Φίτεσε: Η βαριά «καμπάνα» και ο υποβιβασμός μετά από 35 χρόνια!

Ο σύλλογος του Άρνεμ έρχεται από μία «μαύρη» σεζόν.
Πηγή: paok24.com
Φίτεσε: Η βαριά «καμπάνα» και ο υποβιβασμός μετά από 35 χρόνια!

Με δύο παιχνίδια ολοκληρώνονται τα φιλικά προετοιμασίας του ΠΑΟΚ επί Ολλανδικού εδάφους. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» αντιμετωπίζει αρχικά την Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ (15:00) στο Χορστ και λίγες ώρες αργότερα τη Φίτεσε (20:00) κοντά στο Άρνεμ.

Η Φίτεσε  είναι ποδοσφαιρικός σύλλογος από το Άρνεμ. Ιδρύθηκε το 1892, ενώ προγενέστερα υπήρχε ως σύλλογος κρίκετ. Οι Ολλανδοί αγωνίζονται στο γήπεδο Χελρεντόμ, χωρητικότηας 25.000 θέσεων, το οποίο χτίστηκε το 1998 και είναι από τα πιο μοντέρνα στάδια της Ολλανδίας. Τα χρώματα της ομάδας είναι το κίτρινο και το μαύρο.

Η περσινή σεζόν ολοκληρώθηκε με σοκαριστικό τρόπο για την Ολλανδική ομάδα, η οποία τιμωρήθηκε με βαριά καμπάνα από την Ομοσπονδία και από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στην δεύτερη κατηγορία της χώρας. Η ομάδα του Άρνεμ τιμωρήθηκε με πολύ βαριά τιμωρία με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί και μαθηματικά μετά από 35 ολόκληρα χρόνια στα «σαλόνια» της Eredivisie!

Συγκεκριμένα, η KNVB, επέβαλε στη Φίτεσε αφαίρεση 18 βαθμών (!) από το τρέχον πρωτάθλημα για σωρεία σημαντικών και σοβαρών παραβάσεων τα τελευταία χρόνια! Κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα, οι «Vites», που ούτως η άλλως βρισκόντουσαν στην τελευταία θέση του πρωταθλήματος, να πέσουν πλέον στο…. -1, μετά το πέρας των 30 πρώτων αγωνιστικών! Το τελευταίο διάστημα, ο σύλλογος ταλανιζόταν από πολλά οικονομικά προβλήματα, τα οποία και τον έφεραν σε δύσκολες καταστάσεις, όσον αφορά την αδειοδότησή της και ενώ είχε δεχθεί και χρηματικά πρόστιμα για παραβίαση κανονισμών και απόκρυψης στοιχείων

Διαβάστε ακόμη...