H εμφάνιση του Τσάλοφ μέσα από αριθμούς

Tην πρώτη του εμφάνιση στην αρχική σύνθεση του ΠΑΟΚ έκανε ο Φέντορ Τσάλοφ, ο οποίος πήρε φανέλα βασικού στην κυριακάτικη (17/8) αναμέτρηση απέναντι στον Πανσερραϊκό.
Πηγή: forzaonline.gr
H εμφάνιση του Τσάλοφ μέσα από αριθμούς
Photo Credits: @PAOKFC

Αναμφίβολα, δεν ήταν ένα εύκολο βράδυ αυτό του Δικεφάλου κόντρα στους Σερραίους, ωστόσο κατάφερε να πάρει τη νίκη και τους τρεις βαθμούς στην πρεμιέρα της Super League.

Ο Ρώσος επιθετικός αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην αρχική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, αγωνιζόμενος συνολικά για 71 λεπτά, καθώς στη συνέχεια έδωσε τη θέση του στον Ταρίκ Τισουντάλι.

Φυσικά, η πρώτη εμφάνισή του δεν πέρασε απαρατήρητη από τον κόσμο, ο οποίος έσπευσε να τον χειροκροτήσει κατά την αποχώρησή του από τον αγωνιστικό χώρο, αναγνωρίζοντας την προσπάθειά του, έστω κι αν δεν βρήκε το γκολ, που τόσο έψαχνε.

Τι έκανε, όμως, ο Τσάλοφ σε αυτά τα 71 λεπτά, που βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Τούμπας;

Μπορεί οι «ασπρόμαυροι» να πέτυχαν τρία τέρματα, ωστόσο κανένα από αυτά δεν προήλθε από στράικερ. Ο Τσάλοφ έκανε αισθητή την παρουσία του στα καρέ των αντιπάλων, ωστόσο δεν βρήκε την τελική ενέργεια, που θα του χάριζε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Κατέγραψε δύο μεγάλες χαμένες ευκαιρίες, με την πρώτη  να επιτυγχάνεται στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, ωστόσο τότε η κεφαλιά του Τσάλοφ βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι. Μεγάλες ευκαιρίες είχε και στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης. Στο 66ο λεπτό ο Ρώσος στράικερ επιχείρησε με καρφωτή κεφαλιά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Γκουγκεσασβίλι, ωστόσο η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία του Πανσερραϊκού. Πάντως, ο 26χρονος φορ ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι στο 61′ μετά το πάτημα του Λιάσου στην περιοχή.

Το heat map του Φεντόρ Τσάλοφ στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Πανσερραϊκό
Photo Credits: @forzaonline.gr

Συνολικά, είχε 27 επαφές με τη μπάλα, σημειώνοντας 86% (12/14) ακρίβεια στις πάσες, ενώ κατέγραψε και τρεις πάσες-κλειδιά στο παιχνίδι. Κέρδισε τρεις μονομαχίες, έχασε επτά φορές την κατοχή της μπάλας, αλλά κέρδισε και δύο φάουλ από τους αντιπάλους του στα πρώτα 71 λεπτά του ως βασικός επιθετικός του ΠΑΟΚ.

Αυτή ήταν η πρώτη «γεύση» που πήρε ο Τσάλοφ από την Super League, η οποία όπως και πέρσι παραμένει αρκετά ανταγωνιστική. Οι πρώτες του εμφανίσεις έχουν αφήσει… υποσχέσεις, δείχνοντας πως μπορεί να βρει τα πατήματά του μέσα στη σεζόν και να βοηθήσει επιθετικά τον Δικέφαλο με τις επιθετικές του αρετές.

Διαβάστε ακόμη...