Τα έχει περάσει… όλα στη Λιβαδειά!

Oι… ακραίες καταστάσεις που έχει βιώσει ο ΠΑΟΚ στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας!
Πηγή: forzaonline.gr
Τα έχει περάσει… όλα στη Λιβαδειά!

Ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται το βράδυ της Κυριακής σε μια έδρα, όπου στο παρελθόν έχει βιώσει ακραίες καταστάσεις, καταγράφοντας στο τέλος είτε θετικό, είτε αρνητικό πρόσημο.

Ο ΠΑΟΚ έκανε επιβλητικό πέρασμα από το γήπεδο της Βοιωτίας στο ματς της 14ης Φεβρουαρίου 2009 (ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου…), όταν με τέρματα των Κονσεϊσάο (9΄), Σορλέν (51΄) και Ίβιτς (58΄ πέναλτι) η ομάδα του Φερνάντο Σάντος κέρδισε με 3-0.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΔΕΚΑ

Ένα χρόνο αργότερα, στο ματς της 9ης Ιανουαρίου 2010, ο Δικέφαλος έπαιρνε ξανά το τρίποντο, νικώντας με 2-0, με τα γκολ των Ίβιτς (11΄) και Λίνο (82΄). Οι φιλοξενούμενοι δεν ζορίστηκαν, ακόμη κι όταν έμειναν με δέκα παίκτες, εξαιτίας της αποβολής του Αραμπατζή στο 59΄ της αναμέτρησης.

ΖΗΜΙΑ ΕΝΟΨΕΙ ΠΛΕΪ ΟΦ

Το παιχνίδι της 22ης Απριλίου 2012 ήταν για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Για τον Δικέφαλο δεν έφθασαν τα δύο γκολ του Αθανασιάδη και το ένα του Ίβιτς, αλλά ούτε και το γεγονός ότι μέχρι το 87΄ βρίσκονταν μπροστά στο σκορ με 3-2. Συνέπεια εκείνης της ήττας με 4-3 ήταν η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι να σταθεί στην αφετηρία των πλέι οφ χωρίς κανένα βαθμό έναντι τεσσάρων του Παναθηναϊκού.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΙΠΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

O ΠΑΟΚ πέτυχε την πρώτη εκτός έδρας νίκη του επί του Λεβαδειακού στη 6η επίσκεψη του στη Λιβαδειά. Στο παιχνίδι της 12ης Μαρτίου 1995 και οι δύο αντίπαλοι ήταν άμεσα ενδιαφερόμενοι: ο μεν Λεβαδειακός, με νέο προπονητή τον Νίκο Κόβη, που είχε αντικαταστήσει τον Στάθη Σταθόπουλο, ήταν 16ος με 19 βαθμούς και έδινε μάχη για να αποφύγει τον υποβιβασμό, ο δε ΠΑΟΚ ήταν στην 7η θέση με 35 βαθμούς και προσπαθούνε να «σβήσει» την ευρωπαϊκή του τιμωρία.

Ο Άρι Χάαν δεν είχε στη διάθεση του τους τραυματίες Φαν Ρόι και Μιλάνκο (μοναδικός ξένος της ενδεκάδας ήταν ο Μπότσιεκ), είδε όμως τον Γιουκούδη στο 28΄ να πετυχαίνει με κεφαλιά το μοναδικό γκολ του αγώνα (στο 12΄ ο Κόιτς είχε δοκάρι για τους γηπεδούχους). «Δεν ήμασταν καλοί, παρά μόνο τυχεροί» είχε παραδεχτεί στις δηλώσεις του ο Ολλανδός τεχνικός. Στον αγώνα είχαν διατεθεί μόλις 1190 εισιτήρια (μεταξύ των θεατών και λίγες δεκάδες ΠΑΟΚτσήδων από την Αθήνα). Στο τέλος της σεζόν ο Λεβαδειακός υποβιβάστηκε, ενώ ο ΠΑΟΚ πέτυχε το στόχο του, τερματίζοντας 3ος.

Διαβάστε ακόμη...