Περιουσία… 253.000.000 ευρώ ο Μπρεϊθγουέιτ!

Από επιχειρήσεις σε στέγαση, εστίαση αλλά και ένδυση
Πηγή: paok24.com
Περιουσία… 253.000.000 ευρώ ο Μπρεϊθγουέιτ!

Ο Μάρτιν Μπρεϊθγουέιτ, βρίσκεται στο στόχαστρο του ΠΑΟΚ για την επίθεση του και η έρευνα γι’αυτόν, βγάζει όλο και περισσότερες πληροφορίες. Όπως το δημοσίευμα της αγγλικής «Sun», το οποίο κάνει λόγο για περιουσία που φτάνει τα 253 εκατομμύρια ευρώ, από τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες!

Δείτε αναλυτικά…

«Η επιχειρηματική αυτοκρατορία του Martin Braithwaite αξίας 253 εκατομμυρίων ευρώ, από το χαρτοφυλάκιο ακινήτων μέχρι την υπηρεσία παράδοσης υγιεινών γευμάτων.

Ο Μάρτιν Μπρεϊθγουέιτ παίζει τώρα για την Εσπανιόλ, μετά την αποτυχία του στην Μπαρτσελόνα Αλλά, στην πραγματικότητα, θα μπορούσε να αποσυρθεί αύριο χάρη στην απίστευτη επιχειρηματική του οξυδέρκεια.

Οι εταιρείες του Δανού σταρ πιστεύεται ότι αξίζουν το ιλιγγιώδες ποσό των 253 εκατομμυρίων ευρώ. Η μεγαλύτερή του είναι μια επιχείρηση ακινήτων στις ΗΠΑ που προσφέρει προσιτές κατοικίες σε ιστορικά γειτονιές μαύρων.

Ο Μπρεϊθγουέιτ έχει επίσης επενδύσει σε μια σειρά ρούχων, καθώς και σε ένα εστιατόριο υψηλών προδιαγραφών με την επιχειρηματία σύζυγό του Anne-Laure. Η ίδια διευθύνει επίσης τη δική της υπηρεσία παράδοσης υγιεινών γευμάτων , που σημαίνει ότι έχουν μια αυτοκρατορία που θα ζήλευε ακόμη και ο Lord Sugar.

Ξεκίνησε με σπίτια
Πίσω στο 2017, ο Μπρεϊθγουέιτ επένδυσε 725.000 ευρώ μαζί με τον αδελφό του Φίλιπ-Μάικλ στην NYCE Companies στις ΗΠΑ. Κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της, η αξία της αυξήθηκε και έφτασε τα εντυπωσιακά 8,4 εκατομμύρια ευρώ. Τώρα λέγεται ότι αξίζει κάπου στην περιοχή των 211 εκατομμυρίων ευρώ.

Αυτό που έκαναν, ουσιαστικά, ήταν κάτι που είχαν απεγνωσμένα ανάγκη οι κοινότητες της Φιλαδέλφειας και του Νιου Τζέρσεϊ. Πήγαν σε περιοχές που συνδέονται με τους μαύρους Αμερικανούς και έχτισαν οικονομικά προσιτά σπίτια.Μέσα σε έξι χρόνια, έχουν περίπου 1.500 διαμερίσματα και κατασκευάζουν άλλα 500.

«Είχα πάντα αυτή την αμερικανική πλευρά και νομίζω ότι ίσως γι’ αυτό η νοοτροπία μου είναι ίσως πιο αμερικανική: να ονειρεύομαι μεγάλα πράγματα, να κάνω εκπληκτικά πράγματα, να γράφω στόχους», δήλωσε ο Μπρεϊθγουέιτ στην εφημερίδα Philadelphia Inquirer.

«Στη Δανία, έχουμε ένα καταπληκτικό σύστημα προστασίας των πολιτών. Όλοι είναι καλοί. Κανείς δε χρειάζεται τίποτα. Στην Αμερική, δεν είναι το ίδιο πράγμα». Μαζί με τον αδελφό του Philip Michael, ο Braithwaite έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο χαρτοφυλάκιο ακινήτων

Η έπαυλη Tech
Το προοδευτικά σκεπτόμενο ζεύγος έχει επίσης δημιουργήσει το «The Temple». Ένα έργο έξυπνης κατοικίας που απευθύνεται σε φοιτητές και δημιουργούς με τεχνολογικές γνώσεις και επιχειρηματικό πνεύμα.

Βρέθηκε κοντά στην πανεπιστημιούπολη του Temple University στη Φιλαδέλφεια, το κτίριο έχει ως πρότυπο το διάσημο «σπίτι των χάκερ» της Silicon Valley, όπου οι νέοι επιχειρηματίες ζουν και εργάζονται μαζί καθώς δημιουργούν τις νεοσύστατες επιχειρήσεις τους.

