Ρεπόρτερ BBC: «Μεγάλο ταλέντο ο Σόρταϊρ – Ο ΠΑΟΚ του δίνει την ευκαιρία να κυριαρχήσει»

Ο Άγγλος ρεπόρτερ του BBC Sports, Νιζάρ Κινσέλα μίλησε στο SDNA για τον Σόλα Σόρταϊρ, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ. «Γρήγορος, δυνατός με προοπτική εξέλιξης. Πολύ καλή κίνηση ο ΠΑΟΚ».
Πηγή: sdna.gr
Ρεπόρτερ BBC: «Μεγάλο ταλέντο ο Σόρταϊρ – Ο ΠΑΟΚ του δίνει την ευκαιρία να κυριαρχήσει»

Ο 20χρονος Άγγλο-Νιγηριανός, Σόλα Σόρταϊρ, γέννημα-θρέμμα των ακαδημιών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προβάρει τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Xάρη στην ταχύτητα του, αλλά και το δυνατό του πόδι, έχει την ικανότητα να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της μεσοεπιθετικής γραμμής αλλά και στην κορυφή της επίθεσης.

Ο νεαρός άσος φτάνει σήμερα (29/7) στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και εν συνεχεία να υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων ετών, για να αποτελέσει την έκτη θερινή μεταγραφή των πρωταθλητών Ελλάδας.

Ο Σόρταϊρ πραγματοποίησε 5 εμφανίσεις με την πρώτη ομάδα της Γιουνάιτεντ, ενώ στην περυσινή σεζόν είχε 9 γκολ και 4 ασίστ σε 12 εμφανίσεις με την Κ23 των «κόκκινων διαβόλων», όπου διετέλεσε και αρχηγός, ενώ στο δεύτερο μισό της σεζόν 2022-23 αγωνίστηκε με την Μπόλτον στην τρίτη κατηγορία της Αγγλίας.

Ο Άγγλος ρεπόρτερ του BBC Sports, Ναζ Κινσέλα μίλησε στο SDNA για το νεοφερμένο επιθετικό του «Δικεφάλου».

«Τον έχω δει να παίζει λίγο. Πρόκειται ασφαλώς για μια ενδιαφέρουσα περίπτωση για τον ΠΑΟΚ. Είναι ένας ταλαντούχος επιθετικός, βραχύσωμος, κάτι που ίσως αποτελεί μειονέκτημα στο αγγλικό ποδόσφαιρο, όμως την ίδια στιγμή μπορεί να το αντισταθμίσει με τη δυναμική, τον διασκελισμό του.

Ποδοσφαιριστές που δεν είναι σωματώδεις μπορούν να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα τους και τον τρόπο που κινούνται στον αγωνιστικό χώρο, όπως μπορεί να κάνει ο Σόρταϊρ.

Έχει πολύ δυνατά πόδια, είναι γρήγορος. Γνωρίζω πως στις ακαδημίες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υπήρχαν μεγάλες προσδοκίες από εκείνον. Πήρε κάποιες ευκαιρίες και υπήρχε η πίστη πως μπορεί να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο, όμως νομίζω πως δεν έφτασε ακόμη σε αυτό το τελευταίο σκαλί για να το κάνει πράξη.

Ο ΠΑΟΚ όμως του δίνει αυτή την ευκαιρία. Έχει τις δυνατότητες για να τα καταφέρει στην Ελλάδα και κάποια στιγμή να επιστρέψει στο επίπεδο που επιθυμεί στην Premier League. Σε έναν μεγάλο σύλλογο όπως ο ΠΑΟΚ θεωρώ πως θα έχει ευκαιρίες για να αγωνίζεται περισσότερο και να κυριαρχήσει. Όπως προείπα είναι ένα μεγάλο ταλέντο και η κίνηση να μεταπηδήσει στον ΠΑΟΚ είναι πολύ καλή για την καριέρα του».

Διαβάστε ακόμη...