ΜΜΕ Ρωσίας: «Ο Τσάλοβ φεύγει και κάνει το σωστό - Ήθελε οπωσδήποτε να επιστρέψει στην Ευρώπη»

Μία άλλη οπτική δίνουν οι Ρώσοι για τη διαφαινόμενη μεταγραφή του Φιόντορ Τσάλοβ στον ΠΑΟΚ - Η σκληρή πραγματικότητα της ΤΣΣΚΑ και του πρωταθλήματος, το όνειρο του 26χρονου στράικερ και τα όσα έχει δείξει μέχρι στιγμής η πορεία του.
Πηγή: sdna.gr
ΜΜΕ Ρωσίας: «Ο Τσάλοβ φεύγει και κάνει το σωστό - Ήθελε οπωσδήποτε να επιστρέψει στην Ευρώπη»

Για δεύτερη σερί ημέρα, οι Ρώσοι κινούνται στους ρυθμούς του Φιόντορ Τσάλοβ δεδομένης της προφορικής συμφωνίας του παίκτη με τον ΠΑΟΚ. Μετά τον ντόρο που προκάλεσε η είδηση, τα ΜΜΕ της χώρας αντιμετωπίζουν πιο ρεαλιστικά την κατάσταση, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως «κρίνοντας από τα όσα μας έχει δείξει η σχέση του Τσάλοβ με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο Φιόντορ θα έφευγε στο εξωτερικό μόλις του παρουσιαζόταν η ευκαιρία. Επέκτεινε το συμβόλαιό του με την ομάδα του στρατού μόνο για να πάει στην Ευρώπη το καλοκαίρι και ταυτόχρονα να δώσει την ευκαιρία στην ΤΣΣΚΑ να κερδίσει χρήματα».

Όπως τονίζουν οι Ρώσοι, η Ευρώπη και το πέρασμά του από την Βασιλεία τον απελευθέρωσαν και ο ίδιος ήθελε οπωσδήποτε να επιστρέψει: «Τη σεζόν 2018/2019 έγινε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Την επόμενη κιόλας χρονιά, απογοητεύθηκε όταν δεν μπόρεσε να φύγει για την Κρίσταλ Πάλας λόγω της δύσκολης πολιτικής κατάστασης στην ΤΣΣΚΑ. Η πτώση συνεχίστηκε για αρκετά χρόνια μέχρι που ο Τσάλοβ πήγε δανεικός στην ελβετική Βασιλεία. Δεν ακούγεται τόσο εντυπωσιακό όσο η Γαλλία, η Αγγλία ή η Γερμανία, αλλά ο Φιόντορ επέστρεψε στη Ρωσία τόσο ανανεωμένος και γεμάτος ενέργεια που είχε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του μέχρι σήμερα.

Μπορούμε να μαντέψουμε τι έκανε τον Φιόντορ τόσο απελευθερωμένο στο εξωτερικό. Ξεκάθαρα βρήκε τον εαυτό του στην Ευρώπη, γι' αυτό ήθελε οπωσδήποτε να επιστρέψει εκεί τα τελευταία δύο χρόνια.

Στο διάστημα που πέρασε από την επιστροφή του Τσάλοβ, η ατμόσφαιρα στο ρωσικό πρωτάθλημα δεν έγινε πιο... ζωντανή. Δεν υπάρχουν οπαδοί στις κερκίδες, όπως δεν υπάρχουν και ευρωπαϊκά κύπελλα. Ο πραγματικός ανταγωνισμός για την πρώτη θέση πέθανε πριν από πέντε χρόνια.

Δεν υπάρχει πλέον νόημα να φοβόμαστε να ρισκάρουμε στην προπόνηση για χάρη της εθνικής ομάδας, γιατί πολύ απλά δεν δίνει επίσημους αγώνες. Η ΤΣΣΚΑ δεν προσφέρει ιδιαίτερες προκλήσεις: σύμφωνα με τους δείκτες, ο μέχρι πρόσφατα καλύτερος σύλλογος στη Ρωσία του 21ου αιώνα είχε μετατραπεί σε έναν σχετικά μέσο εκπρόσωπο του πρωταθλήματος.

Προφανώς, το ελληνικό πρωτάθλημα ήταν μια αναγκαστική απόφαση, αλλά έχουμε ήδη δει τι συμβαίνει όταν ο Τσάλοβ δεν ακολουθεί το όνειρό του: μιλώντας με ποδοσφαιρικούς όρους, θα τον οδηγήσει σε τεράστια πτώση. Δεύτερον, σε αυτή την κατάσταση, το μόνο που θα μπορούσε να κάνει στην Ρωσία είναι να πάει στην Ζενίτ. 

Με βάση τους στόχους του Τσάλοβ, δεν έχει πολλά να χάσει φεύγοντας από το πρωτάθλημα της χώρας».

Διαβάστε ακόμη...