ΠΑΟΚ Β': Τροφοδότης και των … άλλων

Οι παίκτες, που αναδείχτηκαν από τον ΠΑΟΚ Β' κι οι οποίοι συνεχίζουν την καριέρα τους σ΄ άλλες ομάδες της Σούπερ Λιγκ και της Σούπερ Λιγκ 2.
Πηγή: forzaonline.gr
ΠΑΟΚ Β': Τροφοδότης και των … άλλων

Σημείο αναφοράς στην τριετία ύπαρξης του ΠΑΟΚ Β' παραμένει ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, ο οποίος, μετά από μια χρονιά (σεζόν 2021-22) στη Σούπερ Λιγκ 2, ανέβηκε (και καθιερώθηκε) στην πρώτη ομάδα του Δικεφάλου, φθάνοντας να παίζει μέχρι και στην εθνική μας ομάδα.

Από κοντά κι ο Στέφανος Τζίμας, ο οποίος έπαιξε πρόπερσι με τη δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ, όντας πλέον-δανεικός-παίκτης της Νυρεμβέργης. Υπάρχει, όμως, μια πλειάδα παικτών, που αγωνίστηκαν επίσης στον ΠΑΟΚ Β' και στην σεζόν, που ολοκληρώθηκε, έπαιξαν σε άλλες ομάδες της Σούπερ Λιγκ, όπως και της Σούπερ Λιγκ 2.

Από τους ποδοσφαιριστές, που έπαιξαν στον ΠΑΟΚ Β΄ την πρώτη χρονιά (σεζόν 2021-22), σε επίπεδο Σούπερ Λιγκ έπαιξε πέρσι ο Μάριος Τσαούσης (στον ΠΑΣ Γιάννινα), όσο κι ο Στάθης Τάχατος, που ενίσχυσε την ομάδα του Βόλου. Mακριά από την Ελλάδα παίζει ο Γιώργος Κούτσιας, που εδώ και σχεδόν ενάμισι χρόνο έχει μετακομίσει στο Σικάγο (μεσολάβησε ο δανεισμός του στο Βόλο).

Σε ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 αγωνίστηκαν φέτος οι Πέτρος Καλουτσικίδης (Λάρισα) και Νίκος Μπουργάνης (Νίκη Βόλου), όπως κι ο Αντώνης Γαϊτανίδης, ο οποίος από τον περασμένο Ιανουάριο ανήκει στο δυναμικό της Παναχαϊκής.

Ακόμη, ο Βασίλης Φασίδης είναι παίκτης της Βέροιας (πλέον υποβιβάστηκε από τη Γ΄ κατηγορία στα τοπικά πρωταθλήματα της Ημαθίας), ενώ ο Αλέξανδρος Αποστολόπουλος έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση (πλέον είναι γενικός αρχηγός στην Κ-15 του ΠΑΟΚ).

Σε ομάδες Σούπερ Λιγκ αγωνίστηκαν τρεις από τους παίκτες, που αποχώρησαν το περασμένο καλοκαίρι από τον ΠΑΟΚ Β΄. Οι Ζήσης Χατζηστραβός και Ισμαΐλα Ουεντραόγκο ενίσχυσαν τον Πανσερραϊκό (ο δεύτερος θα συνεχίσει πλέον την καριέρα του στον Ατρόμητο), ενώ ο Τίτος Κουτεντάκης ανήκει στον ΟΦΗ.

Με διετή παρουσία στον ΠΑΟΚ Β΄, οι Τάσος Μελετίδης, Αχιλλέας Σαλαμούρας και Οδυσσέας Σπυρίδης συνέχισαν σε Μακεδονικό, Αναγέννηση Καρδίτσας και Ηρακλή αντίστοιχα. Οσο για τον Ραούλ Μορικέλι, που έπαιξε μια χρονιά στη Σούπερ Λιγκ 2, το περασμένο καλοκαίρι επέστρεψε στην πατρίδα του για λογαριασμό της Περούτζια (Γ΄ Ιταλίας), η οποία τον παραχώρησε δανεικό τον περασμένο Ιανουάριο στη Σορέντο, ομάδα επίσης Γ΄ κατηγορίας.

Διαβάστε ακόμη...