Το αγωνιστικό στυλ του Τσαλόφ στο πιάτο σας! (videos)

Ο Φέντορ Τσαλόφ θα φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ, καθώς απομένουν κάποιες γραφειοκρατικές λεπτομέρειες προκειμένου να έρθει στη Θεσσαλονίκη και να ντυθεί στα ασπρόμαυρα.
Πηγή: forzaonline.gr
Το αγωνιστικό στυλ του Τσαλόφ στο πιάτο σας! (videos)

Σελίδα scout στο X κάνει μια μεγάλη ανάλυση του παίκτη…

«Ένας σύγχρονος επιθετικός ικανός να χωρέσει σε διαφορετικά συστήματα, με υψηλού επιπέδου τεχνικές και τακτικές ιδιότητες. Ο Φεντόρ Τσαλόφ χτυπά την πόρτα της Ευρώπης και περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε τι είναι ικανός να κάνει!», γράφει χαρακτηριστικά η σελίδα «Sasha – Football Scout» και στη συνέχεια παραθέτει στοιχεία για τον τρόπο, που αγωνίζεται ο 26χρονος Ρώσος.

Μεγάλος πόθος του Τσαλόφ είναι να αγωνιστεί σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μία επιθυμία που μπορεί να την εκπληρώσει, όντας ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ.

«Διαθέτει σημαντική εμπειρία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με 11 συμμετοχές στο Champions League, 2 στο Conference League και 15 στο Europa League. Το μεγαλύτερο όνειρο του Φεντόρ είναι να παίξει στην Ευρώπη. Είχε την ευκαιρία να παίξει δανεικός στη Βασιλεία, όπου ήθελε να μείνει, αλλά η ΤΣΣΚΑ αρνήθηκε. Είχε επίσης μια ευκαιρία να μετακομίσει στην Αγγλία για την Κρίσταλ Πάλας πριν από μερικά χρόνια, η οποία δεν υλοποιήθηκε. Πλέον φαίνεται να είναι εντελώς διατεθειμένος να μετακομίσει στο εξωτερικό, με πολύ χαμηλή ρήτρα αποδέσμευσης, και αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες τον παρακολουθούν», σημειώνεται χαρακτηριστικά στο «X».

 

 

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στον τρόπο που αγωνίζεται και στο συνδυαστικό παιχνίδι, που μπορεί να προσφέρει στην ομάδα του. Όπως επισημαίνει η σελίδα scout «ο Τσαλόφ μπορεί να διαπρέψει στο υψηλότερο επίπεδο, αν έχει αυτοπεποίθηση και στήριξη από το κλαμπ του».

«Ο Τσαλόφ έχει ένα πολύ ιδιαίτερο αγωνιστικό προφίλ, όπως φαίνεται από το heatmap του, δείχνοντας την παρουσία του σε ολόκληρο το γήπεδο, καθώς είναι ένας έξυπνος παίκτης, ικανός να δημιουργεί και να τελειώνει ενέργειες. Διαθέτει καλές δεξιότητες συνδυαστικού παιχνιδιού και ποδοσφαιρικό IQ, σε συνδυασμό με ευκινησία, που του δίνουν τη δυνατότητα να κρατά τον ρυθμό κατοχής της ομάδας του και, κυρίως, να δημιουργεί ευκαιρίες μέσω της κίνησής του. Διαθέτει αξιοσημείωτο τελείωμα των φάσεων, όταν έχει αυτοπεποίθηση, ιδιαίτερα επικίνδυνο στα τελευταία μέτρα του γηπέδου. Ωστόσο, είναι ένας παίκτης που ευδοκιμεί όταν έχει αυτοπεποίθηση και στήριξη  και μπορεί να διαπρέψει στο υψηλότερο επίπεδο».

τσαλοφ
Photo Credits: @forzaonline.gr

Επιπροσθέτως, αναφορά γίνεται και στα φυσικά προσόντα του Τσαλόφ και στον τρόπο, με τον οποίο μπορεί να αλλάξει τον ρυθμό του παιχνιδιού.

«Σωματικά σταθερός στα πόδια του με καλές φυσικές ικανότητες, που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα εξαιρετική ευκινησία που του επιτρέπει να κάνει γρήγορες αλλαγές στο ρυθμό και αποτελεσματικές σωματικές προσποιήσεις. Δεν είναι ένας εκρηκτικός αθλητής ικανός να ξεσπάσει μπροστά στις αντεπιθέσεις, αλλά μπορεί να τις ξεκινήσει και να παίξει στον άξονα», τονίζεται χαρακτηριστικά και συμπληρώνεται:

«Ο Τσαλόφ είναι ένα σπάνιο κόσμημα όταν έχει αυτοπεποίθηση, ειδικά στο να τελειώνει ενέργειες με μια αξιοσημείωτη ικανότητα να μετατρέπει διάφορες ευκαιρίες και να δημιουργεί γκολ και ευκαιρίες για τον εαυτό του. Δεν είναι γνωστός για την ταχύτητα και την εκρηκτικότητά του στα φτερά, αλλά σε στατικές θέσεις και καταστάσεις ένας εναντίον ενός, διαπρέπει και συχνά κάνει τις σωστές επιλογές».

 

 

Καταληκτικά, η σελίδα «Sasha-Football Scout» τονίζει πως ο Τσαλόφ πρόκειται για έναν σύγχρονο στράικερ, που μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες της ομάδας του, κατανοώντας πλήρως το παιχνίδι.

«Ο Φέντορ έχει φτάσει σε ένα στάδιο, όπου πρέπει να προχωρήσει στην καριέρα του και να φτάσει τις δυνατότητές του, διαφορετικά κινδυνεύει να σταματήσει την καριέρα του, παραμένοντας στη Ρωσία και δεν θα μάθουμε ποτέ για το τι είναι πραγματικά ικανός να κάνει. Διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου φόργουορντ ικανό να προσαρμοστεί εύκολα σε ένα σύστημα χάρη στην εξαιρετική του κατανόηση του παιχνιδιού. Κατά τη γνώμη μου, σίγουρα μπορεί να καθιερωθεί σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα όπως η Γαλλία ή η Ιταλία. Ένας παίκτης του επιπέδου του για 5 εκατομμύρια ευρώ είναι δώρο», καταλήγει το scouting report της σελίδας στο «X».

Διαβάστε ακόμη...