Ήρθε και λύνει τα χέρια του Λουτσέσκου: Το μεγάλο «συν» που φέρνει ο Μπακαγιόκο στον πρωταθλητή ΠΑΟΚ

Ο Γάλλος μέσος ήταν το κομμάτι που έλειπε από το ασπρόμαυρο παζλ…
Πηγή: outsidersbet.gr
Ήρθε και λύνει τα χέρια του Λουτσέσκου: Το μεγάλο «συν» που φέρνει ο Μπακαγιόκο στον πρωταθλητή ΠΑΟΚ
Photo Credits: @PAOK FC

Aπό την πρώτη ημέρα των μεταγραφών ο Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν ξεκάθαρος. Ήθελε πάση θυσία την παραμονή του Σουαλιχό Μεϊτέ στον ΠΑΟΚ με κανονική μεταγραφή. Ή τουλάχιστον έναν μέσο με τα χαρακτηριστικά του Μεϊτέ.

Λίγο πριν την εκπνοή της μεταγραφικής προθεσμίας, η θέληση του έγινε πράξη με την απόκτηση του Τιεμουέ Μπακαγιόκο, ενός έμπειρου κεντρικού μέσου, ο οποίος έχει ακριβώς το ίδιο στιλ παιχνιδιού με τον παίκτη που βοήθησε τον Δικέφαλο του Βορρά να στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδας.

Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του 30χρονου Γάλλου χαφ, ο οποίος το καλοκαίρι του 2017 είχε γίνει τότε η δεύτερη ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Τσέλσι πίσω από τον Φερνάντο Τόρες.

Οι Λονδρέζοι είχαν δώσει τότε 40 εκατομμύρια λίρες για να τον αποκτήσουν από την Μονακό και παρότι δεν έκαναν ποτέ απόσβεση αυτής της επένδυσης, ο Μπακαγιόκο αγωνίστηκε -ως δανεικός- σε μερικές από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Παράλληλες διαδρομές

Αν δεις κανείς παράλληλα τα δύο βιογραφικά θα δει πάρα πολλά κοινά σημεία. Γεννήθηκαν με δύο μήνες διαφορά, αμφότεροι στο Παρίσι, έχοντας και οι δύο ρίζες από την Ακτή Ελεφαντοστού. Αγωνίζονται και οι δύο ως κεντρικοί μέσοι, έχουν παρόμοιο σωματότυπο και παρόμοιο αγωνιστικό στιλ.

Όταν η Μονακό πούλησε τον Μπακαγιόκο στην Τσέλσι, πήρε στην θέση του τον Σουαλιχό Μεϊτέ! Όταν ο Μεϊτέ έφυγε από την Μίλαν όπου έπαιζε ως δανεικός, οι ροσονέρι πήραν με την ίδια μορφή τον Μπακαγιόκο!

Συμπτωματικά, ο μικρός αδεφός του Μπακαγιόκο, ονομάζεται κι αυτός Σουαλιχό, ενώ ερχόμενος στον ΠΑΟΚ πήρε το 8 που είχε μείνει ορφανό, μετά την αποχώρηση Μεϊτέ!

Ας αφήσουμε τις συγκρίσεις και ας πάμε στο ψητό. Μπορεί ο Μπακαγιόκο να δώσει αυτά που έδωσε πέρσι ο Μεϊτέ στον ΠΑΟΚ; Απάντηση δεν μπορεί να δοθεί με σιγουριά, αλλά σε θεωρητικό επίπεδο ο Δικέφαλος αποκτά έναν παίκτη με παρόμοιο στιλ.

Το ερώτημα είναι, ένα: πόσο καλό ποδόσφαιρο έχει ακόμα μέσα του ο Μπακαγιόκο, ο οποίος είναι αλήθεια πως την τελευταία τριετία ταλαιπωρήθηκε πολύ ποδοσφαιρικά.

Αποφασισμένος για επανεκκίνηση

Έπαιξε πολύ λίγο στην Μίλαν με τον Πιόλι προπονητή, ενώ πέρσι με την ελευθέρας τα χέρια επέλεξε την Λοριάν, όμως κάποιοι τραυματισμοί του επέτρεψαν να παίξει σε 20 παιχνίδια, ενώ ο σύλλογος της Βρετάνης υποβιβάστηκε.

Ο Γάλλος μέσος δηλώνει έτοιμος για ένα restart στην καριέρα του και είναι αλήθεια ότι ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου είναι μία ομάδα που ευνοεί όσους παίκτες επιδιώκουν κάτι τέτοιο. Είναι ένα σκηνικό που έχει επαναληφθεί πολλές φορές.

Είναι δεδομένο ότι 30χρονος χαφ θα χρειαστεί χρόνο για να έρθει στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης και να αφομοιώσει τις τακτικές λεπτομέρειες του παιχνιδιού του ΠΑΟΚ, όμως είναι ένας παίκτης που σε επίπεδο απόδοσης έφτασε στην καριέρα του σε υψηλότερα επίπεδα από αυτά του Μεϊτέ.

Είναι ένας box-to-box μέσος, με μεγάλα ποσοστά σε κερδισμένες μονομαχίες, ένας παίκτης που ξέρει να μοιράζει σωστά το παιχνίδι και ο οποίος με μπόι 1,89 μπορεί να φοβίζει τους αντιπάλους.

Όταν είχε πάει στην Premier League τον συνέκριναν με τον Πατρίκ Βιεϊρά και παρότι δεν έφτασε σε τέτοια επίπεδα, είναι ένα σημαντικό ποδοσφαιρικό μέγεθος που για τα ελληνικά δεδομένα μπορεί να κάνει την διαφορά, αν βρεθεί σε καλή κατάσταση.

Ο Λουτσέσκου υπολογίζει αυτό το χρονικό διάστημα σε ένα δίμηνο, αν ο Μπακαγιόκο μπει στο πνεύμα της ομάδας, τότε ο Δικέφαλος μπορεί να αποκτήσει ένα υπέρ-όπλο που θα συμπληρώσει το ασπρόμαυρο παζλ…

Διαβάστε ακόμη...