενη Παρασκευή που βγήκε προς τα έξω το deadline του ΠΑΟΚ δεδομένης της στρατηγικής των ασπρόμαυρων, η πλευρά του Καμαρά επικοινώνησε με τους Θεσσαλονικείς, κάνοντας σαφές πως τους ενδιαφέρει πολύ η πρόταση του Δικεφάλου, πως θεωρούν πολύ ελκυστικό το πακέτο που προσφέρουν αλλά και την προοπτική του Champions League. Γεγονός που προσυπογράφουν και οι Γάλλοι, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως:  

«Τρεις είναι οι λόγοι που ώθησαν τον Μαντί Καμαρά να επιλέξει τον ΠΑΟΚ και την πρόταση που του έγινε... Ο πρώτος είναι η προοπτική να παίξει στο Champions League, ο δεύτερος είναι να παίξει σε ένα πρωτάθλημα που γνωρίζει καλά, όπως το ελληνικό και τρίτον ήθελε να ξεκαθαρίσει γρήγορα και αποφασιστικά την κατάσταση γύρω από το μέλλον του».

Από την πλευρά τους, οι ιθύνοντες του Δικεφάλου ξεκαθάρισαν στον «εκπρόσωπό» του (σ.σ. στον δικηγόρο του) πως παραμένει μία πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση για εκείνους, αλλά δεν ήταν διατεθειμένοι να τραβήξουν για πολύ ακόμη την υπόθεση, περιμένοντας άμεσα την οριστική απάντηση του ποδοσφαιριστή.

Το πρώτο σημάδι πως το θέμα Καμαρά «πάει καλά», όπως έλεγαν χαρακτηριστικά οι ιθύνοντες του ΠΑΟΚ, δόθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, όταν ο 27χρονος επικοινώνησε με άνθρωπο του κλαμπ, γράφοντας χαρακτηριστικά «έρχομαι». Το πολυπόθητο «ναι» όμως θα έπρεπε να αποτυπωθεί και στην επίσημη επικοινωνία των δύο πλευρών που αναγράφεται αναλυτικά η πρόταση. Όπως και έγινε, με μία μικρή βελτίωση των οικονομικών όρων που αφορά το πριμ υπογραφής. 

Ο ποδοσφαιριστής ξεκαθάρισε στους ασπρόμαυρους πως οι επαφές των προηγούμενων ημερών, η προσέγγιση της ομάδας, η στάση που είχαν εξ αρχής αλλά και το ποδόσφαιρο του ΠΑΟΚ, το πλάνο, οι στόχοι που έχουν τεθεί, τον καλύπτουν πλήρως. Στις 19 Ιουνίου, όπως είναι ήδη γνωστό, ο Καμαρά αναμένεται στην Θεσσαλονίκη για να ολοκληρωθεί και το τυπικό σκέλος της μεταγραφής του, με τα ιατρικά και τις υπογραφές.

Διαβάστε ακόμη...