Πώς προέκυψε ο Σορετίρε στη ζωή του ΠΑΟΚ

Με απόσταση ολίγων εβδομάδων, ο Σόλα Σορετίρε είδε τη ζωή του να αλλάζει, να αφήνει πίσω την ασφάλεια της Αγγλίας και να δοκιμάζει την τύχη του σ’ ένα άγνωστο (ποδοσφαιρικό) περιβάλλον, αυτό της Ελλάδας.
Πηγή: forzaonline.gr
Πώς προέκυψε ο Σορετίρε στη ζωή του ΠΑΟΚ
Photo Credits: @PAOKFC

Η θέση του Σόλα Σορετίρε, ανάμεσα στο «κάτσε εδώ, πού να τρέχεις τώρα;» και στο «φύγε να εκτοξεύσεις την καριέρα σου και να κυνηγήσεις τα πιο άγρια όνειρά σου», έμοιαζε να είναι κάπως άβολη, ωστόσο οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ κατόρθωσαν, διότι περί κατορθώματος πρόκειται όταν μιλάμε για παίκτη που παίζει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, να τον πείσουν ότι το συμφέρον του είναι το «έξω».

O Σορετίρε ξέρει ότι βρίσκεται στο σταυροδρόμι που (αρχίζουν τα καλύτερα χρόνια της διαδρομής του στην μπάλα, οπότε) κλήθηκε να αποφασίσει πώς θέλει να είναι, την επόμενη πενταετία, η ζωή του. Η απόκτηση του δε, είναι το καλό παράδειγμα σωστής λειτουργίας μιας ομάδας στο κομμάτι του σκάουτινγκ.

Γιατί, ο Αγγλονιγηριανός δεν προέκυψε τώρα στη ζωή των παροικούντων επί της Μικράς Ασίας. Οι «ασπρόμαυροι» έμαθαν για εκείνον πριν από πολλούς μήνες, δούλεψαν μεθοδικά και κάτω από άκρα μυστικότητα την υπόθεση του, ταξίδεψαν για χάρη του στην Αγγλία, μίλησαν με τον ίδιο και την οικογένεια του, κυρίως, φρόντισαν να τους πείσουν παρουσιάζοντας ένα ελκυστικό πρότζεκτ και τον έφεραν στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ με μόλις 590.000 ευρώ (ποσό που θα καταβληθεί ως τροφεία στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ).

Ο Σορετίρε πήγε στη Γιουνάιτεντ σε ηλικία 10 ετών, αλλά ξεκίνησε την καριέρα του στη Νιούκαστλ, όπου γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 2004. Ήταν μέλος του διάσημου «Wallsend Boys Club» και της ακαδημίας των «ανθρακωρύχων», ενώ έκανε και έξτρα προπονήσεις με τον πρώην προπονητή της ακαδημίας, Ντέιβιντ Μπαλαντάιν. «Από μικρός έμοιαζε να ήταν σαν ένας έτοιμος ποδοσφαιριστής. Ήταν εκπληκτικός και τόσο γρήγορος. Το στοιχείο που τον έκανε να ξεχωρίζει ήταν αυτή η φυσική ταχύτητα. Με ή χωρίς την μπάλα. Και το κυριότερο, κανείς δεν μπορούσε να τον βγάλει από την πορεία με την μπάλα, είχε τη δύναμη και ήταν ελαφρύς, γρήγορος στα πόδια και στη σκέψη», είχε παραδεχθεί ο πρώτος του προπονητής.

Τα ίδια εγκωμιαστικά σχόλια είχε ακούσει το βράδυ που έγραψε Ιστορία ως ο νεότερος παίκτης που αγωνίστηκε για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ευρωπαϊκό παιχνίδι, από το στόμα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ. Σε ηλικία 17 ετών και 23 ημερών, ο Σορετίρε ξεπέρασε το ρεκόρ του Νόρμαν Γουάιτσαϊντ κατά 108 ημέρες παίζοντας στο Europa League. «Ο Σόλα έχει κάποιες ικανότητες και χαρακτηριστικά που θα τον κάνουν έναν πολύ καλό παίκτη», είχε πει ο πρώην άσος και προπονητής των «Κόκκινων Διαβόλων», επισημαίνοντας ότι το κυριότερο προσόν του είναι ότι έχει τα πόδια του στο έδαφος. «Έχει εξαιρετική συμπεριφορά, είναι αθλητής, τεχνικά πολύ καλός και παίρνει σωστές αποφάσεις».

Διαβάστε ακόμη...