ΠΑΟΚ: Πρώτος στην βαθμολογία, στα γκολ και στα… δοκάρια!

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πετύχει δυο γκολ στην Λιβαδειά, παίρνοντας μια in extremis νίκη και με αυτό το τρίποντο επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας μετά από ένα… διάλειμμα μιας αγωνιστικής.
Πηγή: sfina.gr
ΠΑΟΚ: Πρώτος στην βαθμολογία, στα γκολ και στα… δοκάρια!
Photo Credits: @PAOKFC

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου μπορεί να μην έθελξε με την εικόνα της, αλλά στο τέλος βρήκε τον τρόπο να κερδίσει βρίσκοντας στόχο δις, όπου με αυτά τα γκολ εκτός της πρωτιάς στον βαθμολογικό πίνακα, του δίνει τον τιτλο και της καλύτερης επίθεσης σε αυτές τις πρώτες επτά αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Ο Δικέφαλος με τα γκολ του Μαντί Καμαρά και του Στέφαν Σβαμπ απέναντι στον Λεβαδειακό έφτασε τα 13 στο φετινό πρωτάθλημα όπου προσπαθεί να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε τον περασμένο Μάιο, σε μια σεζόν που χαρακτηρίζεται προς το παρόν για την επιθετική δυστοκία και την σωρεία χαμένων ευκαιριών.

Ένα γκολ ανά οκτώ τελικές… προς το παρόν!

Σύμφωνα με την στατιστική στα μέχρι τώρα 630 αγωνιστικά λεπτά (χωρις τις καθυστερήσεις) στην Superleague σκοράρει ένα γκολ ανά 48 λεπτά και μετά από 99 τελικές προσπάθειες σε αυτά τα πρώτα επτά ματς της σεζόν στο πρωτάθλημα. Σε ότι αφορά την αναλογία ανά ματς, αυτή φτάνει τα δυο γκολ ανά παιχνίδι (1,9 για την ακρίβεια) ακόμα και αν έχει μείνει ήδη δυο φορές στο μηδέν (στα δυο εντός έδρας ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και τον Άρη).

Η φετινή επιθετική δυστοκία του ΠΑΟΚ μέχρι τώρα σε ότι αφορά την Superleague, ακόμα και αν ειναι η ομάδα με την καλύτερη επίθεση μέχρι τώρα, φανερώνεται από τον αριθμό του ενός γκολ ανά σχεδόν οκτώ προσπάθειες (7,6 για την ακρίβεια).

Δεν μπορεί να περάσει απαραρήτητο το γεγονός ότι η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι η πρώτη σε δοκάρια (μαζί με τον Αστέρα Τρίπολης) σε αυτά τα πρώτα επτά ματς του πρωταθλήματος, έχοντας σημαδέψει ήδη τέσσερις φορές το κάθετο, είτε το οριζόντιο δοκάρι.

Το απίθανο deja vu των γκολ σε σχέση με πέρσι!

Ένα εντυπωσιακό στατιστικό στοιχείο ιδανικό για.. προληπτικούς έχει να κάνει με την συγκομιδή των γκολ του ΠΑΟΚ από πέρσι σε φέτος, στο ίδιο χρονικό σημείο της σεζόν σε ότι αφορά το πρωτάθλημα.

Το φετινό 13-5 που έχει ο Δικέφαλος μετά από επτά παιχνίδια στην Superleague, το είχε ακριβώς το ίδιο και μετά το φινάλε της 7ης αγωνιστικής πέρσι!

Η ειδοποιός διαφορά σε σχέση με πέρσι είναι φυσικά ότι ο ΠΑΟΚ φέτος ειναι πρώτος, όντας δυο πόντους πάνω από Άρη, ΑΕΚ και Ολυμπιακό, ενώ πέρσι μετά το φινάλε της 7ης αγωνιστικής βρισκόταν στο -5 από τον Ολυμπιακό και στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Πρώτος σκόρερ ο Σβαμπ και ο μόνιμος στις…. παραδόσεις Ντεσπόντοφ

Σε ότι αφορά την συγκομιδή των παικτών του ΠΑΟΚ στο σκοράρισμα, δεδομένα κανείς δεν θα περίμενε ότι μετά το τέλος των επτά πρώτων αγώνων θα ήταν πρώτος στα γκολ ο Στέφαν Σβαμπ!

Ο Αυστριακός αρχηγός έχει ήδη σκοράρει τέσσερις φορές στο πρωτάθλημα σε 570 λεπτά συμμετοχής, με τον Μαντί Καμαρά να ακολουθεί με δυο γκολ, όπου αμφότερα έδωσαν τρίποντα στον ΠΑΟΚ σε Περιστέρι και Λιβαδειά.

Από ένα γκολ έχουν βάλει οι Οζντόεφ, Μουργκ, Τσάλοφ, Ζίβκοβιτς, Τισουντάλι, Σάστρε και Τάισον, για να φτάσει ο Δικέφαλος τους εννέα διαφορετικούς σκόρερ στην Superleague.

Με τις ασίστ για τα γκολ του ΠΑΟΚ ο Κιρίλ Ντεσπόντοφ συνεχιζει από εκεί που το άφησε πέρσι. Ο Βούλγαρος μεσοεπιθετικός έχει μοιράσει τα τρία από τα 13 γκολ φέτος στο πρωτάθλημα, δείχνοντας πως ο πήχης παραμένει ψηλά μετά το περσινό double-double που έκανε πέρσι σε γκολ και ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Διαβάστε ακόμη...