Αυτή είναι η Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ (vid)

Το PAOK24 σας συστήνει τη σημερινή αντίπαλο του ΠΑΟΚ.
Πηγή: paok24.com
 Αυτή είναι η Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ (vid)

Ο ΠΑΟΚ δίνει σήμερα (13/7, 17:00) τα δύο τελευταία φιλικά προετοιμασίας στην Ολλανδία, εκεί όπου πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του, με αντίπαλο την Βέλγικη Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ.

Η ομάδα από το Βέλγιο θα είναι η προτελευταία αντίπαλος του Δικεφάλου κατά τη διάρκεια παραμονής του στην Ολλανδία. Την σεζόν που πέρασε έχασε το πρωτάθλημα Βελγίου μέσα από τα χέρια της, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση, έναν βαθμό πίσω από την Κλαμπ Μπριζ, παρόλο που στο το φινάλε της κανονικής περιόδου βρέθηκε στην πρώτη θέση και στο +7 (!) από την Άντερλεχτ.

Έγραψε ιστορία μετά από 110 χρόνια (!)

Παρά το χαμένο πρωτάθλημα, την περσινή σεζόν η επερχόμενη αντίπαλος του ΠΑΟΚ έγραψε ιστορία! Η ομάδα του Αλεξάντερ Μπλέσιν επικράτησε με 1-0 της Αντβέρπ στον τελικό Κυπέλλου και σήκωσε το τρίτο της τρόπαιο στη διοργάνωση και πρώτο μετά από 110 ολόκληρα χρόνια. Αυτός μάλιστα ήταν και ο πρώτος τίτλος της Ουνιόν γενικά μετά από 90 χρόνια και το τελευταίο της πρωτάθλημα, πίσω στο μακρινό 1934.

Σημειώνεται πως η Σεν Ζιλουάζ θα συμμετάσχει στα προκριματικά του UEFA Champions League και όπως ο ΠΑΟΚ έτσι και αυτή βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας της. Μάλιστα, σε μία εβδομάδα θα δώσει το πρώτο επίσημο παιχνίδι για τη νέα σεζόν, καθώς θα διεκδικήσει τον πρώτο τίτλο της χρονιάς απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ για το Super Cup Βελγίου.

Το απόλυτο στα φιλικά προετοιμασίας!

Έχει δώσει ήδη δύο φιλικές αναμετρήσεις, πετυχαίνοντας συνολικά δέκα γκολ! Κέρδισε με 2-0 την Όντεναρντ και με 8-0 την Νίζλεν, που αγωνίζεται στις χαμηλές κατηγορίες του βελγικού ποδοσφαίρου, αλλά και την Γκόου Αχέντ Ιγκλς με σκορ 1-2. Την τελευταία εβδομάδα, πριν από τον τελικό Super Cup η Σεν Ζιλουάζ θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ (13/7) και τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας (17/7) με τον βαθμό δυσκολίας να είναι σαφώς μεγαλύτερος.

Προπονητής της Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ είναι ο Σεμπαστιάν Ποκονολί, ο οποίος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία πριν από μερικές ημέρες. Δεν διαθέτει εμπειρία σε ανδρική ομάδα, καθώς στο παρελθόν έχει αναλάβει την U18 Βελγίου και τις U18 Γκενκ και U21 Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ.

Η απουσία… μισού αιώνα από την πρώτη κατηγορία!

Αξιοσημείωτο στατιστικό είναι τα χρόνια που η Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ απουσίαζε από την πρώτη κατηγορία του Βελγίου. Και γιατί αυτό είναι αξιοσημείωτο; Γιατί όταν μιλάμε για «κοιμώμενους γίγαντες», η ομάδα από το Σεν-Ζιλουάζ των Βρυξελλών είναι Ο «κοιμώμενος γίγαντας». Βρείτε άλλη περίπτωση, όπου η τρίτη πιο επιτυχημένη ομάδα οποιασδήποτε χώρας είχε να παίξει παιχνίδι πρώτης κατηγορίας σχεδόν μισό αιώνα! Επέστρεψε για τα καλά στα μεγάλα σαλόνια του Βελγίου την σεζόν 2021-22, μετά από 48 χρόνια όπου περιπλανιόταν στις χαμηλότερες κατηγορίες.

Πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν ένα πραγματικό μεγαθήριο, κατακτώντας 11 τίτλους, με πιο πρόσφατο το 1935. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Ουνιόν έκανε ένα τρελό σερί, παραμένοντας αήττητη σε 60 αγώνες. Ρεκόρ Βελγίου μέχρι σήμερα!

Διαβάστε ακόμη...