Την τελευταία φορά στη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν ωραία!

Την ΑΕΚ εκτός έδρας αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ με την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Super League με τον Δικέφαλο να έχει ως στόχο να διατηρηθεί στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Πηγή: forzaonline.gr
Την τελευταία φορά στη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν ωραία!
Photo Credits: @PAOKFC

Ο αγώνας για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League θα ξεκινήσει στις 20:30, με τους «ασπρόμαυρους» να έχουν για την ώρα μόνο τον Γιάννη Κωνσταντέλια εκτός λόγω της φαρυγγίτιδας που τον ταλαιπωρεί.

Πάντως, στην τελευταία του επίσκεψη στη Νέα Φιλαδέλφεια ο ΠΑΟΚ είχε πάρει την ισοπαλία σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, που βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0, αλλά το έφερε στα ίσα χάρη σε γκολ των Μπάμπα και Οζντόεφ.

Εκείνο το παιχνίδι της 7/4/24 είχε πραγματοποιηθεί για τα Play Off του πρωταθλήματος με το σύνολο του Λουτσέσκου να βγάζει το μέταλλο που στην πορεία έφερε το πρωτάθλημα στην Τούμπα.

Στην πρώτη φορά που βρήκαν χώρους σε γρήγορη μετάβαση οι “κίτρινοι” ήταν στο 30’ και έφερε το γκολ. Ο Πινέδα έκανε την κούρσα από το κέντρο, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Γκατσίνοβιτς, και ο τελευταίος με πλασέ έκανε το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ έβγαλε αντίδραση, πήρε μέτρα στο γήπεδο και μπάλα στα πόδια του και ουσιαστικά έφτασε στην πρώτη του καλή στιγμή στο 35’ με κεφαλιά του Κεντζιόρα που έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Δεν υπήρχαν όμως άλλες φάσεις εκατέρωθεν μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, έτσι το σκορ δεν άλλαξε.

Χωρίς αλλαγές για τον ΠΑΟΚ και με τον Πόνσε αντί του τραυματία Λιβάι Γκαρσία ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Ένα απροσδόκητο και γρήγορο γκολ όμως άλλαξε τους συσχετισμούς. Στο 49’ ο Άμραμπατ εκτέλεσε φάουλ από μακρινή και πλάγια θέση με συρτό σουτ που αιφνιδίασε τον Κοτάρσκι και έκανε το 2-0.

Στο 58’ ήταν και πάλι ο Κεντζιόρα που απείλησε για τον ΠΑΟΚ με κεφαλιά που έφυγε λίγο άουτ, για να ακολουθήσουν οι αλλαγές του Λουτσέσκου. Σαμάτα, Ντεσπόντοφ και Σάστρε μπήκαν στο γήπεδο, με τον Κωνσταντέλια να μεταφέρεται στο “10”.

Ο Δικέφαλος είχε αρχίσει ήδη να ανεβάζει στροφές, στο 62’ ο Ντεσπόντοφ σούταρε από πλάγια με τον Αθανασιάδη να αποκρούει, αλλά στην εξέλιξη της φάσης διαρκείας ήρθε το γκολ. Ο Μπάμπα ήταν αυτός που βρέθηκε σε θέση βολής και με σουτ μείωσε σε 2-1.

Πολλά λεπτά πέρασαν άγονα μέχρι να έρθει το 89ο λεπτό και η ισοφάριση. Μετά από σέντρα του Μπάμπα, ο Κουλιεράκης βρήκε με κεφαλιά τον Οζντόεφ, και ο τελευταίος πεσμένος (!) με πανέξυπνο πλασέ έκανε το 2-2.

Ο Δικέφαλος πήγε να κάνει την απόλυτη ανατροπή στο 94’ αλλά η κεφαλιά του Οζντόεφ κατέληξε στον Αθανασιάδη, στο 97’ ο Γιόνσον αστόχησε από καλή θέση, έτσι το 2-2 έμεινε ως το τελικό σκορ του ντέρμπι.

Διαβάστε ακόμη...