Το ιδιαίτερο ρεκόρ του Σορτάιερ

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός έχει γράψει ιστορία στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Πηγή: paok24.com
Το ιδιαίτερο ρεκόρ του Σορτάιερ
Photo Credits: @F Romano X

Όπως είναι γνωστό από το βράδυ του Σαββάτου (27/7), ο ΠΑΟΚ έχει κλείσει τον Σόλα Σορτάιερ για τα επόμενα 4 χρόνια, με τον 20χρονο μεσοεπιθετικό να αποτελεί μια επένδυση για το μέλλον του Δικεφάλου.

Μια μεταγραφική κίνηση που ο ΠΑΟΚ δούλεψε από τις αρχές του 2024 χωρίς να έχει γίνει γνωστή, με τον ποδοσφαιριστή να μένει ελεύθερος από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχοντας αγωνιστεί και έναν χρόνο με δανεισμό στη Μπόλτον.

Παρότι δεν κατάφερε να εδραιωθεί στους «Κόκκινους Διάβολους», ο Σορτάιερ έχει προλάβει να γράψει ιστορία στον σύλλογο, όντας ο νεότερος ποδοσφαιριστής που έχει παίξει ποτέ στην Ευρώπη για λογαριασμό της ομάδας.

Συγκεκριμένα, στις 25 Φεβρουαρίου 2021, ο Σορτάιερ μπήκε αλλαγή στο 76ο λεπτό της αναμέτρησης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Ρεάλ Σοσιεδάδ (0-0), για τη φάση των 32 του Europa League. Έγινε έτσι ο νεότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται σε ευρωπαϊκό παιχνίδι της ομάδας, σε ηλικία 17 ετών και 23 ημερών, σπάζοντας το ρεκόρ του Νόρμαν Γουάιτσαϊντ, που κρατούσε από τη δεκαετία του 1980.

Ένα μεγάλο επίτευγμα αν αναλογιστεί κανείς ότι μιλάμε για ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ του πλανήτη, στο οποίο έχουν αγωνιστεί θρύλοι του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Διαβάστε ακόμη...