Γκόμεζ: Ενας μπακ ιδανικός για ομάδες, που θέλουν να παράγουν ποδόσφαιρο

Λένε πως όσοι χρησιμοποιούν περισσότερο το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου έχουν μεγαλύτερη αίσθηση της δημιουργικότητας, της τέχνης, της μουσικής, των αισθήσεων και των συναισθημάτων και συνήθως είναι αριστερόχειρες.
Πηγή: forzaonline.gr
Γκόμεζ: Ενας μπακ ιδανικός για ομάδες, που θέλουν να παράγουν ποδόσφαιρο
Photo Credits: @PAOKFC

Είναι η περίπτωση του Τζόναθαν Γκόμες, ο οποίος ανέκαθεν ήταν ένα υπερκινητικό παιδί, που έψαχνε να διοχετεύσει την ενέργεια του στον αθλητισμό και τις τέχνες. Ως αριστερόχειρας ήταν εξαιρετικός στο μπέιζμπολ, ωστόσο το ποδόσφαιρο τον κέρδισε, ενώ έχει δώσει ακόμα και ρεσιτάλ στο πιάνο, στο οποίο ήταν ιδιαίτερα ταλαντούχος.

Όλοι του οι προπονητές μιλούν για έναν αριστερό μπακ με φυσικό χάρισμα στο δημιουργικό κομμάτι, που όμως πρέπει να εξελίξει το αμυντικό του φίλτρο και το τακτικό κομμάτι του παιχνιδιού του, κάτι που όμως έρχεται με τα παιχνίδια και την καθιέρωση στο κορυφαίο επίπεδο.

Μεγάλωσε ποδοσφαιρικά έχοντας ως πρότυπο τον Μαρσέλο, ωστόσο αναλύοντας το ποδοσφαιρικό του στιλ, εκτιμά ότι μοιάζει περισσότερο σε αυτό του Πορτογάλου μπακ της Μπάγερν Μονάχου Ραφαέλ Γκερέιρο και αυτό της Ρόμα, Ανχελίνιο. Είναι εξαιρετικός εκτελεστής στατικών φάσεων (φάουλ, κόρνερ), αφού με αυτό τον τρόπο έχουν έρθει οι περισσότερες από τις ασίστ του, ένας μπακ ιδανικός για ομάδες που θέλουν να επιτίθενται και να παράγουν ποδόσφαιρο.

Διαβάστε ακόμη...