«Στον ΠΑΟΚ για το Τσάμπιονς Λιγκ ο Τσαλόφ!»

Το κίνητρο του Ρώσου φορ και γιατί δεν αγωνίστηκε νωρίτερα από το 2022 στην Ευρώπη!
Πηγή: paok24.com
«Στον ΠΑΟΚ για το Τσάμπιονς Λιγκ ο Τσαλόφ!»

Στην πρώτη γραμμή της αθλητικής επικαιρότητας της Ρωσίας εξακολουθεί να βρίσκεται ο Φεντόρ Τσαλόφ και η επικείμενη “μετακόμισή” του στον ΠΑΟΚ, με το σύνολο των ρεπορτάζ να συμφωνούν στο ότι σημαντικό ρόλο στην απόφαση του 26χρονου φορ να πει συμφωνήσει με τον Δικέφαλο, έπαιξε το γεγονός πως οι “ασπρόμαυροι” έχουν την ευκαιρία τους να μπουν στο League Stage του Champions League.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει όμως και το δημοσίευμα της ιστοσελίδας “rusfootball” σε ότι έχει να κάνει με το γιατί ο Τσαλόφ δεν έφυγε νωρίτερα για την Ευρώπη, δηλαδή πριν το 2022 οπότε και δόθηκε δανεικός στη Βασιλεία.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται: “Ο Φεντόρ Τσαλόφ προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών ξένων συλλόγους μετά τη σεζόν 2018/19,  στην οποία ο διεθνής επιθετικός σημείωσε 17 γκολ σε 37 αγώνες και έγινε ο πρώτος σκόρερ του ρωσικού πρωταθλήματος. Η διαδικτυακή πύλη Transfermarket αύξησε την αξία του 8 φορές εκείνη τη σεζόν, η οποία έφτασε τα 16 εκατομμύρια ευρώ.

Το καλοκαίρι του 2019, εμφανίστηκαν πληροφορίες για ενδιαφέρον της Βαλένθια και της Λάτσιο. Όμως, μόνο η Κρίσταλ Πάλας από την Πρέμιερ Λιγκ μπήκε σοβαρά σε διαπραγματεύσεις με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι Βρετανοί προσέφεραν αρχικά 14 εκατομμύρια λίρες, και στη συνέχεια αύξησαν την προσφορά τους στα 23 εκατομμύρια λίρες. Όμως η ΤΣΣΚΑ αρνήθηκε να πουλήσει τον Τσαλόφ για λιγότερο από 30 εκατομμύρια ευρώ.

Τότε, ο Εβγκένι Γκίνερ (σ.σ. πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας), θα πει: “Η Κρίσταλ Πάλας δεν είναι το κλαμπ όπου έπρεπε να πάει ο Τσαλόφ. Η ΤΣΣΚΑ παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ, γιατί να πάει σε έναν σύλλογο που παλεύει για την επιβίωση του στην Πρέμιερ Λιγκ;”.

Στη συνέχεια, σε διάφορες περιόδους, αναφέρθηκε το ενδιαφέρον συλλόγων όπως οι Σεβίλλη, Μπράιτον, Τσέλσι, Γουέστ Χαμ, Μπράιτον, Μπάγερ Λεβερκούζεν, Χόφενχαϊμ, Βόλφσμπουργκ, Βενέτσια και Μπρεστ, χωρίς να υπάρξει όμως αποτέλεσμα.

Το φθινόπωρο του 2021, ο Τσαλόφ έχασε τη θέση του στην αρχική ενδεκάδα της ΤΣΣΚΑ, καθώς ο Αλεξέι Μπερεζούτσκι, ήταν δυσαρεστημένος με την απόδοση του.

Αυτό, οδήγησε τον Τσαλόφ να παραχωρηθεί δανεικός στη Βασιλεία μέχρι το τέλος της σεζόν, τον Φεβρουάριο του 2022. Επιπλέον, ο ποδοσφαιριστής συμφώνησε να μειώσει το μισθό του στο μισό για αυτόν τον σκοπό.

Το καλοκαίρι, ο Μπερεζούτσκι αντικαταστάθηκε στην ΤΣΣΚΑ από τον Βλαντιμίρ Φεντότοφ, ο οποίος σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει τον Τσαλόφ. Επομένως, παρά την επιθυμία της Βασιλείας να κρατήσει τον Ρώσο επιθετικό και την επιθυμία του παίκτη να παραμείνει στην Ελβετία, επέστρεψε στην ΤΣΣΚΑ.

Τον φετινό χειμώνα η μεταγραφή του Τσάλοφ συζητήθηκε σοβαρά στη Ζενίτ. Μάλιστα βγήκαν στην επιφάνεια και συγκεκριμένα στοιχεία. Αποζημίωση 10 εκατ. ευρώ και μισθός 3,5 εκατ. ευρώ. Όμως, ο Τσαλόφ αρνήθηκε επειδή θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στην Ευρώπη.

Τον Απρίλιο, ο Τσαλόφ επέκτεινε το συμβόλαιό του με την ΤΣΣΚΑ μέχρι το καλοκαίρι του 2025. Η νέα συμφωνία ήταν ένας συμβιβασμός μεταξύ του συλλόγου, που θέλει να βγάλει χρήματα από τη μεταγραφή και του παίκτη που θέλει να φύγει.

Για ευρωπαϊκούς συλλόγους, το ποσό εξαγοράς για τον φόργουορντ της ΤΣΣΚΑ ορίστηκε στα 3 εκατομμύρια ευρώ. Σε αυτή την τιμή αγοράζει πλέον ο ΠΑΟΚ τον ποδοσφιαριστή

Επιπλέον, μόλις πριν από μια εβδομάδα, η μεταγραφή στον ΠΑΟΚ θα μπορούσε να αποτύχει γιατί ο Τσάλοφ δεν ανταποκρίθηκε στον ελληνικό σύλλογο για μεγάλο χρονικό διάστημα και οι Έλληνες μεταπήδησαν στον 33χρονο ελεύθερο Μπρέθγουέιτ.

Παράλληλα, για τον Τσαλόφ έδειξαν ενδιαφέρον η ισπανική Αλαβές και το Στρασβούργο, όμως επειδή ο παίκτης και η ομάδα του στρατού συμφώνησαν να επιλέξουν μαζί την καλύτερη προσφορά μαζί, προφανώς η διαδικασία έγκρισης ήταν σε εξέλιξη.

Ο Τσάλοφ έχει μιλήσει επανειλημμένα για τον στόχο του να παίξει σε κορυφαία πρωταθλήματα και το όνειρό του να παίξει στο Champions League. «Μου λείπει πολύ το Champions League», είπε ο Τσαλόφ τον Νοέμβριο του 2023.

Εν μέσω ειδήσεων ότι οι τουρκικοί σύλλογοι τον παρακολουθούσαν, ο Τσαλόφ είπε ότι μια μετακόμιση στην Τουρκία θα ήταν ένα καλό βήμα για να συνεχίσει. Το ίδιο μπορούμε να πούμε και για την Ελλάδα“.

Διαβάστε ακόμη...