Συσκευές υψηλής τεχνολογίας, όπως μίσθωση εικονικής πραγματικότητας, VIP θυρωρός με τεχνητή νοημοσύνη και αναγνώριση κλειδιού/προσώπου, κάνουν το «Temple» το μέρος που πρέπει να βρίσκεστε αν θέλετε να γίνετε ο επόμενος Mark Zuckerberg.

Ιδρύθηκε με στόχο να μειώσει το Millennial Wealth Gap, μια αυξανόμενη οικονομική ανισότητα μεταξύ λευκών και μη λευκών millennials. Ο Μπρεϊθγουέιτ, ο οποίος υπήρξε σημαντικός ακτιβιστής στο κίνημα «Black Lives Matter», επιθυμεί να προσφέρει στους Αφροαμερικανούς περισσότερες ευκαιρίες στον κλάδο της τεχνολογίας και της επιχειρηματικότητας. Έχουν θέσει ως στόχο να δημιουργήσουν 100.000 εκατομμυριούχους της χιλιετίας μέχρι το 2030!

Τρόφιμα και μόδα
Ο Μπρεϊθγουέιτ δεν αρκείται σε ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων, ενδιαφέρεται επίσης για τη μόδα και το φαγητό. Μαζί με την πανέμορφη σύζυγό του Αν-Λορ διευθύνει μια εταιρεία ρούχων και ένα εστιατόριο.

Η «Trente» είναι μια γυναικεία σειρά που πιστεύεται ότι έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία στην πατρίδα της, τη Γαλλία, από τότε που δημιουργήθηκε το 2019. Ο Μάρτιν και η δηλωμένη γευσιγνώστρια Αν-Λορ είναι επίσης συνιδιοκτήτες ενός εστιατορίου στην παραλία Gava της Βαρκελώνης με την ονομασία Gave. Ειδικεύεται στα χορτοφαγικά πιάτα και ήρθε λίγο μετά τη μετακόμιση του Μπρεϊθγούειτ στην πόλη από τη Λεγκανές.

Η τελευταία τους δημιουργία
Εκτός από την ανατροφή τεσσάρων παιδιών και τη διατήρηση μιας ποδοσφαιρικής καριέρας, η τελευταία ιδέα των Μπρεϊθγουέιτ είναι ένα παρακλάδι του εστιατορίου τους.

Το «Braithwaite’s Kitchen» παρέχει υγιεινά γεύματα στο σπίτι – και πάλι περίτεχνα vegan και χορτοφαγικά πιάτα – σχεδιασμένα ειδικά για πολυάσχολες οικογένειες και αθλητές που θέλουν να τρώνε υγιεινά αλλά δεν έχουν τις γνώσεις ή το χρόνο να μαγειρέψουν.

«Κάθε πρόγραμμα γευμάτων είναι εξατομικευμένο στις ανάγκες κάθε πελάτη», καυχιούνται στον κομψό ιστότοπό τους. Οι τιμές δεν αναφέρονται και δεν είναι γνωστό πόσο καλά πάει ακόμα η επιχείρηση, δεδομένου ότι βρίσκεται σε νηπιακό στάδιο.

Κατάλογος πλουσίων Forbes
Λόγω της απίστευτης επιτυχίας του εκτός ποδοσφαίρου, μπήκε πέρυσι (σ.σ. 2022) στη λίστα με τους πλουσιότερους στον αθλητισμό στην ετήσια λίστα του Forbes.

Οι απολαβές του ύψους 100.000 ευρώ την εβδομάδα στην προηγούμενη ομάδα του, τη Μπαρτσελόνα, επισκιάζονταν από τους συμπαίκτες του. Ωστόσο, ο πλούτος του που ενισχύθηκε από τις εταιρείες του σήμαινε ότι ο πρώην επιθετικός της Μίντλεσμπρο ήταν ο πλουσιότερος στον σύλλογο αφού ο Λιονέλ Μέσι έφυγε για την Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο Μπρεϊθγουέιτ κλήθηκε να λύσει κοινή συναινέσει το συμβόλαιό του νωρίτερα το καλοκαίρι, όταν ο Ταάβι το θεώρησε περιττό και κανείς δεν κατέθεσε προσφορά για αυτόν. Όμως ο Μπρεϊθγουέιτ αρνήθηκε, καθώς φέρεται να απαίτησε 4,7 εκατ. ευρώ και το συμβόλαιό του να εξοφληθεί στο ακέραιο.

Λίγες ώρες μετά την αποδέσμευσή του από την Μπαρτσελόνα, υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την αντίπαλο της πόλης Εσπανιόλ.

Όταν βρέχει, βρέχει για τον Μπράιθγουεϊτ, ο οποίος φαίνεται ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα λάθος όταν πρόκειται να βγάλει λεφτά».

Διαβάστε ακόμη...