«Προσαρμόζεται σταδιακά ο Τσάλοβ», πρώτο δείγμα θετικό για τον ΠΑΟΚ

Το «ζεστό» χειροκρότημα της Τούμπας εισέπραξε μετά την αλλαγή του ο Φιόντορ Τσάλοβ, ο οποίος βρέθηκε για πρώτη φορά στην αρχική σύνθεση του ΠΑΟΚ στο ματς της πρεμιέρας με τον Πανσερραϊκό.
Πηγή: sdna.gr
«Προσαρμόζεται σταδιακά ο Τσάλοβ», πρώτο δείγμα θετικό για τον ΠΑΟΚ
Photo Credits: @paokfc website

Στη ρεβάνς με την Μάλμε πρόλαβε να καταγράψει τα πρώτα λεπτά συμμετοχής με την ασπρόμαυρη φανέλα ενώ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος βρέθηκε στην αρχική ενδεκάδα, παίρνοντας θέση στην κορυφή της επίθεσης. Ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε με επτά αλλαγές στη σύνθεσή του συγκριτικά με το ευρωπαϊκό ματς, ωστόσο, αναμφίβολα ο Ρώσος στράικερ συγκέντρωσε τα περισσότερα βλέμματα. Η θέση του φορ είναι μία... πονεμένη ιστορία για τους Θεσσαλονικείς τα τελευταία χρόνια και γι΄αυτό έκαναν το all in φέτος με την απόκτηση των Τσάλοβ - Τισουντάλι.

Ο Ρώσος είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τους πρωταθλητές Ελλάδος. Σε κάθε μεταγραφική περίοδο φάνταζε ως κάτι... ανέφικτο και η απόκτησή του φέτος έχει δημιουργήσει πολλές προσδοκίες. Το ενθαρρυντικό στην περίπτωσή του είναι πως σε αυτό το πολύ μικρό δείγμα γραφής, πιστοποιεί πως έχει τα χαρακτηριστικά του φορ που έψαχνε ο Δικέφαλος. Απέναντι στον Πανσερραϊκό, μετά το πολύ μέτριο ως κακό ημίωρο των γηπεδούχων που ήταν εντελώς ακίνδυνοι, ανέβασε στροφές και ήταν μέσα σχεδόν σε όλες τις φάσεις.

Στο 42' ο ΠΑΟΚ πήγε για την κομπίνα στο κόρνερ, με τον Αντρίγια να σεντράρει και τον Τσάλοβ να σημαδεύει με το κεφάλι το οριζόντιο δοκάρι του Πανσερραϊκού ενώ τρία λεπτά αργότερα πήρε εκ νέου την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας, στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Παρόμοιο σκηνικό και στο β΄ημίχρονο για όσο αγωνίστηκε (σ.σ. 71 λεπτά), με σωστές τοποθετήσεις, διάβασμα των φάσεων, plus το πέναλτι που κέρδισε στο 61′ μετά το πάτημα του Λιάσου στην περιοχή. Έδειξε εν ολίγοις πως ο χρόνος θα λειτουργήσει υπέρ του, κάτι που υπογράμμισε στις δηλώσεις του ξανά ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Προ ημερών και συγκεκριμένα στην συνέντευξη Τύπου πριν από την Μάλμε, ο προπονητής του ΠΑΟΚ είχε πει χαρακτηριστικά πως «μόλις χθες ο Τσάλοβ έκανε την πρώτη τακτική του άσκηση με το γκρουπ». Από αυτό και μόνο μπορεί να καταλάβει κανείς πως δεδομένα θέλει χρόνο για να αφομοιώσει το στυλ, τη φιλοσοφία, τα «θέλω» του Ρουμάνου αλλά και για να αναπτύξει κώδικες επικοινωνίας με τους νέους συμπαίκτες του.

Επίσης, θα πρέπει να προστεθεί πως ο Τσάλοβ είναι ένας διαφορετικού τύπου επιθετικός συγκριτικά με τον Μπράντον που έχει μάθει να δουλεύει για την ομάδα. Κάτι -επίσης- πολύ σημαντικό που δεν μπορεί να περάσει στα ψιλά για το στυλ παιχνιδιού του ΠΑΟΚ, όπως ξεκαθάρισε ο Ρουμάνος:

«Θα σας πω πως τώρα, στην παρούσα φάση, ο Τσάλοβ είναι σαν ψάρι έξω από το νερό. Υπό άλλες συνθήκες θα έπρεπε να περιμένει έναν ακόμη μήνα τουλάχιστον για να παίξει στη δική μου ομάδα.  Ο Τσάλοβ έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Μπράντον Τόμας. Έχει την ποιότητα και την εμπειρία να ισοσταθμίσει αυτή την κατάσταση που βρίσκεται. Ο Μπράντον τρέχει για την ομάδα, πιέζει τους αντίπαλους αμυντικούς και είναι σίγουρα ότι τον μισούν. Ο Τσάλοβ είναι καθαρός στράικερ, μπορεί να μην έχει να μάθει να δουλεύει για την ομάδα. Όλοι οι παίκτες κάνουν προσπάθεια ώστε να έρθουν στο σημείο που όλοι θέλουμε».

Ντανίιλ Τσάλοβ: «Χρειάζεται χρόνο ο Φιόντορ»

Ενδιαφέρουσες δηλώσεις για τη μεταγραφή του Φιόντορ Τσάλοβ έκανε ο αδερφός του Ντανίιλ, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως: «Προσαρμόζεται. Πάντα χρειάζεται χρόνος όταν πας σε μία καινούργια ομάδα. Είναι ακόμη στη διαδικασία προσαρμογής. Δυστυχώς, ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από το Champions League στο ντεμπούτο του. Είναι πολύ απογοητευτικό. Εκείνη τη μέρα ο Φιόντορ δεν μου απάντησε. Νομίζω ότι θα του πάρει λίγο χρόνο για να προσαρμοστεί. Τώρα είναι όλα καλά, χαμογελάει...

Απ΄όσο ξέρω, είναι αποφασισμένοι να παίξουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Θα πρέπει να προκριθούν στο Europa League. Ελπίζω να συμβεί. Το μυαλό μας είναι στον Τσάλοβ. Δεν ξέρω ακόμη ποια είναι η σχέση του με τους φίλους του ΠΑΟΚ, δεν το έχω συζητήσει μαζί του. 

Αυτό που θέλω να πω είναι πως όταν ένας άνθρωπος κάνει ένα νέο βήμα, μία νέα πρόκληση, είναι πολύ σημαντικό να νιώθει την υποστήριξη της οικογένειάς του και των φίλων του. Θα είναι χαρά μας να πάνε όλα καλά για εκείνον!».

Διαβάστε ακόμη...