Τι υποστηρίζουν οι Ιταλοί: «Μοιάζει δύσκολο το deal της Κάλιαρι με τον ΠΑΟΚ για τον Βιετέσκα»

Το όνομα του Πολωνού αμυντικού της Κάλιαρι, Ματέους Βιετέσκα, έχει συνδεθεί τις τελευταίες ώρες με τον ΠΑΟΚ, ωστόσο, στην Ιταλία δίνουν λίγες πιθανότητες να προχωρήσει η υπόθεση για τους Θεσσαλονικείς, κάνοντας λόγο για ένα περίπλοκο ζήτημα.
Πηγή: sdna.gr
Τι υποστηρίζουν οι Ιταλοί: «Μοιάζει δύσκολο το deal της Κάλιαρι με τον ΠΑΟΚ για τον Βιετέσκα»

Ένα από τα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι του ΠΑΟΚ είναι και αυτό του Ματέους Βιετέσκα της Κάλιαρι, αν και τα ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν πως «είναι απίθανο να αποχωρήσει από την ομάδα της Σαρδηνίας την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο».

Όπως υπογραμμίζει στο αναλυτικό ρεπορτάζ της, η ιστοσελίδα centotrentuno: «Αφού έκαναν σκέψεις αρχικά για τον Παντελή Χατζηδιάκο και αφού στη συνέχεια η Κάλιαρι στράφηκε στον Ραζβάν Λουτσέσκου για να αναλάβει τα ηνία της ομάδας, ο ΠΑΟΚ έστρεψε το βλέμμα του σε έναν άλλο ροσομπλού.

Ο ΠΑΟΚ έχει ενδιαφερθεί για τον πρώην παίκτη της Κλερμόν, κάνοντας σχετική έρευνα στην Κάλιαρι. Η υπόθεση ωστόσο παρουσιάζει αρκετές δυσκολίες», αναφέρει αρχικά το δημοσίευμα και στη συνέχεια προσθέτει πως: «Ο Βιετέσκα έφτασε στην Κάλιαρι πριν από 12 μήνες, ξοδεύοντας 5.000.000 ευρώ για την απόκτησή του, υπογράφοντας 5ετές συμβόλαιο με απολαβές 600.000 ευρώ καθαρά ανά σεζόν. Γιατί όμως είναι απίθανο να μετακομίσει στο εξωτερικό; 

Στην πραγματικότητα, αυτό που εμποδίζει ενδεχόμενη αποχώρηση από τη Serie A είναι ένα διάταγμα από το οποίο επωφελήθηκαν την περασμένη σεζόν ο Πολωνός σέντερ μπακ και η Κάλιαρι. Το λεγόμενο αναπτυξιακό διάταγμα, το οποίο προσφέρει φοροαπαλλαγές για μεταγραφές ξένων ποδοσφαιριστών. Για να επωφεληθούν από αυτό Κάλιαρι και Βιετέσκα, είναι υποχρεωμένοι να μείνει ο παίκτης στην Ιταλία για δύο χρόνια. Μια μεταγραφή στο εξωτερικό πριν από το τέλος της τρέχουσας σεζόν, θα οδηγούσε σε απώλεια της φοροαπαλλαγής για την ομάδα της Σαρδηνίας.

Οι περιορισμοί αυτοί καθιστούν περίπλοκη μια πιθανή μεταγραφή του ποδοσφαιριστή στον ΠΑΟΚ, με τον ίδιο τον παίκτη να απορρίπτει πρόσφατα πρόταση της Παλέρμο για δανεισμό με οψιόν αγοράς».

Διαβάστε ακόμη...