ΑΕΚ Λάρνακας: Το μεγάλο σοκ, η νέα αρχή και οι πρωταγωνιστές

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τους Κύπριους με φόντο το φιλικό
Πηγή: paok24.com
ΑΕΚ Λάρνακας: Το μεγάλο σοκ, η νέα αρχή και οι πρωταγωνιστές

Ο ΠΑΟΚ θα δώσει σήμερα το πρώτο φιλικό “τεστ” στην Ολλανδία, αντιμετωπίζοντας την ΑΕΚ Λάρνακας σε ένα παιχνίδι με αρκετό ενδιαφέρον.

Αυτό, θα είναι το πρώτο φιλικό για τους “ασπρόμαυρους”, ενώ από την άλλη οι Κύπριοι πριν από μερικές ημέρες είχαν αντιμετωπίσει την ολλανδική, Ντεν Μπος, γνωρίζοντας την ήττα με 2-1.

Στο 41ο λεπτό, οι Ολλανδοί βρήκαν δίχτυα για το 1-0 μετά από ωραία ατομική προσπάθεια του Μπουργκ και λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, η ΑΕΚ ισοφάρισε σε 1-1 με τον Ναούμ να ευστοχεί από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Στην επανάληψη, η Ντεν Μπος ανέκτησε το προβάδισμα μετά από παράλληλο γύρισμα και σουτ από το ύψος του πέναλτι, για το τελικό 2-1, με τους Κύπριους να έχουν τώρα στραμμένη την προσοχή τους στον ΠΑΟΚ.

Η ενδεκάδα του Χουάν Φεράντο: Toύμπας (46′ Alomerovic), Gustavo (46′ Kαψής), Sol (46′ Diemers), Faraj (46′ Πετούσης), Ekpolo (46′ Milicevic), Roberge (46′ Henriques), Sanchez (46′ Δημητρίου), Nαούμ (46′ Kaptoum), Ανδρέου (46′ Angel), Βασιλείου (46′ Santos), Gyurcso (46′ Gama).

Η νέα αρχή

Σύμφωνα με όσα μεταφέρουν και οι Κύπριοι, το σημερινό “τεστ” θα είναι το πιο δυνατό για την ΑΕΚ Λάρνακας, με τον Χουάν Φεράντο να έχει τη δυνατότητα να βγάλει αρκετά χρήσιμα πράγματα, ενώ το “παρών” θα δώσει σήμερα στο γήπεδο και ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Άντρος Καραπατάκης, που ταξίδεψε στην Ολλανδία.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, σήμερα αναμένεται να κάνει το ανεπίσημο ντεμπούτο του ο Ένζο Καμπρέρα, με τον Αργεντίνο επιθετικό μετά από τρεις μέρες προπονήσεων στην Ολλανδία να είναι έτοιμος να φορέσει για πρώτη φορά τη φανέλα της νέας του ομάδας. Από εκεί και πέρα, από το ρόστερ ξεχωρίζει ο Μπρούνο Γκάμα, που είναι γνωστός στην Ελλάδα, ενώ στόχος του κλαμπ φέτος είναι η είσοδος της ομάδας στους ομίλους του Europa Conference League, με την ΑΕΚ να βρίσκει απέναντί της την Κορνιβούλ στα προκριματικά.

Η αποστολή που βρίσκεται στην Ολλανδία για την προετοιμασία αποτελείται από τους: Zlatan Alomerovic, Gustavo Ledes, Fran Sol, Mark Diemers, Imad Faraj, Δημήτρης Στυλιανίδης, Angel Garcia, Hrvoje Milicevic, Bruno Gama, Wilfrid Kaptoum, Clerismario Santos, Goodswill Ekpolo, Μάριος Δημητρίου, Danny Henriques, Valentin Roberge, Facundo Sanchez, Γιώργος Ναούμ, Χένρη Μπέιτς Ανδρέου, Ανδρέας Καψής, Ιωακείμ Τούμπας, Μάξιμος Πετούσης, Δημοσθένης Βασιλείου, Ανδρέας Παρασκευάς, Adam Gyurcso.

Το μεγάλο σοκ

Όλα αυτά, μετά από μία σεζόν που έκλεισε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για την ΑΕΚ Λάρνακας, καθώς πέρυσι μετά την ισοπαλία με 1-1 στον… τελικό των πλέι οφ, είδε τον ΑΠΟΕΛ να στέφεται πρωταθλητής, σε μία δύσκολη στιγμή. Οι φιλοξενούμενοι πάγωσαν το ΓΣΠ στο 5ο λεπτό με το γκολ του Ιμάντ Φαράζ, όμως η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση, με τον Μαρκίνιος να πλασάρει τον Κέναν Πίριτς στο 9′ και να ισοφαρίζει.

Η ομάδα του Ρικάρντο Σα Πίντο ήταν αυτή που ευνοήθηκε λόγω των μεταξύ τους αποτελεσμάτων και κατέκτησε τον τίτλο μετά από μία φοβερή ισοβαθμία, με την ΑΕΚ Λάρνακας να βρίσκεται στην Ολλανδία από τις 26 Ιουνίου και να παραμένει εκεί ως τις 7 Ιουλίου, δίνοντας τρία φιλικά. Πρώτα αντιμετώπισε την Ντεν Μπος, σήμερα τον ΠΑΟΚ και θα ακολουθήσει ένα ακόμη “τεστ” με την Σερκλ Μπριζ.

Διαβάστε ακόμη...